Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Найгірша організація мого відпочинку

"трьох слів не вистачить..."

Відгук туриста Аккорд тур Олена (Дніпро) на тур
ще
37
фото
Поїздка: 28 квітня 2023
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Травень 2023
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Мріючи про нього: Амстердам, Брюссель, Париж, Люксембург, Прага і Берлін!

Я багато років подорожую саме автобусом і кожний тур не ідеальний, бо є людський фактор, є дороги, є непередбачувані обставини, але, насолоджуючись подорожжю, або взагалі не звертаєшь уваги на ці негаразди, або завжди швидко про них забуваєшь.

Але в цьому турі "всі зірки зійшлися". Такої низької організації з боку керівника туру, такого непродуманого маршруту з боку менеджерів компанії я іще не бачила. Ми все одно встигли насолодитися закордоном і його краєвидами, але люди, які були в тих чи інших містах вперше, були в тихому шоці, бо.... ми були в Варшаві 1,5 години, в Берліні 2,5 години, а Брюсселі 50 хвилин.... коротше кажучи тур був дійсно АВТОБУСНИЙ, бо ми весь час проводили саме в ньому.

Але все одно розпишу тур по дням. Можливо це буде комусь корисно, як за 50 хвилин закохатися в Брюссель, а потім іще 300 км їхати і ревіти, що кохання було не взаємне.

Подяка величезна тільки Варочці Танюші (Восток - Дніпро), нашему багаторічному організатору відпочинку, яка майже силою виборювала для нас цю поїздку. Ми тур придбали іще у січні 2020 році. Лише у цьому році наважилися вирушити у подорож, але лише за 2 дні узнали, що наш тур не відбудеться. Це головний "подарунок" від Аккорда, який завжди стає великою проблемою, бо добратися до Львова, не маючи заздалегідь придбаних квитків, це велика проблема. Тому ми погодилися на анатогічний тур.

Трохи про водіїв, які були позитивними чоловіками та професійними водіями, але не вистачало їх допомоги при завантажені наших валіз. А щодо керівника групи, то можу сказати, одразу вона виявилася милою дівчиною, але майже не давала інформації про країни, які ми відвідували, не могла організувати групу і як наслідок ЖОДНОГО разу ми не виїхали своєчасно ні з готелю, ні з санітарних зупинок, ні з екскурсій, на всі обґрунтовані зауваження туристів могла тільки в сльозах наголосити, що винні дороги, корки, ті, хто спізнюється, або місяць на небі... або могла сваритися з водіями.

Готелі - шкода, що це був не тур по готелям, бо вони були пристойні як для автобусного туру, хоча ми в них не встигали відпочивати, бо приїжджали завжди ЗАВТРА о 2,3 ночі.

А тепер враження по дням.

День 1 - враховуючи великі відстані, які ми повинні були подолати (600 км), виїзд міг бути і раннім, але він був о 09.30. На кордоні ми простояли 5 годин, потім переїзд у Варшаву, в яку ми попали вже пізно ввечері і за 1,5 години туристи встигли краєчком ока побачити Старе місто, забігти в продуктовий магазин і туалет. "Душевне" враження від такого забігу.

О, маленька порада для любителів пива, яка для мене стала відкриттям. Польське пиво виявилось неймовірно смачне. На мій смак навіть кращі німецького чи голландського. Тому раджу спробувати.

Доречі, під час тривалих переїздів, а у нас їх було багато по 500,700 км., нам жодного разу не зупиняли в закладах на дорозі на 50 хвилин - 1 годину, де можна було повноцінно поїсти (Автогриль або інші). Переїзди більше сходили на перевезення нас рейсовим автобусом, де, доречі, більше умов для проживання, ніж були у нас. Саме ПРОЖИВАННЯ, бо ми в ньому жили і перебували частіше ніж де-небудь.

День 2 - десь о 2 ночі ми попали в готель і вранці виїзд на Берлін. Але майте на увазі, що згідно з правилами перевезення обов'язковий "відпочинок" для автобусу не менше 9 годин. Тому ранкового виїзду, щоб більше часу провести в Берліні, нам не світило. І тут вже питання не до водіїв, не до керівника туру, а до менеджерів, які цей тур розробляли. На такі далекі відстані треба робити або більше днів туру, або нічні переїзди.

І знову 322 км шляху, а це близько 5 годин. 2,5 години в місті, де екскурсію провели лише в районі Музейного острова. Додаткова екскурсія, яка б охопила район Бранденбургських воріт, Рейхстагу, не відбулася, бо на цей день була запланована інша обов'язкова екскурсія - 530 км. шляху далі.

