Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Балкани - перезавантаження!

"Відпочинок вибирали за такими критеріями: щоб максимально багато побачити, щоб було комфортно, щоб не лише ходити/їздити, а ще й поплавати у якійсь красивій водоймі, щоб вкластися в ліміт коштів... ну, і куди пускають зараз."

Відгук туриста Аккорд тур Світлана (КИЇВ) на тур
ще
8
фото
Поїздка: 04 серпня 2021
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Лето 2021
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур В активному пошуку або подорож з настроєм… Дубровник + Будва

Тур "В активному пошуку, або Подорож з настроєм " - дійсно активний, але комфортний: 11 днів, 8 країн, відсутність нічних переїздів.

Сподобалася логіситка маршруту: коли вже трохи втомилися від переїздів і швидкого темпу, то зупиняємося на 3 ночі в чорногорському готелі (причому, одному з найкращих: там і стабільний інтернет, і все для комфортного відносно довгого перебування - від чайника з чашками до миски для прання, праски тощо) і маємо можливість пожити за своїм графіком (прокинутися без будильника, накупатися вдосталь, скористатися магазинами чи банкоматами: валюта Чорногорії - євро, тож, якщо не розрахували кількість готівки, тут можна вирішити це питання).

Про екскурсії, які є "родзинками" маршруту (дуже рекомендую їх відвідати):

- каньйон Матка

- водоспади Кравіца

- Охрид і Охридське озеро

- острів Лопуд.

Взагалі ж "красивих картинок" на маршруті було вдосталь - не встигали насолоджуватися ними й фотографувати, приємних емоцій - теж.

Автобусні переїзди складними не були. По-перше, автобус не був заповнений повністю, відповідно, була можливість зайняти сусіднє місце, а це вже зовсім інший рівень комфорту. По-друге, водії - професіонали, автобус їхав настільки плавно, що можна було спокійно чи дрімати, чи насолоджуватися краєвидами. Найдовший переїзд - у перший день (близько 800 км), далі + - 200 - 400 км. Проходження кордонів теж проблематичним не було. Пам'ятаю, як колись, років 8 тому, їхали автобусом до Болгарії і на всіх кордонах стояли по кілька годин... Зараз туристичних автобусів не багато, тому все відбувається швидко. До речі, випробували, як діє сертифікат вакцинації - на кордоні показували його.

А ще дорогою дивилися фільми, слухали музику (плейлист - супер!).

Багато в турі залежить від людини, яка супроводжує групу. У нас був Анатолій Лучко.

Знаєте, бувають такі нудні екскурсоводи, які ходять із парасольками, щоб від них не відстала група? Так от це не про нього! Уважний, розумний, з почуттям гумору, він легко знаходив спільну мову з нашою різновіковою і різногендерною групою. Він читав свої гуморески (тішуся, що матиму їх авторський примірник).

А про його стиль одягу ходили легенди! От скільки кольорів ви можете назвати?) Кожного ранку Анатолій виходив у шортах, футболці і хустці-бандані одного кольору. І так 11 днів! Це при тому, що в наших валізах чистого одягу вже бракувало!))

Що б хотілося змінити в турі? Мабуть, ціни на факультативні екскурсії: таки дорогувато! Хоча розумію, що туристична галузь переживає зараз не найкращі часи...

Номінації відгука "Балкани - перезавантаження!"

12
Реклама
Відгуки про інші тури