Общий рейтинг:
Аккорд-тур Львов – отпуск, отдых, путешествия

Довгоочікуваний відпочинок - Яскраві нотки Італії

"Дуже насичений тур"

Отзыв туриста Аккорд тур oksana (КИЕВ) на тур
Поездка: 03 августа 2022
Отзыв:
Рейтинг:
ТОП рейтинги месяца - Август 2022
Голосов 15 «
Все лидеры

Отзыв на тур Яркие нотки Италии: 2 дня в Риме + Флоренция, Венеция

Італія прекрасна! Для нас поїздка вийшла доволі спонтанною, однак вона виконала своє призначення для нас на всі 100 - ми отримали нові враження, знання та безліч емоцій.

Тепер по порядку. Перше, що я б хотіла зазначити - цей тур однозначно підійде лише витривалим мандрівникам автобусом; зверніть увагу, що передбачений не тільки нічний переїзд, а переїзд день + ніч, тобто всю першу добу ви будете в дорозі. Я особисто від себе очікувала більшої витривалості, адже подорожую нічними автобусами доволі часто, однак цей перший переїзд дався мені складно. Порадувало те, що була змога прийняти душ на заправці в Італії (зранку на другий день).

З кордоном нам пощастило обидва рази - і туди, і назад, - стояли не більше 2.5 годин.

Ми відвідували кілька екскурсій у містах, але позначу ті, які запали в душу особливо. Дуже сподобалась оглядова екскурсія Римом (гід Анна) - ми отримали цікаву інформацію про визначні місця столиці, гід не відволікалася від суті (і при тому відповідала на всі питання, що нас цікавили), була дуже приємною, давала паузи для фото та завжди піклувалася про те, щоб ми ходили в тіньочку (а спека у Римі цього року знатна!). Також дуже зацікавила гід Ліліана у Венеції.

З усіх міст найбільше вразив Рим. У місті перебували приблизно з 13 години 3 дня до 17 години 4 дня, чого явно не вистачило. Відвідали екскурсію у Ватикані - просто шаленої краси та енергетики собор (ми аж трохи відстали від групи), надзвичайні враження від музеїв. Обрала цей тур саме через змогу побачити Сикстинську капелу - однак поки до неї дійшло діло, мозок настільки переситився прекрасним, що я, мабуть, і не зраділа належним чином:) З мінусів - музеї пройшли вже надто поспіхом, не було змоги достатньо роздивитися навіть ті шедеври, на які вказувала гід. Гід розповідала про все цікаво, однак доволі часто відволікалася на сторонні питання. Зрозуміло, що колекція величезна, однак більшою мірою враження “позбивалися в купу” через високий темп. Плюс, можливо, було б доречніше поставити цю насичену екскурсію першою, поки туристи ще не стомилися.

З експіріенсу тим, хто вважає, що в Пізу варто їхати виключно заради фото з “підтримкою” вежі: саме через цей стереотип я спершу не хотіла брати цю екскурсію. Однак якщо ви відвідаєте собор Санта Марія Ассунта (власне, дзвіницею саме цього собору є легендарна вежа) ви вмить позбудетесь цього упередження. Зайшовши всередину просто мимоволі затамовуєш подих. Можна взяти безкоштовний квиток (максимум на три особи) у касі - дякую за пораду гіду!

У Будапешті були всього дві години, що є дуже мало, якщо ти не ідеш на екскурсію чи в купальні. Змогли пройтися від Площі Героїв до оперети, перекусити і дійти назад.

Тепер до готелів. Зупинялися ми в трьох різних готелях - у Прато, на околицях Рима та в Рубано. Дуже хороший перший готель - зручні матраци, смачнющі круасани на сніданок, все чудово. Натомість другий готель розчарував - на подушках було неможливо лежати, плюс нам не додали у ванній мило. Зранку взагалі на кухні не виявилось тарілок, тому частина туристів їли сніданок у серветці. Третій готель був непоганий, єдине що - в номері виявилося, що перегоріла одна з розеток, тому мали менше місця для зарядки. Фен був у всіх трьох готелях, адаптери потрібні не були.

Найсуперечливішим моментом було перевезення. По дорозі назад під час зупинки на угорському кордоні водій відмовився увімкнути кондиціонер (було надзвичайно спекотно). Плюс було багато різких стопів на дорозі, падали речі, переживали через це за багаж. З хорошого - вчасно зорієнтувалися їхати в Україну не через Чоп, а через Лужанку, що дозволило нам прибути до Львівського вокзалу значно раніше, аніж іншим автобусам.

Загалом враження від туру позитивне. Для мене це був саме ознайомчий тур, з купою нової інформації і знайомств. Дякуємо керівнику групи Тетяні за організацію! Уже розумію, що необхідно ще раз відвідати і Рим, і Ватикан, щоб мати більше часу на вивчення прекрасного.
Реклама
Отзывы о других турах