Іще зауваження до якості екскурсій. Ми не ходили на жодну з них, бо всюди вже були, але площу, на якій проводять безкоштовні екскурсії в містах, скоротили до такого мінімуму, що схоже вже на знущання. Безкоштовний огляд міста в районі 2-3 локації, замість 5-7, це звісно гарна економія. Але разом з нашими коштами, зусиллями Аккорда, останній став економити їще і на наших враженнях від подорожі.

В Берліні ми встигли придбати пиво, сосиски і насолодитися цим смаком під першим німецьким сонечком. Більше нічого відвідати за цей час було не можливо. Можливо, але галопом, а ми приїхали відпочивати, а не рекорди по забігу ставити.

День 3 - знову нічний приїзд в готель і пізній виїзд до Амстердаму, в який ми потрапили вже пообідній час. Нарешті ми змогли відірватися, бо часу було аж до пізнього вечора. Ми оббігали всі канали, район червоних ліхтарів, скуштували голландські смаколики. Але Амстердам в огнях не побачили, бо там темніє дуже пізно. Доречі, маленька порада для любителів влаштувати пікнік, алкогольні напої в магазинах Амстердаму після 16.00 не продаються і є багато місць, де не можна вживати алкогольні напої, про що свідчать відповідні знаки на вулицях. Тому або встигайте щось купувати до 16.00, або завітайте до кафе, барів, де цих обмежень немає.

Самостійно ви можете покататися на кораблику (10 €), що займе у вас 1 годину самої прогулянки і 20-30 хвилин на чергу. За бажанням можна самостійно з'їздити в район Рейксмюзея, щоб відвідати сам музей, музей Ван Гога, але це лише за умови, якщо ви вже були в Астердамі і у вас достатньо часу.

День 4 - день квітів, бо ми поїхали в Кекенхоф, де провели незабутні 3 години насолоди всіма барвами квітів, розрядили свої телефони та фотоапарати, але самі зарядилися незабутніми враженнями. Далі була додаткова екскурсія або вільний час в Амстердамі. Ну як вільний... 1,5 години. А додаткова екскурсія в Гаагу, Делфт та на узбережжя Північного моря в містечко Схевенінген відбулась, але знову коротенька і "без затєй".

З приводу додаткових екскурсій по Нідерландам. Хто вперше, їдьте на всі, бо Голландія настільки всюди різна, але всюди дуже цікава. Велична Гаага з її депутатами, королями, класичний Делфт з блакитною порцеляною, сюрреалістичний Роттердам, шляхетний Волендамм, театральний Заансе Сханс і звісно широченне узбережжя Північного моря. Головне, щоб на огляд всіх цих міст та містечок було достатньо часу. У нас його майже не було, бо попереду знову дорога в 300 км.

Але... за програмою іще був Брюссель, в який ми заїхали вже пізно ввечері. 50 хвилин на огляд ажурного, шоколадного, вафельного міста. Прямо хочеться побажати менеджерам цього туру таких же лише 50 хвилин на самі яскраві відчуття в житті.

Ми не пішли з гідом, бо вже були тут, то швидко побігли "насолодитися" вечірнім Брюсселем. Шлях від парковки автобусів до центра міста зайняв десь хвилин 10, потім море фото, це іще хвилин 10, потім 10 хвилин обов'язкового шопінгу подарунків - в Брюсселі це шоколад в першу чергу, 10 хвилин на чергу за смачнущими вафлями і їх смакування, ну і швиденько назад на парковку нашого автобуса. А потім, іще раз повторюсь, весь шлях до готелю у Франції сидіти і тужити за неймовірним Брюсселем. Зато ми "так пишалися, що за день побували одразу в 3-х країнах". Але так наголошувала керівник групи, а ми відчували лише якесь знущання над нами і нашими очікуваннями від подорожі.

День 5 - вже традиційний нічний заїзд в готель, потім пізній виїзд і тадаммм, знову переїзд в 235 км. В середньому швидкість автобусу складає 80 км, добавьте до цього можливі корки, тягучки на дорогах і ви зрозумієте як ми стали заручниками цього автобусу, бо ми в ньому майже жили.

Жили, але врешті таки приїхали в Париж. Я в цьому місті вже 7 раз і не одразу в нього закохалась. Після яскравої Голландії, про яку я дуже мріяла, неочікуваної Бельгії, Париж мене в перший візит вразив сміттям на вулицях, морем туристів, якось не хотілося вмирати після побаченого. Але з часом, оббігавши всі краєвиди (Лувр, Гранд Опера, музей Орсе, Монмартр, район Де Фанс, Ейфелева вежа, Триумфальна арка... і інші цікаві місця, про які я багато писала у попередніх відгуках), ми нарешті спіймали смак міста - влаштувати пікнік на Марсовому полі, в Люксембурзькому саду, парку Тюльери і насолоджуватися весняним паризьким сонечком і повільним життям у задоволення.

