Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Чудеса Балкан

"Це було неймовірно!"

Відгук туриста Аккорд тур syerasov (КИЇВ) на тур
ще
7
фото
Поїздка: 17 серпня 2021
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Лето 2021
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Чудеса Балкан: Чорногорія + Албанія + Македонія!

Ну що ж.... Це не тільки моя перша подорож на Балкани, а й перший відгук, який я коли-небудь залишав про подорожі.

Оскільки я проживаю в передмісті Києва, а свій початок тур брав у Львові, то в мене крім нічного переїзду на Адріатичне узбережжя ще був нічний переїзд до Львова. Так, було не легко, але воно того варте!

Перша країна, яку ми відвідали була Чорногорія, вона ж Монтенегро. Багато чув про цю країну і бачив різноманітні фото, але ніщо не зрівняється з тим, що я побачив на власні очі. Велич гір, прозоре бірюзове море, запаморочливі серпантини, архітектура. Відвідав, майже всі акультативні екскурсії, які були в програмі: найбільше озеро Балкан - Скадарське, відвідав культурну столицю Чорногорії - Цетинє, помилувався неймовірними краєвидами з гори Ловчен, покуштував місцевий делікатес пршут в Негушах. Також відвідали одну з найкрасивіших заток у світі Боко-Которську та прекрасні міста Котор і Пераст. Доречі, в Перасті продається шикарне гранатове вино від місцевого виробника (однозначно рекомендую придбати), прогулялись нічною Будвою та Старим Градом. Оскільки графік був дуже насиченим, то в день не було змоги поплавати в Адріатичноиу морю, тому його я відвідав о 5 ранку (до сніданку). В цій країні є ще багато чого побачити та відкрити, тому однозначно сюди ще приїду!

Наступною була Албанія. Скажу відверто, вона викликала в мене суперечливі емоції. Це дійсно країна контрастів: з однієї сторони це купи сміття, а з іншої прекрасне місто Берат - Місто тисячі вікон, столиця Албанії - Тірана та середньовічне місто Круя, в якому скуштував місцеву страву (таве козі) - запечене в печі ягня в йогурті з яйцем. Також скуштував свіжих морепродуктів в ресторанчику (Sea Zone) на узбережжі адріатичного моря в передмісті Дюреса. Чи приїду ще в Албанію поки не можу сказати...

Останньою була Македонія і це прекрасне завершення туру! Неймовірно красиве місто Охрід із однойменним озером, по якому вдалось пропливти на човні ввечері і побачити місто з іншого боку і в інших барвах. Для мене було несподіванкою дізнатись, що Климентій (учень Кирила та Мефодія), який створив кирилицю був з Охріду. Наступного дня відвідали столицю Македонії Скоп'є, яку вдалось побачити як вдень, так і ввечері. Неймовірно прекрасне місто із ще кращою архітектурою, а від прогулянки на катері по каньйону Матка взагалі перехопило подих. Дану країну я точно ще відвідаю.

Окремо хочу розповісти про організаційні моменти. Почну з нашого супроводжуючого. Гордій Горуйко справжній професіонал. Він не тільки нас супроводжував, а й розповідав багато цікавих фактів не тільки про місця, які відвідували, а й про інші міста і країни через які ми просто проїжджали. Також він оперативно вирішив проблему з розміщенням в готелях. Я подорожував з сестрою і при замовленні туру ми акцентували саме на поселення в твін номерах, проте хтось щось десь наплутав і нас поселили в дабл номері. Завдяки Гордію нас поселили в твін номері як і мало бути з самого початку. Окрему подяку хочу висловити нашим водіям Сергію і Миколі. Вони справжні професіонали своєї справи! Стосовно місцевих гідів, які проводили факультативні екскурсії хочу відмітити Міліцу (Боко-Которська затока) і Влада (Охрід). Вони круті!

На останок хочу відзначити, що з Акордом я їздив вперше і мені це сподобалось! Рекомендую дану компанію.

До зустрічей в нових подорожах. Сподіваюсь, що з кимось, хто прочитає мій відгук ми неодмінно зустрінемось в якомусь турі!

 

Номінації відгука "Чудеса Балкан"

2
Реклама
Відгуки про інші тури