Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Знайомство з Чорногорією та неймовірне море

"На диво 30-тигодинна дорога пройшла більш менш легко. Чорногорія неймовірна країна, яка підійде і тим, хто любить море, і тим, хто надає перевагу горам. Готель був комфортний, а екскурсії різнопланові."

Відгук туриста Аккорд тур Юлія (КИЇВ) на тур
ще
19
фото
Поїздка: 13 липня 2023
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Липень 2023
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Сонячна розкіш  Відпочинок на морі в Чорногорії

1. Дорога

1300 км в одну сторону, безперервно їхати 30 годин було б надто важко, тому обирали тур з без нічних переїздів і ночівлею на пів шляху в Белграді. Через затримку на кордоні та погану погоду (їхали в грозу починаючи з Румунії) дісталися готелю аж в 3 часа ночі. Оскільки автобус має відстоюватися 9 годин, вирушити далі ми змогли аж о 12 дня. Вся дорога через Чорногорію до Будви це суцільні гори й серпантини (неймовірної краси звичайно, але їхати цих 500 км потрібно 11-12 годин), тому дісталися кінцевого місця призначення вночі. Водії дуже вправно впоралися з такою складною дорогою. Сам автобус в цілому непоганий, але хотілося б більшу ширину між сидіннями (оскільки я висока, то було не дуже комфортно). Розрахований він на 50 осіб, а їхало 30, тому більшість мала змогу сидіти по одному.

Гадаю було б краще планувати виїзд зі Львова якомога раніше, тоді було б ще + півдня на морі.

2. Готелі

Готель в Белграді транзитний і як для транзитного доволі пристойний, сніданки смачні, є де прогулятися по території. Кімнати на трьох маленькі, але є все необхідне.

Готель в Будві - Вілла Імперія хороший. Красивий номер, є балкон і місце для сушіння речей, прибирання і чисті рушники щодня. Місця для речей достатньо. Є кухонна частина в номері з плитою і раковиною, але з приборів лише стакани, тому якщо бажаєте готувати самостійно - беріть з собою прибори. Також на першому поверсі готелю є невелика кімната, де можна попити кави/чаю, взяти кип'ятку, а при готелі є невелика територія для відпочинку: диванчик, крісла, столик. З мінусів готелю: немає ліфта (а поверхів 5), не працював фен, бойлер вмикається там само, де і світло, тому його можна випадково вимкнути, або його вимикала прибиральниця, тоді прийдеться митися під літньою водичкою, бо нагрівається він доволі довго. Великий продуктовий магазин, аптека - 100-150 метрів від готелю. Море 10-15 хвилин пішки, але пляж там невеликий і близько біля стоянки яхт, човнів, катерів, тому ми ходили далі на Могрен (20-25 хв). Ми брали лише сніданки, вони подаються не в готелі, а в сусідній кафешці. Загалом там місця малувато, сніданки одноманітні і часто коли розберуть щось, то потім не доставляють, але поснідати можна.

3. Відпочинок

Вийшло, що з 10 днів на відпочинок припадає 6 повних днів, тому не рекомендую брати багато екскурсій, якщо плануєте більше часу витратити на море - 2 чи 3 цілком достатньо. Море чистісіньке, пляж - галька, десь дрібніша, десь крупніша. Пляжі доволі вузькі, бо гори різко обриваються і відразу море. Дно теж не пологе, і глибоко стає вже після пари метрів, дітям не дуже підійде. Два лежаки і парасолька - 15-20 євро за добу. Можна і без лежаків, на пляжі Могрен багато є місця і для своїх рушників, парасоль. З моря відкривається неймовірний краєвид на гори та стару частину Будви. Море не сказала б, що прям тепле, але в липні було комфортно. Місцева їжа на любителя, для нас була жирнувата, проте є дуже багато італійської кухні: пасти, піци, страви з морепродуктами. Рекомендую спробувати місцеву рибу на грилі - Сібас, а також прошут (місцевий вид хамону) та вино.

4. Екскурсії

Ми брали три екскурсії: Рибний пікнік, каньйон та Дубровник.

Рибний пікнік це 100/10. Дуже сподобалося все: місцевий екскурсовод Міка, екскурсія на катері по узбережжю Будви, приватний пляж, пригощання вином і ракією, атмосфера, смачний обід з видом на море. Шкода, що це було лише на півдня - ми б з радістю провели б там весь день.

Каньйон - 9/10. Загалом ця екскурсія дозволяє об'їхати велику частину Чорногорії, помилуватися її горами, ріками, водоспадами. На сам каньйон є не так багато місць з яких можна було помилуватися. Ми робили невеликі і недовгі зупинки, милувалися і їхали далі. Дуже добре, що в екскурсію включений обід, бо вона займає весь день. Є можливість прокататися на зіплайні над каньйоном, майже 1 км (коштує додатково 30 євро). Триває це все дуже швидко 1 хв і все. Я б краще більше часу провела на мосту, милуючись красотами району. Також вразило гірське озеро, в ньому до речі можна було б скупнутися, але часу було мало. Хотілося б більше часу на озеро, локація варта цього.

Дубровник - 5/10. Це була екскурсія, на яку я чекала найбільше, проте вона і є найбільшим розчаруванням туру. Їхати туди разом з кордоном десь 4 години, але час проходить швидко, бо по дорозі є змога подивитися на інші прибережні міста Чорногорії, Которську затоку, скоротити шлях на пароплаві, згори помилуватися Дубровником. Далі дається близько години на екскурсію з місцевим екскурсоводом - Наталієй. Саме так, і вела ця пані всю екскурсію російською, сприймати те, що вона говорить мені, наприклад було важко, та й цікавою її не назвеш. Після цього дають 1,5-2 години на самостійний огляд Дубровника. І за цей час в шалену спеку, ми мали знайти цікаві нам локації, пообідати і вийти назад до зупинки автобуса. Звичайно його не вистачило. І ось о 6 вечора ми вже повернулися в Будву. Цю екскурсію можна було б спокійно продовжити на 2-3 години. Колись доведеться повернутися, бо питання Дубровника для мене не закрите.

Підсумок:

Тур загалом сподобався, Чорногорія вартує 2 дні поїздки автобусом і я впевнена, що ще колись сюди повернуся (сподіваюся вже літаком ;)) Були певні недоліки, але позитиву все ж таки було набагато більше. Тому можу його рекомендувати, якщо ви ознайомилися з усіма нюансами/деталями і вони вас влаштовують.

П. с. не раджу завчасно брати білети назад зі Львову, якщо ви з іншого міста. Бо в програмі вказаний очікуваний час повернення 23:00, а фактично ми прибули біля 1-ої ночі. Краще орієнтуватися на ситуацію на кордоні, ми ловили білети по дорозі назад у Львів.

Реклама
Відгуки про інші тури