Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Довге очікування подорожі та останній день зі скандалом до сліз.

"Гарний тур!!! Для комфорту туристів потрібно більше днів в турі , наприклад 12 днів"

Відгук туриста Аккорд тур Надежда (Харків) на тур
Поїздка: 19 липня 2023
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Серпень 2023
Голосов 1 «
Всі лідери

Відгук на тур Пристрасть по-іспанськи! Відпочинок на морі!

Доброго дня, дорогі читачі відгуків!

Цього разу пишу відгук про тур «Пристрасті по - іспанськи» з виїздом 19.07.2023, керівник групи – Лариса Пшенична, водії – Андрій та Надія.

Моя подорож до Іспанії була запланована на травень 2020 року, була оплачена ще в кінці 2019 року, але спочатку ковід, далі війна (я з міста героя Харкова), які змінили мої плани на майбутнє. Тому ви самі розумієте як я на неї чикала.

Хочу подякувати Аккорду за те, що зберегли мої кошти. Звісно я робила доплату, як це буває у Аккорда, за те що вибрала інший тур до Іспанії в 2023 році, а ціна його вище. Але то таке.

Погнали ….

1 день.

Виїзд в тур відбувався з ЖД вокзалу у м. Львів приблизно о 8 годині ранку у напрямку Польщі. В автобусі нас було 44 або 46 туристів – «повний комплект». Коли під'їхали до кордону, то ми були третіми в черзі, що дуже – дуже добре. Кордон пройшли за 2,5 години!!! Коли ми проходили митний контроль у поляків, стоячи в черзі на перевірку валіз, ми з водієм Надією вели розмову (в житті я розмовляю російською мовою, як ми кажемо «мовою харків'ян»), то воно мене запитала «чому я не говорю українською?». Але дякувати богу мовне питання за 10 днів туру більш ніхто не підіймав. Після кордону ми поїхали в напрямку Кракова та заїхали майже в аеропорт Кракова, щоб забрати нашого туриста – ЧОЛОВІКА (українець). На цей «хід конем» ми витратили приблизно 30-40 хв. нашого час в турі. Не розумію, чому той чоловік не взяв таксі і не під'їхав до McDonald's, де в нас була санітарна зупинка. До речі, про санітарні зупинки нам казали по факту зупинки автобусу, без попереджень за 5-10 хв., що було дуже незручно. Далі ми відправились до Вроцлаву, де в нас відбулась дуже скорочена екскурсія «Місто гномів - Вроцлав» - входить у вартість туру. Жінка – екскурсовод дуже цікаво розповідала, але ми з нею так швидко бігали по місто, що вона та ми не встигали дихати. Далі було приблизно 40-50 хв. вільного часу. Переїзд до готелю та ночівля. Готель був хороший, сніданки смачні. Слід зазначити, що інформацію про готелі вам надають в день заселенню, а не як раніше в інформлисті. Автобус зараз стоїть в простої 9 годин, а не як раніше 8.

Звертаю вашу увагу на те, що ми пройшли кордон за 2,5 години і бігали з екскурсоводом по Вроцлаву. Тому, якщо ви затримались на кордоні, то Вроцлав ви не побачите. В турі закладено дуже швидкий перетин кордону.

Ще забула, в інформлисті була відсутні екскурсія «Ласощі королів», яка наявна на сайті.

2 день.

Сніданок і ми поїхали до Німеччини. По приїзду до Бамбергу в нас трішки змінились плани, екскурсовод затримувалась, і ми вдало поїли в кафе замість бутербродів в автобусі. Далі була чудова екскурсія містом «Бамберг – місто на семи пагорбах» - входить у вартість туру. Екскурсія «Хайдельберг» (платна) не відбулась, правду кажучи гід з самого початку сказала, що на неї у нас відсутній час. Не розумію, чому Аккорд її прописує в програмі туру. Далі переїзд в придорожній готель з маленькими номерами де ми намагались виспатись під шум машин.

3 день.

Сніданок і ми поїхали до Женеви у Швейцарію. В нас була екскурсія «Женева – вишукана дама» - входить у вартість тура, яка дуже сподобалась. Трішки швидко ми бігали по місту, але всі встигли зробити гарні фото. Далі ми поїхали на екскурсію «Швейцарська рев'єра» - за додаткову оплата, а ось тут ми бігали як ненормальні. Спочатку ми слухали екскурсію в автобусі (по дорозі) далі були зупинки на 5 – 10 хв. на фото паузи і це був жах. Ми дуже відрізнялися від інших туристів, які повільно шли та уважно слухали екскурсовода. Я не знаю, вдалось нашим туристам почути інформацію від екскурсовода, бо ми бігали як навіжені щоб швидко зробити фотки та повернутись до автобусу. В місті Монтре нам дали вільний час - приблизно 40 хв., де майже всі побігли до супермаркету купити їжі у автобус. У нас не було часу їсти на заправках, ходили тільки в туалет та бігли до автобусу. Цю ніч ми ночували в готелі Appart'City в Ліоні, де нас висадили на зупинці громадського транспорту і ми між машинами, на проїзній частині дороги, виймали свої валізи (самостійно) та направились до готелю. Тут організація Аккорду показала себе як найгірше. Наш автобус простояв біля готелю приблизно 2 години, водії та наш гід довго не могли знайти паркову для автобусу. Ми втратили 2 години нашого часу у турі!!! Ми виїхали з затримкою!!!

