Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Ось яка вона Швейцарія

"Одна з найкращих подорожів"

Відгук туриста Аккорд тур Ігор (Одеса) на тур
Поїздка: 15 липня 2023
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Серпень 2023
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур В повному шоколаді... або 2 дні в Швейцарії!

Доброго дня, шановні туроператори та туристи!

Дозвольте поділитись враженнями від туру «У повному шоколаді…або 2 дні у Швейцарії» 15-21 липня 2023 р. Фірма «Акорд-тур» відома, в Одесі на слуху. Отже, дружина знайшла інформацію у Гугле. Ми досить поїздили Європою раніше, і я спочатку поставився до туру скептично. Мовляв, що нового можна побачити ще? Старі міста в європейських центрах багато в чому схожі одне на одного. Порівняли із пропозиціями турфірм-конкурентів. Звичайно, з Одеси зручніше їхати до Болгарії, Румунії, Чорногорії, Греції… Але там пляжний відпочинок, у перервах екскурсії, в основному це «археологія». У результаті Європа перемогла. З урахуванням того, що Швейцарія стоїть окремо серед туристичних маршрутів, і досі була відносно мало відвідувана, це переважило шальки терезів при виборі відпочинку. Спочатку записалися на «Фондю для двох… або вікенд у Швейцарії та Франції». У ній нас залучив Дрезден, Майсен, можливість відвідування Ліхтенштейну. На день коротше, за ціною дешевшою. Але виявилося, що на неї група в зазначений термін не набирається. Ми дали згоду на заміну туру.

Далі з нами щільно почала працювати менеджер компанії Тетяна Вільсон. Робила це вона майстерно, надавала всі види допомоги на високому професійному рівні. Склалося враження, що вона, Тетяна, відкрита цілодобово 24/7. Ми, звичайно, намагалися, не нахабніти, не відволікати добру Тетяну через дрібниці. Намагалися виділити головне: одержання замовлення, його підтвердження, конвертація валюти, переведення, повідомлення в одержанні. Ця характеристика роботи Тетяни. Цей бізнес мені добре знайомий, тому що в 1990-93 роках. я працював виконавчим директором Одеської комерційної школи, яка займалася туризмом. Ми проводили круїзну форму навчання на зафрахтованих компаніями «Примекспрес», «Ксімекстур», Інтурист пасажирських суднах ЧМП. Я сам був у кількох круїзах у ролі керівника груп, викладача, перекладача. Відразу плюси в менеджменті «Акорд-тур»: 1. Змінювати дату туристу можна будь-коли, навіть за день до початку. 2. Істотні знижки у разі перенесення туру з ініціативи підприємства. 3. У разі відмови від поїздки повернення грошей через 1-3 дні. Туристичний продукт побудований гранично грамотно та зручно.

Прибувши до Львова, одразу потрапили під опіку керівника групи Владислави Гаркави. Не від неї залежало, що у прикордонному пункті пропуску Краковець наш автобус виявився восьмим. У Краків після цього заїжджати не було сенсу, і ми проїхали до готелю в чеській Остраві. За Краків фірма видала компенсацію, причому готівкою євро із рук Влади прямо в автобусі. Три жінки-критикани, що знайшлися, заспокоїлися. Якщо згадали острівський готель Veronika, продовжимо цей ряд. Ще були австрійський Tyrol в Обштайзі, дві ночі у французькому Kyriad Belfort у Бельфорі, празький Olympik Congress. Всі вони цілком комфортні, з телевізором, відмінними санвузлами та душовими номерами, де-не-де були навіть чайник, фен, сейф. Щоправда, особисто нам «шведський стіл» у Бельфорі здався скупим. Хоча круасани в них смачні та різноманітні.

Першим пунктом нашої подорожі став австрійський Зальцбург, що на березі річки Зальцах. Місто колись розквітло завдяки продажу солі, здобуло популярність у тому числі, як батьківщина геніального Вольфганга Амадея Моцарта. Місцевий гід Юлія познайомила нас із його багатою історією та унікальною архітектурою. Жаль, що не було обіцяної можливості піднятися в фортецю-замок Хоензальцбург.

Взагалі ми відвідали всі додаткові екскурсії, за винятком Рейнського водоспаду. Тут, мабуть, далася взнаки моя пересиченість подібними пейзажами як колишнього моряка, капітана далекого плавання. Вони всі перевершили наші очікування. Поки охочі знайомилися з Рейнським водоспадом, ми з дружиною пройшлися затишним швейцарським містечком Вінтертур зі 100 тисячами населення, розташованим на річці Тьос у кантоні Цюріх. Того ж дня ми потрапили до столиці кантону, в місто Цюріх. Нам дуже пощастило з гідом Швейцарією Ольгою. Два дні вона нас знайомила зі старовинними ратушами, будинками, фонтанами казкових Цюріха, Берна, Люцерна, красою швейцарських Альп, ландшафтами Інтерлакена, джерелами долини Лаутербруннен, разом з нами підіймалися канатною дорогою та теплотягом до гірського курорту Мюррен. Дякуємо їй за це велике.

Не менш цікаво вела екскурсії у французьких Страсбурзі та Кольмарі наступного дня Людмила. Відразу поставила високу планку, темп пересування, знайомства, осмислення. Прекрасне знання предмета, німецької та французької культури у Страсбурзі та казковому Кольмарі. Ці два місцеві гіди – Ольга та Людмила - сподобалися найбільше. Вони отримали від туристів заслужені оплески.

Після Ельзасу 670-км переїзд до Праги трохи втомив. Але воно того варте. Вранці, після нічлігу в готелі, Прага постала перед нами у всій своїй красі. Маленький мінус, що не було екскурсії Влтавою на «кораблику», не запропонували і королівські Градчани. Але місцевий гід Інна зуміла передати чарівність цього одного з найкрасивіших міст Європи.

Потім був 790-км переїзд Прага-Краковець, де нам пощастило більше, ніж «туди». Цього разу наш автобус був третім, і поляки обмежилися лише фейс-контролем в автобусі та проставленням позначок у паспортах. Зробивши останній кидок за 71 км, приїхали до Львова приблизно до 4 години ранку, прокрутивши стрілки годинника на годину вперед.

Слід сказати кілька слів про можливості шопінгу у цьому турі. Тут час на нього вкрай обмежений. Дружина тільки забігла кудись і купила туш для вій по 3 євро, замість звичайних 12. І по дорозі у Швейцарії нас завезли до магазину, де придбали зі значними знижками фірмовий швейцарський годинник для дружини та невістки. Розмір знижки до 50-70%, гарантія надається на два роки.

І було б несправедливо не наголосити на роботі нашого керівника групи Владислави Гаркави. Під час руху автобуса вона цікаво знайомила нас з історією, оперативно та грамотно вирішувала всі організаційні та технічні питання. Особисто нам допомогла зв'язатися з сином, що проживає під Нюрнбергом, детально телефоном пояснила локацію, де можна зустріти наш автобус у Зальцбурзі. Завдяки їй наша зустріч з ним і онуками відбулася. У роботі Влада поводиться впевнено, вкрай ввічливо та шанобливо. Працює спокійно та терпляче. Воістину такі люди, як Влада Варава, – золотий фонд «Акорд-туру».

За тур усім причетним – дякую!

І. М. Петров,

професор Національного університету "Одеська морська академія",

член Національної спілки журналістів України.
Реклама
Відгуки про інші тури