Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Вільний Амстердам - дуууже детальний відгук

"Нові країни, нові емоції, нові враження. Незважаючи на всякі нюанси, поїздка вдалась) Проте, на мою думку, все ж тур потребує доопрацювання, оскільки заявлено 2 нічні переїзди, а по суті їх було 3 з половиною..."

Відгук туриста Аккорд тур Iryna (Львів) на тур
ще
32
фото
Поїздка: 08 жовтня 2021
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Осень 2021
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Вільний  Амстердам

Давно хотіла побачити Нідерланди та відвідати Кекенхоф, а тому тур ми придбали ще до пандемії (у січні 2020) на квітень 2020 року. Ми придбали тур з можливістю відвідати всі країни Бенілюксу (разом з Бельгією та Люксембургом), але через ковід ми тричі переносили наш тур, втретє перенесли на вересень 2021.

Ми дізнались, що поїздки відбуваються, а тому вирішили їхати. Однак через незрозумілу поведінку турагента ми до останнього не могли перебронюватись. Він не відповідав на дзвінки і повідомлення, тому все робилось в останній момент. Тур ми перебронювали за півтори дні до виїзду, довелось доплачувати, бо ціна піднімалась ближче до виїзду (за цей тур ми заплатили 255 євро).

За день до виїзду з нами зв'язалась керівник групи Олена, пояснила, де буде автобус, ми з'ясували всі питання. Виїзд був о 4 ранку, в інфолисті нам зазначили один номер рейсу, але автобусу з таким номером на вокзалі не було... Зателефонували до Олени - виявилось, що дві цифри переплутані місцями.

Отже, день 1 (08.10.2021). Зі Львова ми виїхали о 4 ранку, кордон перетинали в Чопі. Вже о 9 ранку ми були на кордоні, який проходили 12 з половиною годин. Як нам сказали, в них зависла система і вони все вводили вручну. Тобто кордон ми перетнули лише о 21:30 і поїхали в сторону Будапешту. Тож всі екскурсії в Будапешті, які є в програмі, в тому числі кораблик, не відбулися. Будапешт ми проїжджали десь о 2 годині ночі (а це вже по суті 2ий день). Хто не спав, той міг подивитися на нічний Будапешт з вікна автобуса. У нас нічний переїзд до Нюрнберга.

День 2 (09.10.2021). Вночі на кордоні між Угорщиною і Австрією нас зупинила поліція, перевіряли тільки наші паспорти. Австрію ми проїжджали транзитом, тому ковід-сертифікати вони не перевіряли. Під ранок на кордоні між Німеччиною і Австрією нас зупинила німецька поліція, вони вже перевіряли і сертифікати вакцинації, і тести в невакцинованих, і паспорти, і навіть питали стандартні питання, типу куди їдемо, з якою метою, скільки грошей маємо. Ми виходили з автобуса.

В Нюрнберг ми приїхали десь об 11 годині ранку. Тобто ми провели приблизно 30 годин в автобусі з моменту виїзду зі Львова до Нюрнберга з невеликими санітарними зупинками. В Нюрнберзі у нас була оглядова екскурсія, далі хто хотів - їхав у Бамберг, у інших був вільний час.

У Бамберг ми поїхали поїздом. Вперше мала можливість покататися на німецькому поїзді. На мою думку, реально круто, що в автобусному турі є можливість познайомитися не тільки з містом, а й з інфраструктурою. Це вам не Укрзалізниця))

Після приїзду в Бамберг ми місцевим автобусом доїхали до центру, пройшлися містом, а після екскурсії у нас була можливість піти в заклад місцевої кухні спробувати ковбаски та копчене пиво. Також залишився час, хто хотів, міг піти купити копчене пиво або інші сувеніри додому. Далі ми знову автобусом повернулися на вокзал і поїхали поїздом назад у Нюрнберг, де нас чекала наша група. До речі, після повернення у нас ще залишився час походити самостійно по Нюрнбергу, ми ще й встигли зайти в "Лідл" скупитися продуктами. Після цього ми виїхали з Нюрнберга в сторону готелю, який знаходився аж поблизу Дюссельдорфу, а це майже 500 км дороги. В готель ми приїхали о 3 ночі наступного дня. Такий переїзд дуже втомлює, бо ми до цього їхали 30 годин в автобусі.