4 день.

Сніданок і ми поїхали до Іспанії в Льорет – де - Мар. Дорога була довгою, були затори і ми приїхали біля 20 години. Дуже швидко закинули чемодани та побігли на вечерю в інший готель, бо в нашому були тільки сніданки. Дуже хотілось з'їсти нормальної їжі за кілька днів. Нас поселили в готель Moremar і це був ЖАХ. Білизна була вся в чужому волосі, рушники грязі, а рушник для ніг був протертий як бинт (сіточка). В номері був балкон, але коли ти виходиш на нього то бачиш стіну. Так що якось так.

Стоп, забула про екскурсії. На сайті була інформація лише про Фламенко – шоу, а в інформлисті з'явилась ще екскурсія «казковий Пан Авіньйон». Що було по факту, та нічого, лише дорога до готелю. Не розумію, навіщо прописувати екскурсії на які не вистачає часу в дорозі. Дорога до Льорет - де – Мар довга – розраховуйте на це.

5 день.

Сніданок і екскурсії на вибір 1. «Тосса – де – Мар» – додаткова оплата (я її не брала). Думаю дівчата напишуть відгук про цю екскурсію. 2. «Жирона і Безалу» - додаткова оплата (я дуже хотіла, але не набралась група). 3. «Андорра» - додаткова оплата. Я поїхала до Андорри))) Дорога до Андорри була довга десь 2-3 години в одну сторону. Екскурсовод цікаво розповідав по дорозі, види шикарні. В самій Андоррі була дуже коротка екскурсія та 2 години вільного часу. Хочу сказати, що крім туристів в автобусі були дві дівчини гіда, наша Лариса не поїхала з нами, та три чоловіка водія – один з яких нас віз. Якщо ви плануєте побачити Андорру та одночасно здійснити покупки, то це нереально. Всього 2 години вільного часу, ціни дуже високі, НУ ДУЖЕ. Не слухайте та не дивіться відео про те, що в Андоррі все дешево, ціни не для українців, повірте. Як приклад: за сумку зі штучної шкіри просять 475 євро, магніт 4,95 євро. Якось так.

6 день.

Сніданок і екскурсії на вибір 1. «Барселона» – додаткова оплата. 2. «Гора Монсеррат» - додаткова оплата + 8 євро вхід до чорної мадонни (відсутня інформація в інформлисті про додаткову оплату). 3. «Готичний квартал і бульвар Рамблас» - додаткова оплата (не набралась група). 4. «Гауді і його творіння» - додаткова оплата + 14 євро вхідний квиток. 4. «Вечірні вогні Барселони» - додаткова оплата (не відбулась, в Іспанії зараз не працюють фонтани).

Я брала три екскурсії, а саме: першу, другу та четверту. Три екскурсії зайняли цілий день. Туристи, які не бажають відвідувати екскурсії, заплатили кошти за трансфер до Барселони та гуляли самі по місту. Вартість оплати трансферу не вдалось почути, але не зрозуміло, чому вони їхали за наш рахунок та ще доплачували. Екскурсія по Барселоні була автобусна з фото паузами, друга «Гауді і його творіння» - цікава, але скорочена, всі це чули від екскурсовода в Барселоні перед входом до парку Гуель – різницю коштів, як ви самі розумієте, не хто не повертав. Екскурсію до Гори Монсеррат беріть обов'язково!!! Дужу, дуже гарні види, чудові фото, гарні спогади. Це був чудовий день, але нагадував пробіжку. Все було бігом – бігом. На поїсти, випити кави, або з'їсти морозиво не було і однієї хвилини. Лише перед екскурсією на гору Монсеррат нам дали 15 хв. на туалет та магазини з сувенірами.

7 день.

Сніданок, всі бажаючі поїхали на екскурсію до Емпуріабрава – додаткова оплата. Екскурсії до Фигерас та Кадакес, на жаль, не набрались. По виїзду до Емпуріабрава ми заїхали на дегустацію вин, сангрії та хамону. Приїхали під відкриття до 9:30 та чекали поки нам відкриють. Смішно, але виходить так, що українські туристи готові дегустувати вина навіть з самого ранку)))). В гарному настрої, після дегустації, ми поїхали на пляж загоряти))). Емпуріабрава дуже сподобалась, ну дуже. Гарне море, суперовий пляж та 3 години вільного часу!!! Це єдине місце де ми повільно відпочивали. Далі ми поїхали до готелю Appart'City в Марселі і знову халепа, ремонти доріг (розумію, що це неможливо передбачити). Ми знову втратили 1 годину часу, очікували поки гід вирішить питання, як доїхати/дійти до готелю. Закінчилось тим, що наша групу пішла пішки до готелю, приблизно 500 метрів, з валізами в гору.

