Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Гроші, як ви усі знаєте, Аккордтур не повертає. Відтак нам запропонували замість нашого тура інший, з відпочинком на морі у місті Ллорет де Мар (Іспанія). Ми погодилися.

"Гроші, як ви усі знаєте, Аккордтур не повертає. Відтак нам запропонували замість нашого тура інший, з відпочинком на морі у місті Ллорет де Мар (Іспанія). Ми погодилися. "

Відгук туриста Аккорд тур Пані Ірина (Одеса) на тур
ще
9
фото
Поїздка: 07 липня 2022
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Грудень 2022
Голосов 13 «
Всі лідери

Відгук на тур Курортний Роман Відпочинок на морі Іспанії Швейцарія + Іспанія + Франція

Доброго часу доби. З'явився час, і я вирішила написати відгук про тур «Курортний роман» 07.07.22 - 20.07.22

Із грудня 2019 року в нас був оплачений тур до Португалії й Іспанії «Залиш мені моє серце Португалія», але через Ковід наш тур ніяк не міг відбутися. Ми були в Португалії в турі в 2014 році, є мій відгук про цей тур, але в новому турі був південь Іспанії, відтак ми його й обрали. Гроші, як ви усі знаєте, Аккордтур не повертає. Відтак нам запропонували замість нашого тура інший, з відпочинком на морі у місті Ллорет де Мар (Іспанія). Ми погодилися.  Справа в тому, що ми деякі місця відвідували багато разів, подорожуємо з Аккордтуром з 2008 року й це вже 23 тур. Я буду описувати свої враження про все: про організацію тура, про керівника, про водіїв, про готелі й про страховку, якій ми зазвичай не приділяємо особливої увагу.

Виїхали вчасно й кордон перетнули швидко, орієнтовно за 1,5-2 години. На польському боці волонтери запропонували нам перекусити. Був суп, кава, печиво. Дякуємо нашим друзям.

Перша зупинка в Кракові. Місто прекрасне, але в Кракові ми були дуже багато разів і вирішили залишитися в торговому центрі по дорозі. Якщо ви захочете поїхати просто на самостійну прогулянку, то трансфер до Кракова вам буде коштувати 10 євро. Потім довгий переїзд і прибуття на нічліг у Брно близько 00:00.

Далі Австрія. На екскурсію по Відню ми не ходили, були там багато разів, і пішли самі погуляти. Натомість екскурсію Австрійська Рив'єра – Карінтія рекомендую до відвідування. Щоправда, кулінарних вишуків, що пропонує фірма в програмі тура, не було. Часу на їжу не було.

Зранку прекрасний Мілан, хто не був, обов'язково ідіть на екскурсію. Ми ж знову гуляємо.

У другій половині дня Бергамо. Це перше місто в цьому турі, де ми не були й з великим задоволенням відправляємося на екскурсію. Місто сподобалося. Є два способи потрапити у верхнє місто: пішки нагору по сходинках і на фунікулері. Ми з керівником групи Надією Цвяк вибрали 2 спосіб. Надія - винятково заради мене, спасибі величезне! Щоправда, треба мати маску із клапаном, але вони продаються поруч у кав’ярні. Екскурсія з невеликими підйомами, темп нормальний, Надія завжди поруч і стежить, щоб туристи не відстали й не загубилися в стародавньому місті.

Наступний день відвідування - Емпуріабрава. Своєрідне курортне містечко на березі затоки Росас Середземного моря. Місто перерізане каналами загальною довжиною близько 24 км, які слугують основними транспортними артеріями міста. Емпуріабрава є популярною серед яхтсменів через досить сильні й усталені вітри в цьому районі. Великий пляж з білим піском знаходиться прямо в місті. Купання приємне. Роздягалень немає, але прісний душ на пляжі є.

Переїзд у Ллорет де Мар. Ми були в цьому місті недовго в одному з турів, але зараз нас чекає тиждень екскурсій і відпочинку в готелі 4 зірки «Guitart Gold Central Park Aqua Resort». Готель має величезний корпус з балконами, на кожному балконі є столик й два пластикові стільці. Дуже великий ресторан, до якого доводилося стояти в черзі, яка, проте, завжди швидко просувається. Величенний вибір блюд! Все смачно й у будь-який час усе завжди є, а якщо закінчувалося щось, то відразу поповнювали.