День 3 (10.10.2021). Зранку о 8 годині у нас був сніданок. Я не прискіплива в їжі, тому мені всі сніданки смачні і ситні. В готелі було дуже тепло, але там щось з розетками, з моменту заселення і до виїзду, а це 6 годин, павербанк зарядило тільки на 1 поділку, і майже неможливо під'єднатися до вайфаю. О 9 ранку ми виїхали в сторону Амстердаму. Приїхали о 13 годині, де на нас чекала чергова оглядова екскурсія.

В цей же день у нас заявлена екскурсія "Тиха Голландія" з відвідуванням Заансе-Схансу, Волендаму і сировані. Але, виявилось, що паралельно з нами є ще одна група туру "Знайомий маршрут Амстердам і Париж", з якою ми будемо мати спільні екскурсії в Нідерландах, оскільки в нас співпадають програми, але вони не встигали.

Так само, як і ми, ця група простояла на кордоні понад 12 годин, але в них тур без нічних переїздів, тому вони зупинялися в готелях і не встигали зі своєю програмою. В результаті, вони приїхали в Нюрнберг тільки ввечері, а готель у них був за 200 км від Нюрнберга (у нас за 500), а тому їм далі їхати в Амстердам. В Амстердам вони приїхали тільки під вечір і через них нам перенесли цю екскурсію на наступний день.

Тож після оглядової екскурсії у нас було дуже багато вільного часу, щоб погуляти по Амстердаму. Хтось брав екскурсію на кораблику і "Пікантний Амстердам", але ми не ходили. Готель у нас був поблизу аеропорту, приблизно о 22 год ми вже були в готелі.

День 4 (11.10.2021). Зранку о 7 годині ми поснідали, о 8 вже виїжджали на екскурсію, яка мала відбутися вчора. Ми поїхали на автобусі паралельної групи. Інша частина нашої і їхньої групи мала вільний час в Амстердамі.

Під час екскурсії ми подивилися як виготовляються кломпи, пофотографувались біля мельниць, з'їли місцевого оселедця, побували на Північному морі, ходили на дегустацію сиру. Магазинчик з оселедцем, який хотів порекомендувати гід, був зачинений через ковід, тому ми купили бутерброди з оселедцем за 3 євро.

Після екскурсії ми знову повернулися в Амстердам і відразу поїхали на екскурсію "Великі і маленькі міста" так само на автобусі паралельної групи. Спочатку ми поїхали в Делфт, пройшлись містом. Далі ті, хто доплачував по 18 євро, поїхали в Роттердам - місто сучасної архітектури, інша частина групи залишилась в Делфті. Але ми попали в затор і почали відставати по часу... В результаті, Роттердам ми практично весь проїхали на автобусі і зробили тільки 2 зупинки по 5-10 хв на фотопаузи. Цього реально дуже мало, але у нас не було часу, бо зранку була інша екскурсія і ми нічого не встигали. По дорозі з Роттердаму назад в Делфт ми знову потрапили в затор і знову втратили час, якого у нас і так не було.

Далі ми забрали нашу групу і поїхали в Гаагу. І тут виявилось, що в Гаазі в цей день відбувався якийсь мітинг і всі дороги перекриті. В результаті, знову наша програма зазнала змін, але основні місця ми все ж подивились, пофотографувались, пройшлись повз посольство України.

Після цього ми поїхали в Схевенінген - морський курорт. Обожнюю море, тому така можливість для мене була надзвичайно важливою. Приїхали ми досить пізно, приблизно о 20 годині, вже було темно, тому фотографій дуже і не зробиш.

Роттердам, Гаагу і Схевенінген ми по суті оглянули галопом, дуже швидко. Хотілось би мати трохи більше часу.

Після Схевенінгена ми поїхали назад в Амстердам. Нас чекав нічний переїзд в Мюнхен, але перед цим невакцинованим потрібно здати тест на ковід.