Щодо додаткових екскурсій, то раджу Вогні нічного Парижу, Лувр і можливо Монмартр, де спершу важкувато зорієнтуватися. Щодо інших екскурсій, то прогулянка корабликом вдень не цікава, лише, якщо ввечері.

Поїздки в Версаль та Дійснейленд не відбулися із-за нестачі часу.

Особливості весняного Парижу в тому, що вдень в ньому спекотно, а ввечері дуже холодно і ми це добре відчули, бо очікували ввечері свій автобус, який вже стабільно спізнювався. Отриману насолоду від міста нам це не спаплюжило, але повернуло до наших реалій - автобус, дорога, постійні спізненння і нічне заселення в готелі. Хоча цього разу готель був не дуже далеко від міста - 25 км., але корки в місті плюс відстань, то це майже 1 година часу.

День 6 - вранці ми знову їдемо в Париж. І знову зауваження, ми заїхали в місто в районі Монмартру і бажаючі могли вийти на зупинці для самостійного відвідування Монмарту, а не прямування на Конкорд, щоб потім на метро туди повертатися. Але керівник групи нам цього не запропонувала, а лише за ініціативи однієї з туристок, невелика частина групи таки вийшла поряд з Монмартом. Не подумайте, що мій відгук побудований лише на виявленні недоліків, але я маю дуже великий досвід подорожей і вони будуються на таких деталях. Ми постійно в містах проїжджали якісь визначні пам'ятки архітектури чи об'єкти, але керівник жодного разу не сказав звернути на це увагу. Вона не розказувала особливості транспорту тих чи інших міст тощо. Повна байдужість до туристів. В цей день ми присвятили себе Монмартру, його вуличкам, краєвидам, кабаре, млинам, мені завжди хочеться тут загубитися. Бажаючі змогли відвідати Лувр, але дуже швидко, бо о 16.00 був виїзд і переїзд у 520 км. От друкую зараз ці цифри і чуть не плачу, як ми це витримали. Кожен день від 300 км. і більше...

День 7 - стабільно нічний приїзд в готель недалеко (90 км.) від Франкфурта-на-Майні. А не дуже вранці виїзд у сам Франкфурт. Знову ми не ідемо на основну екскурсію і самі біжемо гуляти по місту. Місто контрастів - невелика кількість історичних пам'яток у зв'язку з руйнуванням під час Другої світової війни, велика кількість небосхилів. Доречі, в місті гарний шопінг і смачне вино. 9 років назад в турі з Аккордом ми потрапили на додаткову ексурсію "Долина Рейна", яка була більше 6 годин і яку я досі забути не можу завдяки крутезному гиду, постіним змінам локації - тістечкові містечка з фехверковими будиночками, виноградники, замки, Рейн. Під час цієї екскурсії ми відвідали Рюдесхайм-на-Рейні. І цього разу не хотілося собі відмовити знову його відвідати. Реально нереальне місце - дуже колоритне, яскраве і смачне, бо ми відвадали дигустацію вин. Тому я дуже раджу цю додаткову екскурсію. Але часу як завжди мало, бо попереду переїзд в Прагу... 560 км.

День 8 - це просто вирваний день, бо ми встигли вранці оббігати центральну частину Праги, яку я дуже люблю і вирушили в шлях додому - 850 км. У Львів прибули у 4 ранку наступного дня. На кордоні ми майже не стояли, але тягнучка на дорозі зруйнували плани багатьох туристів, у яких були квитки на потяги зі Львова на 2 чи 3 годину ночі. Тому краще взагалі не брати квитки, ніж потім весь вечір хвилюватися.

Аккорд, ви багато років напрацьовували свою репутацію і набували досвід, мали гарну славу, бо поєднували доступні ціни і цікаві маршрути, за що протягом 10 років я залюбки користувалась вашими послугами. Але тепер ваші тури схожі на сиру піцу, скисле вино, несмачний обід, який тільки набив вже зголоднілих до подорожей туристів шлунок, а задоволення не дав.

Інші відгуки Олена

Календарь 20.05.2017 - відгук на тур Тільки Рим гідний Парижу
Голосов 0
Календарь 28.09.2015 - відгук на тур Італійське натхнення!
Голосов 0
Календарь 13.09.2014 - відгук на тур Австрійська чарівність!
Голосов 0
Календарь 28.04.2012 - відгук на тур Сяйво турецьких вогників...
Голосов 0
Реклама
Відгуки про інші тури