Общий рейтинг:
Аккорд-тур Львов – отпуск, отдых, путешествия

Цікаві локації в дуже важкому турі

"Не впевнений, що радив би цей тур. Так, було що подивитися, але дуже довгі переїзди. 70 годин в автобусі за 11 днів - надто висока плата за можливість провести по годині-півтори на місто. "

Отзыв туриста Аккорд тур Olexander (Днипро) на тур
еще
43
фото
Поездка: 07 сентября 2021
Отзыв:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезона - Осень 2021
Голосов 0 «
Все лидеры

Отзыв на тур Секрет райского наслаждения... Отдых на Средиземноморском побережье Турции

Як і просила гід, відгук буде відвертий. :)

Плюс туру - можливість побачити майже всю Турцію. Мінус - найбільше часу з вашої подорожі доведеться провести в автобусі. :)

Через те, що Європа мені подобається набагато більше, аніж Азія, я довго відкладав особисте знайомство з Турцією. Але пандемія внесла свої корективи в мої туристські уподобання. :)

Найголовніше, що треба сказати - те, що тур без нічних переїздів - м'яко кажучи, неправда. Вони були, і їх було забагато. Через це декілька разів заселення в готелі було після опівночі (навіть о другій та третій годині ночі).

Я знаю, що таке автобусні тури з Акордом, перший для мене був 7 років тому. І маю відзначити - рівень сервісу падає постійно. Це видно і по дрібницях: вже нема підголівників, фірмових журналів, знайомств учасників групи, вивчення слів ввічливості країни перебування, презентів іменинникам, тематичних підборок музики та фільмів саме для цього туру тощо.

В цьому турі був найдовший транзитний час з усіх моїх попередніх турів. З Одеси до кордону з Болгарією добиралися 10 годин. Не надто поспішали в Україні, дозволивши іншим автобусам нас обігнати, витратили більше години на обід, замовлений для себе супроводжуючими, запізнилися на півгодини на паром, а на наступний довелося чекати 3 години. Через це заселилися в готель вже пізно вночі. До речі, готель в Варні поганенький - в душі таргани, білизна з дірками, сніданок мізерний.

Атмосфера. :) Знаєте, як перші кадри фільму і музика на його початку налаштовують на певний настрій? Так налаштовують і перші слова супроводжуючого. У нас ним була Яна Комаринська. Вес час представник української, навіть львівської компанії, спілкувалася російською, ну то таке. Найголовніше, перед туром було неприємно чути наступне "Я вам ані нянька, ані "пионервожатая", не збираюсь нікого водити за ручку".

Ми, взагалі-то, всі дорослі люди, не перший раз за кордоном і в автобусних турах зокрема. Тому не потребуємо особистої уваги і піклування. Але на більш-менш доброзичливість все-таки маємо розраховувати. А ми кожного дня мали чути історії, як її питали про туалет, на сніданку просили допомогти з добавкою, як на якогось з групи скаржилися за винос їжі з їдальні. Яна завзято аплодувала літній жінці, яка запізнилася на 10 хвилин з екскурсії, але декілька разів і сама дуже затримувала групу.

Щодо музики та фільмів в турі - це просто жах! Деякий час слухали шансон, на щастя не довго. Потім пішли пісні радянської естради 80х. Фільми жодного відношення до туру взагалі не мали окрім "Трої", та й ту не додивилися. На додачу радянськім пісням ставили російські "комедії" та "95-й квартал"... : (

Щодо супроводжуючих нас турецьких гідів. Вони знають дуже багато, але їм було важко поділитися важливою інформацією. У першого гіда рівень іноземної мови був занадто низький, другий був дуже неквапливий...

З автобусом пощастило - сидіння були зручними, кондиціонер працював добре. На жаль, не було ролет на вікнах - з ними дещо комфортніше, але це дрібниці. Водії професіонали і чуйні люди - часто підказували, радили, допомагали.

Наприкінці туру Яна запропонувала туристам взяти віника і поприбирати в салоні. Група на це відреагувала дуже мляво. Можливо, було замало досвіду прибирання в туристичних автобусах, купе поїздів, салонах літаків тощо. :) Я не смітив в автобусі, але якби їхав в тур безкоштовно, залюбки прибирав би декілька разів на день. :)

Щодо самого туру (повторюся, всі сніданки мізерні).

1 день - переїзд з України, паром в Румунію, транзит по Румунії, нічне заселення в готель (це вже 2-й день).

2 день - можна до виїзду збігати на море, переїзд в Несебр (дуже мило). Хтось на годину записався на дегустацію вин, комусь сподобалося, деякі запізнилися та затримали групу. Переїзд в готель, заселення вночі. Дуже "цікаві" номери: з вікнами, які виходять у вентиляційну шахту, куди викидують тепле повітря кондиціонери. Дві ночі без свіжого повітря - сумнівне задоволення.

