Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Мій перший тур з Аккордом

"Враження і роздуми після першої поїздки з Аккордом."

Відгук туриста Аккорд тур Andry (КИЇВ) на тур
Поїздка: 12 жовтня 2021
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Осень 2021
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Найкращий Вікенд  Прага, Відень, Будапешт + Егер і Токай

Відразу хочу вказати, що я вперше скористався послугами Аккорд-тура, як і вперше побував в самому автобусному турі. Тому зрозуміло, що робити хоч якісь порівняння з моєї сторони буде недоцільно. Перш за все, цей відгук буде цікавим і корисним для людей, які теж вперше хочуть стробувати себе в ролі туриста в автобусному турі з Аккорд-туром. Також важливо зазначити, що даний тур відбувався в часи пандемії COVID-19, коли важко навіть пересуватися в середині самої країни, а правила і умови перетину кордону змінювалися майже кожного дня.

І так, "полиставши" Інтернет, я зрозумів, що майже "всі дороги ведуть" через Аккорд. Обрав тур, зателефонував. Відразу поцікавилися моєю локацією і скинули координати найближчого турагенства (ним виявилося "Поїхали з нами). Оплату туру я робив за два тижні до відправленя і при мені мій турагент уточнював в Аккорда гарантованість туру. Там запевнили, що все Ок і тур точно відбудеться. Тур мав стартувати 12.10.21 зі Львова. Після оплати я купив квиток на потяг, написав відпустку і знову "занурився" в буденність. 08.10 зі мною зв'язується турагент і повідомляє, що "мого" туру не буде і пропонує на ту ж дату альтернативний варіант ("Найкращий Вікенд"), який точно відбудеться. Настрій звичайно був зіпсований, але так, як все вже було підготовлено, я погодився на даний варіант. Зазначу, що я був готовий до такого "повороту долі", адже в мережі доволі відгуків з подібними ситуаціями. Тур, який я оплатив, коштував дорожче, ніж даний, тому мені сказали, що  різницею я можу оплатити безпосередньо самі екскурсії в турі. Так і було.

Відправлення зі Львова затрималося хв на 40-50, через проблеми з потягом деяких туристів. Про це нас попередив гід ще звечора, тому це не було несподіванкою. При відправлені нам вручили програму туру і тут вже з'ясувалося, що їхати ми будемо не через Егер, а через Брно, тобто перетинати кордон будемо не через Угорщину, а через Словаччину. Як мені пізніше сказали, Угорщина в той день закривала кордон, тому Аккорд діяв по ситуації. Правда це чи ні, я не знаю. В принципі, для мене, да і напевно для всієї групи, дана зміна не була трагедією. В перший день потрібно було проїхати близько 1200 км і якщо припустити, що автобус буде рухатися в середньому 80 км/год, дана відстань долається за 15 год (важка математика))). І навіть якщо на кордоні все буде "гладко", максимальна тривалість екскурсії в перший день буде становити близько години, тому для мене вона була не така і важлива.

Гідом в даному турі була Єфімець Ольга. По дорозі до кордону, як на мене, все чітко і зрозуміло розповіла про особливості туру, організаційні питання і т. д. Всі були почутими, всім відповіла конкретно, без зайвої інформації (мені, так точно))). Українська сторона кордону була пройдена за годину, Словацька, на жаль, майже за чотири. Якщо коротко: вимагали сертифікат вакцинації у дітей віком від 14 років, ПЦР-тест не влаштовував. Пощастило, що наш гід певний час проживала і працювала на території Словаччини і знаючи мову і "особливості" даного народу, а також за допомогою власної кмітливості "порішала" це питання і ми таки змогли, через в сумі майже 5 год, перетнути кордон. "Респект" їй від мене.