Далі всі екскурсії не відповідали встановленому в плані порядку й кількості в один день. У перший день ми поїхали в Тоссу де Мар. Усе тут рухається плавно й розмірено, заохочує до прогулянки містом й роздумів про минуле й сьогодення. Вочевидь, стара фортеця Вілла-Велла із фортечною стіною й охоронними вежами створює атмосферу колишніх часів і вводить у стан спокійного й замисленого споглядання навколишньої старовини. Обов'язково підніміться в фортецю!

У місцевих кафі спробуйте ігристу сангрію, її готують на основі кави (іспанський родич французького шампанського). Нас пригостила наша знайома, Ірина Веретенникова, директор турфірми «Геополіс», яка в цей час працювала в Іспанії. Наша зустріч була чарівною, але короткочасною. Верталася назад група на кораблику.

Потім з готелю на автобусі ми відправилися до Жирони. Місто засноване римлянами. Ви будете в захваті від кафедрального собору святої Діви Марії. Одна з головних визначних пам'яток міста була побудована в XIV столітті. Неймовірно прекрасний собор знаком фанатам серіалу «‎Гра престолів»‎, які з'їжджаються помилуватися ним із усіх країн світу. Якщо прагнете потрапити до храму, доведеться подолати 90 кам'яних сходів. За це, згідно з повір'ям, нагородою стане прощення 90 гріхів — по одному на кожний щабель. Але відвідування собору не входить у вартість екскурсії й за часом теж не заплановане.

Після Жирони відправляємося в Бесалу. Ми були в цьому найдавнішому місті. Потрапити в середньовічне місто можна по середньовічному фортифікаційному мості, який зараз є візитною карткою Бесалу. Місто маленьке: бруковані вулиці криві й вузькі, столітні двері зі стародавнім декором, будинки з колонами й аркадами. Вертаємося в готель. Починає боліти коліно від такої кількості піших екскурсій. Забула вдома шприци, щоб зробити знеболююче і йду до аптеки, благо шприци продають без рецепта.

Наступний день - Барселона! Місто - мрія, місто, яке я відвідала вперше в 2010 році, і саме тоді вперше побачила собор Саграда Фамілія, що й наразі добудовується. Тоді нам обіцяли, що його добудують до 2022 року. Я тоді й не думала, що буду в Барселоні через 12 років! І, як ви знаєте, собор ще не добудували, а будують його вже 140 років!!! Ми запланували з чоловіком багато всього цікавого, але коліно не дає йти! Абияк переходжу площу Каталонії й сідаю на ослін. Так від одного до іншого ослону проходить мій день. Увечері готель. Укол.

Рано вранці виїжджаємо до Фигейрасу! Збулася мрія! Ми давні шанувальники творчості Сальвадора Далі. У Брюсселі потрапили на виставку його мініатюр, у Парижі, на Монмартрі, були в музеї скульптури Далі. Чудові враження! І от довгоочікуваний Фигейрас! Ми були першими, і людей було небагато, й можна було вільно пересуватися, у моєму випадку від стільця до стільця. Біль у нозі не дає йти. Театр Далі нам сподобався, але ми очікували більшого. Потім їдемо по серпантину до Кадакесу, міста народження Далі. Група йде на екскурсію, я ж залишаюся на автобусній станції, добре, що є де посидіти. Чоловік йде на екскурсію, яку проводить наша Надія! Екскурсія цікава й місто колоритне! Коли ми приїхали до готелю і я добралася до стільця, то зрозуміла, що рухатися просто не можу! Мене побачив службовець готелю й привіз інвалідний візок. Надія, на моє прохання розпочала активне листування з офісом і страховою компанією. Назавтра пообіцяли візит лікаря.

Далі, хто має прекрасне здоров'я, може не читати, але той, хто потерпає від будь-яких захворювань, прочитайте. Відразу хочу дуже подякувати нашій Надійці! Вона спілкувалася, опікувалася про мене й мій біль пропустила через себе.

