Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Найцікавіший день народження

"Для мене ця подорож – це сплетіння приємних вражень, позитиву та непідробних емоцій!"

Відгук туриста Аккорд тур Олена (КИЇВ) на тур
ще
10
фото
Поїздка: 25 червня 2021
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Лето 2021
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Подільський десерт

Тур Подільський десерт

Київ – Камянець-Подільський – Чернівці – Хотин – Бакота – Київ

Мої враження від поїздки «Подільський десерт» 25-27 червня 2021 року.

Дива почалися ще в Києві. Співробітники сюрпризом відправили мене в цей тур – зробили чудовий подарунок до дня народження. Поїхала я в подорож разом із онукою.

Дуже тішуся, що мала можливість побачити Поділля (моя мрія!) саме з турагенством Аккорд-тур. Вже не вперше подорожую з цим агентством, як Україною, так і Європою. Все, як завжди, на найвищому рівні!

Група зібралася чудова, люди доброзичливі та пунктуальні. Виїзд співпав із моїм днем народження, і на мій подив, одною із перших мене привітала співробітниця агентства, яка оформляла нам путівки. Але це був подив не останній. Прямо в автобусі наш супроводжуючий Денис Горчаков привітав мене з моїм святом та запропонував всім, хто захоче, написати мені побажання на листівці, яку він передав нашим туристам. Це було дуже зворушливо – люди, які бачили мене вперше, написали щирі, теплі побажання. І разом з дуже смачною шоколадкою Денис подарував мені цю листівку.

Автобус був доволі комфортний. Водій автобусу – пан Сергій – дуже кваліфікований, чемний та інтелігентний. Окрема велика подяка за його роботу!

Ідеально продумана програма подорожі (враховані усі деталі, починаючи від того, що в автобусі Денис ознайомив нас із програмою, видав всім схему маршруту та планом екскурсій, розповів, як поводитися в готелі та підказав, де і як можна бюджетно та по-домашньому поїсти).

Кам'янець – Подільський. Готель «7 днів» вразив сервісом (ми не очікували такого рівня обслуговування – коли втомлені переїздом зайшли в номер, працював кондиціонер!), в наявності були і холодильник, і фен, і міні набори для душу. В номері дуже чистенько і затишно. Дякуємо!

За кількістю історичних та культурних визначних пам'яток Кам'янець-Подільський займає третє місце в Україні, поступаючись першими місцями в цьому рейтингу лише Києву та Львову. Візитівкою Кам’янця-Подільського безумовно є Старий замок. Кам’янець-Подільська фортеця — одна з найпопулярніших принад Поділля. Фортеця оточена каньйоном, унизу якого протікає річка Смотрич. Вона петлею огинає острів, створюючи неймовірні краєвиди. Зараз стара фортеця «Кам’янець Подільський» внесена до списку визначних пам’яток архітектури ЮНЕСКО.

Екскурсія старим містом була не менш захоплююча. Вразив дивовижної краси будинок в стилі бароко – Костел Святої Трійці. Заснували цю обитель два ченця-тринітарія (з ордена Святої Трійці). Завдяки їм костел і має назву Тринітарський. Ченці-тринітарії займались досить шляхетною справою. Метою їх служіння було збирання грошей для викупу християн з мусульманського полону. За всю історію ордену було визволено майже 30000 осіб. Найвідомішим полоненим, викупленим з турецького полону, був великий Мігель Сервантес.

Костел Петра та Павла. Цьому храму вже більше шести століть. Комплекс костелу святих Петра та Павла, крім того що дуже красивий, по своєму ще й унікальний. Це єдиний у світі християнський храм на території якого розташований мінарет. Вхід до костелу Петра та Павла веде крізь Тріумфальну арку. У цієї арки є й інша назва – Арка Бажань. Після шикарної екскурсії молодого, але талановитого та музично обдарованого екскурсовода (на жаль забула його ім'я), ми відіслали у Всесвіт свої бажання.

Смотрицький каньйон та Новопланівський міст

Це дивовижне місце з водоспадами та рідкими рослинами. Руслом каньйону тече річка Смотрич.

Через каньйон перекинуті декілька мостів. Один з таких мостів, Новопланівський, розташований безпосередньо в межах Кам'янець-Подільського.

«Витребеньки вiд Диканьки», симпатичне, затишне місце, а головне смачно і не дорого, приємне, що не нав'язливе обслуговування, чудові десерти і відмінна кава. Затишне кафе з доступними цінами і домашньою їжею. Все, що пробували, дуже смачно, по домашньому. Рекомендував також наш супроводжуючий Денис.

Хотин — одне з найдавніших міст України, нещодавно відсвяткував своє 1000-річчя. Біля Хотина тече річка Варниця, права притока Дністра. Але найбільш відомий Хотин став завдяки Державному історико-архітектурному заповіднику «Хотинська фортеця».