Отже, ми повернулися назад в той готель, з якого виїхали зранку, бо там мала ночувати паралельна група. Зранку нам озвучували план на день, ми мали виїхати з Амстердаму в Мюнхен о 19 год. Але ми з екскурсії повернулись майже о 21 год, а дехто з групи ще й тест має здавати.

І знову вийшла незрозуміла ситуація - нам сказали, що тести здавали 2 групи, а результати присилають по одному тільки одному з керівників. Тому ми чекали в холі готелю поки лабораторія не надішле результати всіх тестів. Відповідно, виїхали ми пізніше.

День 5 (12.10.2021). Після виїзду з Нідерландів нас знову зупинила поліція. По-моєму, це були німецькі поліцейські, але може й нідерландські. Перевіряли тільки паспорти, людям на задніх рядах автобуса оглядали також рюкзаки. В Мюнхен ми приїхали о 9:30, в цей день трохи моросив дощик, але то таке.

Спочатку ми мали оглядову екскурсію. Ми брали екскурсію "Сучасний Мюнхен", але про те, що вона не відбудеться, нам чомусь ніхто не сказав і ми примусово пішли на "Таємниці Мюнхена". Під час останньої ми погуляли по Мюнхену, покаталися на мюнхенському трамваї, метро і автобусі. Ми мали дуже багато вільного часу, бо автобус відстоювався 9 годин. Тут практично в усіх кафе перевіряли ковід-сертифікати або тести, в громадських місцях потрібно носити маски. В Нідерландах масковий режим скасували 25 вересня, ми всюди вільно ходили без масок.

Ввечері ми ще півгодини від назначеного часу збору чекали автобус і пізно виїхали з Мюнхена. По плану в нас ночівля в готелі. Але оскільки в турі були невакциновані туристи, а деякі країни невакцинованим в'їзд не дозволяють, ми мали готель аж в Будапешті. На мою думку, було б зручніше організувати готель десь на півдорозі між Мюнхеном і Будапештом, бо ми і так після нічного переїзду.

Відтак, ми виїхали приблизно о 8 годині вечора і попереду у нас готель, який знаходиться майже за 700 км дороги. В цей день в Мюнхені трохи дощило і на виїзді на автобан затор. Хочеться похвалити водіїв, які знайшли можливість об'їхати цей затор іншою дорогою, а то могли б ще довше їхати.

Тим не менш, в готель в Будапешті ми приїхали лише о 6 ранку наступного дня, тобто це повноцінний нічний переїзд.

День 6 (13.10.2021). Оскільки в готель ми приїхали тільки о 6 год, часу на Будапешт знову не було. В програмі 2 дні Будапешту, але його не було ні в 1й день, ні в останній. Дехто з нашої групи все ж пішов на екскурсію по Будапешту, але ми були вже такі втомлені після двох нічних переїздів поспіль, що вже нічого не хотілось. Судячи по карті, готель знаходився за 5 км від будинку парламенту, тобто далеко трохи, щоб самостійно піти погуляти.

Оскільки ми заселелись під ранок, сніданок нам сказали о 9:00 і о 10 годині ми вже виїжджаємо в сторону України, тому що в нашій групі були люди, в яких поїзд додому зі Львова вже о 2 ночі.

По дорозі заїхали в Егер, хтось пішов на дегустацію, хтось просто гуляв, і поїхали вже в Україну. Кордон пройшли десь за 2,5 години і виїхали з Чопу в сторону Львова. До Львова ми приїхали о 00:30, всі встигли на свої поїзди)

Щодо автобусу - комфортний "Неоплан", було тепло, водії молодці. Група 32 особи.

Я не вперше беру автобусний тур, але порівняно з попередніми разами тут основні недоліки - це нічні переїзди, оскільки їх по факту було 3,5 замість 2, а також брак часу в Нідерландах у зв'язку з тим, що нас з'єднали разом з паралельною групою і їх доводилось чекати, через що нам перенесли екскурсію на наступний день.

Але в будь-якому разі, ми побачили нові країни, привезли з собою нові враження і це круто!

Номінації відгука "Вільний Амстердам - дуууже детальний відгук"

0
Реклама
Відгуки про інші тури