У першій половині дня приїхав іспанський лікар Антон Кучер, наш українець, але давно проживає в Іспанії. Після огляду зробив укол і призначив пігулки. В Іспанії не продають ліки без рецепта. Обов'язково просіть, щоб вам зробили копію рецепта для страхової й зберігайте усі чеки. Наступного дня був вторинний виклик лікаря: укол, нове призначення. Поїздка у візку до аптеки, купівля милиці й памперсів. Нога болить, ходити не можу зовсім, навіть по номеру. Після уколу біль притупляється, п'ю ще й пігулки. І так усі три дні «відпочинку» у готелі. Виїзд лише на сніданок і вечерю. Ані басейну, ані саун і навіть моря ми не бачили!

Закінчується відпочинок у готелі й ми рухаємося далі. Я не можу спуститися по сходинках автобуса й на стоянці сходити, вибачте, до туалету. Ін'єкції закінчуються, а біль не проходить.

Переїжджаємо до Італії в Падую, прошу знов консультацію лікаря. Надія зв'язується зі страховою, але відповіді немає. Добре, що другий рецепт на ін'єкції не забрали й Надія, знову їй величезне спасибі, купує мені схожі ліки. Тепер, при розумному використанні можна дотягти до дому.

Далі в програмі тура ті міста, де ми вже побували раніше: Ез, обов'язково побалуйте себе натуральною косметикою. Дякую Надії, вона купила мені, те, що я просила. Потім чарівна Ніцца, невелика автобусна екскурсія й група йде до міста, а ми з чоловіком і водіями - в автобусі. У нас були дуже гарні водії Богдан та Юра!!! Спасибі їм за професіоналізм і ставлення до туристів.

Генуя, Любляна обов'язкові до відвідування. На закінчення тура смачніший гуляш у Доліні красунь! Друга частина групи поїхала до купальні в Егерсалок. Усі залишилися задоволеними!

Ми вийшли з автобуса в Ужгороді. Взяли таксі й приїхали до готелю. Оскільки була невизначеність з часом прибуття до Львова, ми вирішили переночувати в Ужгороді в готелі й наступного дня поїхати вже з Ужгорода до Одеси. Хочу сказати вам, що в Ужгороді на вокзалі є інвалідний візок, треба запитати в чергового по вокзалу. Мене на перон везли до ліфта, потім по підземному переходу й знову підйом у ліфті. З багажем допомогли чоловікові вантажники! В Одесі зустріли теж із візком.

На закінчення хочу подякувати чудовій Надії Цвяк за її турботу, допомогу й професіоналізм! Спасибі нашим водіям! Окреме спасибі групі з 21 людини! Ви - чудові! Ви підтримували мене у важкі моменти! Жодним словом ніхто не скривдив і не подивився косо в мій бік. Я всім нашим туристам дуже вдячна за все!

Якщо ви сумніваєтеся у своєму стані здоров'я, обов'язково беріть усі потрібні медикаменти з собою! Можливо, варто зробити не групову страховку від Акорду, а персональну. По приїзду додому, страхова компанія відшкодувала мені мої витрати на медикаменти згідно з наданими мною чеками з аптек. Через тиждень дома, після лікування, я стала ходити, і наразі намагаюся не перевантажувати ногу.

А ще є прохання до Аккордтуру, не сполучати тривалі екскурсії в один день, сполучаючи їх з іншими групами Акорду.

Дякую всім добрим людям, що зустрічаються на моєму шляху!

Інші відгуки Пані Ірина

Календарь 19.05.2019 - відгук на тур Перше кохання... Прага
Голосов 147
Календарь 04.01.2015 - відгук на тур Чари Рейнських фарб
Голосов 863
Календарь 21.06.2014 - відгук на тур Мільйони вражень…
Голосов 39
Календарь 03.01.2013 - відгук на тур Таємниці Північної Німеччини!
Голосов 594
Календарь 28.04.2012 - відгук на тур Намисто Гуцульщини
Голосов 0
Реклама
Відгуки про інші тури