Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Мій кращий відпочинок

"9липня,рейс 169, 9 місце в автобусі"

Відгук туриста Аккорд тур Лючія (Одеса) на тур
ще
44
фото
Поїздка: 09 липня 2021
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Лето 2021
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Солодка фантазія Балкан... Чорногорія + Албанія + Македонія!

Всім доброго дня! Вісім днів, як я повернулася з туру, а думками все ще в подорожі. Вже закінчились ракія та пршуто, албанські солодощі й інжирне варення, тому і відгук можна написати. Кожного дня переглядаючи фото занурююсь у вирій емоцій та вражень. Я була на всіх екскурсіях, які можливо було відвідати, і хочу сказати що те того варто. Зранку екскурсії, а ввечері встигала ще на море. Це тур, як для релаксу й активного відпочинку, так і для душі. Є можливість купатися в морі, затоці, гірських річках, озері та водосховищі.

За чотири дні в Чорногорії неможливо не полюбити її фантастичні краєвиди, тепле море, велич гір, серпантини доріг та старовинні міста. Пейзажі з висоти пташинного польоту просто заворожують. Дуже раджу відвідати острів Мадонна на рифі, культурну столицю Цетинє, стародавні міста Будву та Котор, найкрасивішу затоку у світі - Боко-Которську та м. Пераст, Скадарське озеро, м. Герцег Нови та блакитну печеру. Також є можливість відвідати й духовні місця країни: чудотворний монастир Острог, видовбаний в скелі на висоті 900 м над рівнем моря, церква Св Станка, Цетинський монастир. Дуже цікаво було побачити, як там ставлять свічки. Окремо хочу зазначити екскурсію - рафтинг річкою Тара, яка займе весь день. Прозора вода яскраво-блакитного кольору, яку можна пити, супроводжує весь час. Це гірська річка, тому холодна, та досить бадьорить в жаркий день. Після прекрасних краєвидів, не більш прекрасний обід з національною чорногорською стравою та за бажанням айвовою наливкою.

Після дивовижної Чорногорії переїзд в Албанію, яка відразу дивую поганою якістю доріг, місцевими правилами руху або їх відсутністю, та кількістю бункерів в горах. Дуже відчутний контраст, невипадково Албанію називають загадкою Європи! Але заради озера Коман, варто відвідати ці місця. Останні 30 км бездоріжжя і ви потрапляєте в казку - албанські фіорди. Це фантастичні пейзажі, від краси котрих просто захоплює дух, одна з найкращих екскурсій цього туру. Також запам'яталась фортеця Розафа, яка була побудована ще 2,5 тис. років тому та її велика частина збераглася до наших днів. Зі стін фортеці відкривається прекрасний вид на гори та річки Албанії, й м. Шкодер. Захоплююча екскурсія в Берат - місто тисячі вікон, яке було занесено до Каталогу Світової Спадщини ЮНЕСКО. У фортеці на пагорбі місцеві жителі проживають і в наш час.

Далі нас чекає Північна Македонія, та її перлина - стародавній Охрид. Його можна назвати душею Македонії, глибокий та багатогранний, де є античний амфітеатр, церква Св Клемента Охридського та фортеця царя Самуїла. А під кінець дня прогулянка на кораблику по Охридському озеру - найглибшому стародавньому озеру на Балканах. Це було незабутньо - захід сонця, келих вина, македонські пісні та неймовірні краєвиди.

З усіх трьох столиць туру, Скоп'є - найкрасивіше місто, 3 ст. до н. е. , нараховує майже 1500 пам'ятників, в тому числі Т. Г. Шевченку. І остання екскурсія - каньйон Матка і річка Тріска, де знаходиться 10 печер. В ній можна побачити величезний сталагміт та два озера.

Це можна сказати ще й гастрономічний тур. Порції настільки великі, що Їх можна цілком заказувати на двох. Є можливість скоштувати національні чорногорські та македонські страви, та каву по-албанські.

Хочу висловити величезну подяку нашим водіям, особливо Анатолію, їх професіоналізм просто вражає. Нашому гіду Наталії, яка робила все для нашого комфортного та цікавого відпочинку, та не мала навіть хвилинки часу, щоби скупатися в морі. Також вдячна всій нашій групі, без якої не вийшло б такої вдалої та веселої мандрівки. Дякую за компанію та маю надію зустрітися в наступних поїздках. Наш світ - великий та неймовірний, подорожуймо разом! Адже нова подорож, це відкрита й нова частина нашої особистості!

Дякую Аккорд-тур, та до нових зустрічів! Всім миру та добра!

Номінації відгука "Мій кращий відпочинок"

45
Реклама
Відгуки про інші тури