8 день.

Сніданок і ми поїхали до Ніцци, Монако та Монте – Карло (додаткова оплата). Велике дякую Аккорду за те, що надаєте можливість дівчатам та жінкам скупитися на фабриці Фрагонар. Дуже люблю ці духи і всім раджу))). День був дуже насичений, я відвідала все екскурсії, які пропонувались). Шкода, що було мало часу у Ніцці. Ми навіть не встигли там поїсти. Зробили фотки, пройшли по вулиці до супермаркету і вже треба було йти до автобусу.

9 день.

Сніданок і ми поїхали до Верони в Італію – екскурсія входить у вартість туру. Після Верони, для бажаючих за додаткову оплату, було запропоновано відвідати озеро Гарда. Будьте готові, що пляж з великих каменів, обов'язково беріть коралки. На жаль нас про це не попереджали. Ми трішки скупнулись, вода чудова в озері, зробили фотки і пішли до автобусу. Екскурсія на озері не сподобалась, але я пишу про свої враження, можливо хтось з групи залишився в захваті.

10 день.

Сніданок. Останній день нашої подорожі. Розрахунок на те, що останній день пройде на «УРА» в Будапешті. Але все пішло не так, як більшість з туристів планували. Як тільки ми сіли в автобус та вирушили в дорогу наш гід зробила об'яву, що «БУДАПЕШТУ НЕ БУДЕ». «МИ НЕ ВСТИГАЄМО ПО ЧАСУ». Більшість туристів в автобусі знали, що це було рішення наших водіїв і вони натиснули на нашого, дуже м'якого, гіда. Водій Надія почала нас лякати проходженням кордону в 10-12 годин, якщо ми заїдемо до Будапешту, а не поїдемо зразу до кордону. В автобусі відбувся великий скандал!!!!! Туристи, які вже були втомлені на 10 день туру почали сваритись між собою, навіть проклинати один одного. Автобус розділився на туристів, які з переляку почали нервувати, що не встигнуть на потяг, та на тих хто хотів відвідати екскурсію на кораблику і не поспішав на потяг. В цій ситуації було шкода ВСІХ. Шкода гіда Ларису, яка піддалася впливу водія Надії, та сама не розраховувала на таку реакцію групи. Щоб зупинити сварку Ларисою було запропоновано замість прогулянки на кораблику, на яку ми з її слів не встигали, прогулянка по місту Будапешт (1 година) за додаткову оплату трансферу в розмірі 5 євро - з кожного туристу. Але більшість туристів це не влаштовувало. Дякувати богу, та зусиллям Лариси, ми потрапили на скорочену прогулянку на кораблику (50 хв.) - звісно різницю коштів ніхто не повертав. Хочу попередити, що шампанське не було безлімітним))) дали по 2 бокали))). Задоволені прогулянкою ми вирушили до кордону. Дуже хотіли поспівати українські пісні, але цього не відбулось. КОРДОН ПРОЙШЛИ ЗА 50 ХВИЛИН!!!! Погрози водія Надії, щодо проходження кордону за 10 – 12 годин, на щастя не відбулись.

Під час ранкового скандалу дуже здивувала жіночка зі Львова, якій не треба було поспішати на потяг, але кричала більше всіх, що запізнюється додому. Мене, туриста з Харкова, яка вирвалась з пекла «отримати глоток свіжого повітря», «отримати круті спогади» та «на мить забути про війну» ця неповага один до одного довела до сліз. Люди, туристи, зараз в нашій країні відбуваються страшні події, а ви сваритесь через що??? Ви живі та здорові!!! А це саме головне!!! Поважайте один одного.

Туристи, які планують по поверненню до Львова встигнути на потяг, бронюйте готелі у Львові та їдьте додому наступного дня без нервів. Це дорога і може бути все що завгодно. Затори та черги на кордоні ніхто не відміняв. Якщо ви знайшли кошти на тур та екскурсії, то знайти 250 грн. на хостел / 700 грн. на готель ви зможете.

Трішки про водіїв та автобус. Автобус був чистим, але при відкритті столика крихти хліба/булочок полетіли в обличчя. Здавалось, що в автобусі під час переїздів хтось курив. Здавалось не лише мені. На жаль, з валізами всю подорож не допомагали водії. Лише в перший день, у Львові, водій Надія допомогла з валізою. «Качайте баби прес та біцепс рук» перед туром.

Порада. Беріть свої навушники у тур, бо ті що мені видали були брудні. Заздалегідь будьте готові постійно купувати ковбаси, хліб, фрукти, щоб була можливість не голодувати в турі, а хоч трохи перекусити в автобусі.

Наша гід Лариса дуже добра людина, намагалась нам допомагати всі 10 днів туру. Маю надію, що після нашого туру вона буде більш «залізною леді» і не буде йти на поводу водіїв.

Інші відгуки Надежда

Реклама
Відгуки про інші тури