Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

На Ювілей до Риму

"Відгук написаний у реальному часі."

Відгук туриста Аккорд тур Пані Ірина (Одеса) на тур
ще
16
фото
Поїздка: 30 квітня 2023
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Травень 2023
Голосов 142 «
Всі лідери

Відгук на тур Чао, Італія! 2 дні в Римі + Флоренція і Венеція!

З Аккордтуром подорожую з 2008 року. Багато написане відгуків. Намагаюся писати, щоб турист мав уявлення й за часом і міг заздалегідь запланувати, що він прагне побачити.

Приєднання до цього туру можна було зробити в Мукачеві. Наш потяг приходить у Львів в 02:50, а тур починається 08:10. Вокзал у Львові не дуже пристосований до такого тривалого очікування, і ми (подорожую із чоловіком) вирішили приєднатися до групи в Мукачеві. Потяг приходить в 08:10 на цю станцію. Трохи посиділи на вокзалі, де безкоштовно зарядили телефони, взяли таксі за 70 гривень і поїхали на заправку, де в затишному місці почекали наш автобус до 11:30.

В 12:50 прибули на кордон в Захонь. Ми були єдиним автобусом на цьому прикордонному пункті, але небажання працювати як наших, так і угорських прикордонників відібрало в нас 3 години часу. Наші перевірили документи в чоловіків призовного віку й валізи вибірково, угорці дивилися валізи на стрічці.

У Будапешт прибули близько 19 години. Екскурсія й вільний час до 21:15. Потім ще 227 км дороги до готелю. Прибули в 23:30 у готель. Готель гарний, номер у нас великий з диваном і ліжком. Не було мийних засобів, але ми завжди беремо їх із собою. Напір гарячої води в душі такий, що помитися дуже важко! Сніданок гарний, стандартний: омлет, сосиски, нарізка, йогурт, смачний хліб, кава з термоса, яблука й порізані апельсини.

09:15 виїзд до Любляни. У місті в 11:30. Екскурсія по місту, на озеро виїзд в 14:30. Виїзд з Любляни в 18:30. Обмовлюся відразу, що ми багато їздимо й у багатьох містах по 5 разів, тому гуляємо по своїй програмі. 1 травня в Любляні всі магазини замкнені, працювала маленька частина ринку, де ми купили дуже смачну полуницю, у кав’ярні взяли вина й з'їли полуницю.

Нічліг у Рубано. Сніданок порційне на тарілці по 2 шматочка сиру й 2 шматочка шинки, круассан і кава з кавника, вода, сік для загального користування.

В 07:30 виїхали у Флоренцію. Автобус довіз до вокзалу. Далі на потязі й на вокзал Флоренції прибули близько 11:30. Багато екскурсій, але ми гуляємо самостійно. Екскурсія до Пізи збирається в 16:15, основний збір групи на вокзалі в 19:15. Їдемо електричкою в 19:38. Сідаємо в автобус паралельної групи й їдемо близько 100 км до місця зустрічі із групою. В 20:30 на місці в місті Роджело. Гарна кав’ярня і є де посидіти, поїсти. Тільки в 21:50 виїжджаємо в готель, до якого 285 км. В 01:00 приїжджаємо до готелю.

Сніданок скромний, на спільній тарілці по 1 шматочкові сиру й 1 шматочку шинки, круассан, каву в кавнику розливає офіціант.

В 10:00 виїжджаємо до Риму, близько години їдемо нашим автобусом до кінцевої станції метро, потім у метро близько 30 хвилин до центру. Багато екскурсій, ми гуляємо. У нас ювілей чоловіка й ми їдемо самостійно в район Рима Трастевере від вокзалу Терміні на автобусі близько 15 хвилин.

Розрекламували цей район, кілька років назад тут було небагато туристів, зараз усі ресторанчики зайняті. Ми знаходимо ресторан і розташовуємося усередині. Потім, погулявши, їдемо в центр. Обов'язково закомпостуйте квиток в автобусі, при виході з автобуса в районі площі Венеції на кінцевій був контроль і були люди, що не прокомпостували квиток. Наш керівник групи казала, що штраф до 100 євро. Далі йдемо пішки до Колізею, де призначений збір групи. Якщо ви ввійдете в метро, ліворуч можна піднятися наверх і відкривається прекрасний вид на Колізей. У готель їхали метро, яке було переповнено, а їхати півгодини!