Хотинська фортеця здавна привертала увагу дослідників, мандрівників і простих любителів старовини. Хотинська фортеця стала місцем зйомок таких відомих фільмів, як «Захар Беркут», «Русалонька», «Стріли Робінгуда», «Балада про доблесного лицаря Айвенго», «Три мушкетери», «Ясса» та багато інших.

У вересні 1991 р. під час свята з нагоди 370-річчя Хотинської битви було відкрито монумент на честь гетьмана України Петра Сагайдачного.

Місто Чернівці – центр Буковини та один з культурних центрів Західної України. Кажуть, що Чернівці – це маленький Париж. У місті майже 700 пам’яток та об’єктів культурної спадщини.

Центральна та пішохідна вулиця міста носить ім’я Ольги Кобилянської, колись вона називалася Панською. Недалеко розташований краєзнавчий музей, аптека-музей, старовинні Німецький і Польський народні будинки, а також безліч ошатних магазинчиків і кафе. Ми з онукою там відвідали атмосферний грузинський ресторан, насолодилися неповторним співом, гарним інтер’єром та смачними блюдами.

Міська ратуша на Центральній площі – це дуже цікаве місце, яке ми рекомендуємо відвідати. З балкона на вежі, який раніше служив в якості пожежного дозору, чудовий краєвид старого міста. Раніше там розігрувалася справжня вистава – рівно о 12-й годині дня на всі чотири сторони міста по 15 секунд звучала мелодія «Марічки», яку грав трубач у буковинському народному костюмі.

Художній музей на цій самій площі міста – одна з найбільш вишуканих пам’яток модерну в Центрально-Східній Європі. Цікаві експозиції музею і краса інтер’єрів, вітражі, ліпнина, скульптура анітрохи не поступаються самій будівлі

Резиденція митрополитів Буковини і Далмації – одна з найвидатніших пам’яток Чернівців, яка включена в список об’єктів всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО і вважається візитною карткою Чернівців. Зараз тут знаходяться корпуси Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Навколо університету знаходиться великий дендропарк – чудове місце для відпочинку. Там багато різних дерев та кущів, кілька басейнів з фонтанами, скульптури та грот.

Остання наша подорож в цьому турі - Бакота — затоплене село на Поділлі, поблизу Кам’янця-Подільського. Зараз це місце відоме своїми неймовірними краєвидами та тишею. На луках, що вкривають всю місцевість, росте багато рослин, які занесені до Червоної книги.

А ще тут живе та працює місцева знаменитість - Тарас Васильович Горбняк – член Національної спілки краєзнавців України, провідний фахівець з екологічної освіти НПП «Подільські Товтри», голова ГО «Бакота», краєзнавець, письменник, уродженець затопленого села Бакота. Йому було 27 років, коли їх із родиною виселили звідси. Саме він і провів нашій групі цікаву, дуже пізнавальну екскурсію, яку не можливо забути. Там ми придбали його нову книжку «Давня Бакота».

Починалася історія Бакотського Михайлівського печерного монастиря ще з дохристиянських часів. Вік печер — майже 4 тис. років. Майже весь цей час вони слугували для поклоніння природним стихіям. До наших днів дійшли деякі язичницькі артефакти: стопа людини, вибита на камені, кам’яні ідоли та жертовники.

У 1981 році, під час будівництва Новодністровської ГЕС, усе населення краю вивезли до сусідніх міст. Саму ж Бакоту, разом з іншими селами, затопили. 16 тисяч гектарів родючих земель, 100 гектарів лісу, безліч виноградників та садів і 28 зниклих сіл. Це його ціна. Ціна цього найкращого місця, яку заплатили люди.

Для мене ця подорож – це сплетіння приємних вражень, позитиву та непідробних емоцій!

А ще додам відгук про цей тур від моєї онуки Марії.

Нам дуже сподобалась подорож до Кам'янця - Подільського. Було дуже цікаво, пізнавально та заворожуюче. Всі екскурсоводи - захоплені своєю справою, тому дуже цікаво та оригінально розповідали про найцікавіші куточки України. Наш гід (Денис Горчаков) був веселий та умів правильно організувати групу так, щоб ми насолоджувались подорожжю, а не скаржилися, що кудись не встигаємо. Кожен день був наповнений позитивом та крутою програмою. За три дні ми встигли об'їздити та подивитися на Кам'янець - Подільську фортецю (+ прогулятися вулицями цього міста), відвідати Хотин та Хотинську фортецю, пройтися вулицями міста Чернівці та сходити на екскурсію до Чернівецького університету, насолодитися природою Бакоти!

Можемо порекомендувати цю подорож, бо вона буде цікава і дітям, і дорослим. Назавжди запам'ятаємо ці чарівні дні! Велике дякую!

Номінації відгука "Найцікавіший день народження"

2
Реклама
Відгуки про інші тури