Зрозуміло, що при даних обставинах ні про який Брно і мови не могло бути і автобус відразу попрямував до Праги. В готель ми прибули близько 4-ї ранку, поселилися швидко і організовано. Готель "Олімпік" 3 зірки і щоб тут багато не писати, як на мене "бомба")), питань немає, все на рівні. В Празі я брав всі можливі екскурсії, тому на останій, вечірній, вже ледве волік ноги) Звичайно, тут свій відбиток залишила важка дорога і сон в три години, але все ж на майбутнє я зрозумів, що в день потрібно брати не більше двох екскурсій. Хоча тут, напевно, все залежить конкретно від людини. Та люди, які були в турі не перший раз, обирали саме таку схему: 2 екскурсії і вільний час по місту. 3-й день: виїхали з Праги близько 8:30 ранку. До Відня 300 км. Тут важливо розуміти, що це транзитне місто. В сумі ми провели там год 4, тому якщо ви хочете детальніше ознайомитися з  Віднем, в даному турі це неможливо, будьте до цього готовими. Близько 17:00 ми виїхали в сторону Будапешта (ще 260 км). Тобто, близько 8 год в сумі ви проводите в дорозі за третій день туру. В 21:00 вечірня екскурсія на кораблику по Дунаю тривалістю 1 год і переїзд в готель. Готель (Бестлайн) знаходиться десь в промзоні і до рівня празького йому прям далеко (хоч теж 3 зірки), але після не простого дня, прийняти душ і поспати вистачить. Зранку одна екскурсія в Будапешті, десь півтори години і виїзд на екскурсію в Егер (близько 100 км). Там вам дають теж десь півтори години і все, дорога на кордон. Кордон пройшли швидко, без затримань і в 23:55 четвертого дня туру автобус прибув до ж/д вокзалу.

Висновки: з позиції егоїзму - звичайно жирний мінус Аккорду за відміну першого оплаченого туру. Але враховуючи ситуацію з COVID-19, їх можна зрозуміти і пробачити. Зі мною в турі були люди, які оплатили тур ще в 2019 р, але через закриття кордонів змогли поїхати тільки в 2021. Плюс, важко набрати групу, адже не всі люди хочуть робити вакцинацію, а без неї в деякі країни потрапити неможливо. І навіть із сертифікатом через постійні "качели" з перетином і закриттям кордонів, набрати і організувати повноціний тур важко.  

Далі, робота водіїв, гіда і екскурсоводів. Оціню в 9 з 10. Кілька слів по екскурсовадам. Якщо чесно, те що вони розповідали, я майже не слухав, адже був повністю зосереджений на оточуючим мене краєвидах, архітектурі та визначних місцях. Радіогід частіше був вимкнений, під час екскурсій я слухав  власну музичну підбірку з мобільного. Не скажу, що це було правильно) Можливо, був би я пенсійного віку, слухав би все, а так.... а так балачки екскурсоводів мене не цікавили). Програма туру: думаю дорослі і адекватні люди, прочитавши програму, відразу зрозуміють, що це насамперед коротний, ознайомлювальний тур, без можливості побувати у багатьох місцях, все побачити і повністю відчути "душу" міста, за винятком, можливо Праги, адже там ви перебуваєте цілі сутки. Інші два міста (Відень, Будапешт) ТРАНЗИТНІ. Так,   залетіли, щось побачили, зробити фото, купили сувеніри і полетіли далі. Мною вони сприймаються чисто для галочки: був, щось побачив і на тому дякую. Тому адекватно оцінюйте час, ваші потреби і можливості, обираючи тур. Не очікуйте на щось неймовірне, хоча, навіть той незначний час, що вам дається, не пройде дарма і залишись "море" емоцій, в більшості звичайно позитивних. А Аккорд, розробляючи програму туру, як на мене, намагається максимально показати цікаві і визначні місця даних столиць. Крім того, у вас завжди є вільний час, а тому можливість відвідати саме ті місця, які вас найбільше цікавлять, хоч і не тривала. Тому моя оцінка Аккорду - 8 з 10.  

 Щоб мінімізувати рівень негативних емоцій і неприємних ситуацій, важко розуміти, що це - груповий тур. Значну частину часу ви будете перебувати і контактувати  в групі людей, а багато ваших дій і рішень будуть впливати на всю групу в цілому. Тому ховаємо свій гонор та егоїзм, слухаємося гіда і виконуємо його прохання, прислуховуємося до бажань групи і з посмішкою на обличчі переносимо всі труднощі, які так чи інакше, але трапляються.

Також важливо розуміти, що це поїздка на доволі велику відстань, тому відразу підготуйтеся і налаштуйтеся морально. Це активний туризм і людям, у яких слабке здоров'я або яким подобається всю відпустку валятися на пляжі, не виходячи за межі готеля, навряд чи підійдуть дані поїздки. Та, сподіваюся, всі ми дорослі, розумні та адекватні люди і до кожної справи підходимо свідомо і обдумано.

І, останнє, а по суті, найголовніше. В турі ви забуваєте про ту монотонну буденність, яка поглинає нас майже кожного дня. Ви відчуваєте себе вільними, щасливити і живими, а це дорогого коштує. Тому я вдячний Аккорду за таку можливість.

 

Номінації відгука "Мій перший тур з Аккордом"

2
Реклама
Відгуки про інші тури