В 07:30 виїжджаємо в Тіволі. Це перша екскурсія в цьому турові, тут ми не були. Чудесний парк, обов'язково відвідайте його! Всесвітню славу віллі д'Есте принесла її надзвичайна система фонтанів, над якою працював Томазо Чиручи з Болоньї – один з найдосвідченіших інженерів-гидравликів 16 століття. Складна гідротехнічна система складається з 500 різноманітних фонтанів, самим популярним з них є фонтан Орган – найвідоміший фонтан садів, виконаний в 1571 році французьким інженером Люком Леклерком. Цей фонтан був першим у своєму роді й робив велике враження на всіх, хто чув його звучання. Фонтан видає мелодійні звуки завдяки особливій конструкції, з'єднаної із трубами органа. Піднятися можливо на ліфті, він знаходиться у крамниці.

Екскурсія до 12 годин і далі Рим. Метро й ми гуляємо самостійно. Виїзд із Рима в 16 годин, і довга дорога в Рубано, місце нічлігу. Прибуваємо в 23:00.

Виїзд до Венеції в 10:25 спочатку потягом, а потім на катері. У Венеції оглядова екскурсія й потім вільний час. Ми тут були неодноразово і йдемо гуляти у своєму темпі по Венеції. Венеція прекрасна завжди! Цього разу обійшлося без повені. Виїзд із Венеції в 17 годин таким самим способом.

Наступний день купальні в Егерсалоці або гуляш із дегустацією вин в Егері, на яку не пішов ніхто, ми були останній раз улітку 2022 року. Зайшли в ресторан цього разу й випили угорського вина під рибу. Захотілося риби.

І дорога додому. Кордон пройшли 21:41-22:50. У Мукачеві ми вийшли на заправці близько 23:45. Наша група поїхала до Львова і прибула близько 03 годин ночі.

Тур цікавий і для тих, хто вперше відвідує Італію, і для тих, хто вже був неодноразово. Юлія Жирнова – керівник нашої групи. Активна, ерудована, уважна. Завжди є відповідь на будь-яке питання. Підкаже що де і як краще! А ще Юля завжди заряджала нас своєю позитивною енергією! Спасибі Юлі за все! Коли в одному з готелів у нас на одному ліжку були відсутні кілька ламелей, і спати на ній було неможливе, Юля люб'язно помінялася з нами номером. Коли в нас була поламана душова кабіна, а ми ночували з нею в різних готелях, і на рецепції нікого не було, Юля зателефонувала й нам відремонтували кабіну. Юля любить свою роботу й виконує її на відмінно. Правда, у її темпі мені вдавалося ходити на превелику силу. Добре, що ми більшу частину гуляли самостійно. У групі різні вікові категорії й важливо, щоб комфортно було всім. Все-таки ми їдемо відпочивати!

Водії професіонали! Руслан і Богдан, ми вам довірили свої життя! Величезне їм спасибі за їхню працю! А от автобус змушує бажати кращого! Ми дуже багато разів подорожували, але гірше автобуса я не пам'ятаю. Відстань між сидіннями дуже маленька, я при маленькому зрості вперше впиралася коліньми в сусіднє крісло. Завширшки крісла не розсовувалися! Моє крісло не відкидалося назад, і були крісла зламані, вони були в напівлежачому стані. Думаю, що Аккордтуру необхідно вибирати більш комфортні автобуси, більш нові автобуси, тому що ми проводимо 50 відсотків усього тура саме в автобусі! І ще, коли їдеш у тур, прагнеш побільше приділити часу, наприклад, Риму, то жити в готелі в місті Помеція за 31 км від Рима не дуже зручно. Побажання Аккордтуру: проживання бронювати в доступності суспільного транспорту, а не в чорта на болоті.

Інші відгуки Пані Ірина

Календарь 19.05.2019 - відгук на тур Перше кохання... Прага
Голосов 147
Календарь 04.01.2015 - відгук на тур Чари Рейнських фарб
Голосов 863
Календарь 21.06.2014 - відгук на тур Мільйони вражень…
Голосов 39
Календарь 03.01.2013 - відгук на тур Таємниці Північної Німеччини!
Голосов 594
Календарь 28.04.2012 - відгук на тур Намисто Гуцульщини
Голосов 0
Реклама
Відгуки про інші тури