3 день - краще не йти на екскурсію, погуляти самим. Готель недалеко від центру Стамбулу, по дорозі туди все побачите особисто і скільки треба по часу: мечеті, базар, магазини, вулична їжа, мости, башти, море, солодощі, кафе, чай, кава тощо. :)

4 день - виїхали з готелю, і, оскільки не вибрали екскурсію "Азійський мікс", нас висадили на набережній. Там ми в кафе попили чаю, погуляли і чекали на автобус, що запізнився на 1,5 години. Довгий переїзд до Анкари. Про те, що розповідає інфо-лист про місто (римські лазні, колона Юліана, мечеті, мавзолей Ататюрка тощо), можна забути. Авжеж, мавзолей працює до 17-ї, і ми туди аж ніяк не могли потрапити. :) Дякуємо, що нас привезли до фортеці, було де годинку погуляти). Довгий переїзд до Каппадокії. Нічне поселення в готель.

5 день - бажаючі в 4.30 ранку поїхали на повітряні кулі. На жаль, в той день погода була несприятливою і кулі не літали. Ми хоча і не поїхали, але з 5.30 не спали, бо з мінарету в 200 метрах від готелю дуже гучно пролунав заклик до молитви. Подорож Каппадокією. Дуже красиво. Також заїхали на дегустацію солодощів (сподобалося), в майстерню кераміки (дуже сподобалося), в ювелірну крамницю (можна було б пропустити). З рекомендованих екскурсій були в Гереме - рекомендую, дуже цікаво. Турецькому гіду явно не вистачає знань християнства, багато не знає, а те, що знає - плутає. :) З першим гідом прощаємося. Переїзд в Аланію.

6,7 день - відпочивали в Аланії. З погодою пощастило, погуляли, поплавали, покаталися на канатній дорозі. Вже вдома з'ясувалося, що можна було б піти в печеру, ми про неї не знали.

8 день - виселення з готелю, підбираємо другого гіда. Переїзд в Памуккале. Проходимо через турнікети, в цьому нам допомагають робітники. Йдемо з гідом, 20 хвилин слухаємо, як він дихає в мікрофон. :) Спускаємося в "Басейн Клеопатри". Басейн цікавий. Тепла водичка з бульбашками. :) Але комфорту заважає багато людей на досить маленьку площу і, найголовніше, небезпечне дно басейну. Воно вщент засипано камінням, залишками колон тощо. Пересуватися треба дуже обережно! Вийшли з басейну, пішли до травертин. Красиво, але дещо сумно. Більшість травартин порожні, воду по видобаній канаві спускають вниз в елітні готелі. Часу дуже мало, довелося вже бігти до автобусу. Переїзд в Кушадаси, який описується в інфолисті як справжній рай з неймовірним бірюзовим морем. Приїхали досить пізно, побачити красу цього міста в темноті було важко. Так, готель біля моря, але поплавати не вийде, бо вода під крутою скелею. Хочете насолодитися пляжем, як в інфолисті, можна взяти таксі та в темноті поїхати на пляж за 3 км. :)   

9 день - виселення з готелю, переїзд до Чанаккале. Щоб потрапити до Пергаму, треба заздалегідь сплатити вхідний квиток, тоді вас на бусику відвезуть на екскурсію. Тим, хто поїхав, гід повідомив, що давно тут не був, і нічого тут не знає. Але можна зробити спільне фото. :) Ми залишилися в Бергама, погуляли його вулочками. Дуже колоритно. :) Переїзд в Чанаккале. Дуже пізнє заселення.

10 день - бажаючі поїхали в Трою дивитися на здоровенного коня, ми взяли таксі і з'їздили на набережну до ще одного здоровенного коня. Саме такого можна бачити в фільмі "Троя". На паромі дісталися до іншого берега Дарданелл, переїхали в Болгарію. Пізно ввечері нас висадили на зупинці Велико-Тирново. Поблукали годину темним містом, на щастя була можливість посидіти в кав'ярні (до речі, чаю там не пропонують жодного на відміну від Туреччини, де його п'ють повсюди). Переїзд в Русе. Дуже пізнє заселення.

Готель з маленькими прокуреними номерами, крутими сходами, без ліфту і також мізерним сніданком.

11 день - виїзд з готелю, переїзд через Болгарію, Румунію, Молдову. В Одесі майже опівночі.

Резюме - якщо дійсно ви збираєтесь в цей тур, будьте до цього фізично і морально готові. :)

Номинации отзыва "Цікаві локації в дуже важкому турі"

1
Реклама
Отзывы о других турах