Общий рейтинг:
Аккорд-тур Львов – отпуск, отдых, путешествия

Їду перший і останній раз з цією компанією

"Жахлива організація, хамовиті водії, гід, що нічого не знав"

Отзыв туриста Аккорд тур Лана (КИЕВ) на тур
еще
16
фото
Поездка: 11 июля 2023
Отзыв:
Рейтинг:
ТОП рейтинги месяца - Серпень 2023
Голосов 0 «
Все лидеры

Отзыв на тур Летний хит – Монтенегро!

Нарешті вгамувалися емоції і можу написати відгук на тур ' Літній хіт - Монтенегро'

Почну з того, що водії приїхали за 4 хв до відправки в тур. Чемодани туристи ставили в автобус самі. Весь час. На прохання допомогти нам відповідали: ' Ви і самі чудово пораєтеся'. При чому в турі самі жінки, дівчата і діти. Поїхали. В автобусі не працював кондиціонер. І розетки. Питання стосовно цього повністю ігнорувалися  як водіями, так і гідом. Липень. Жара. І гаджети тих, хто доїждав до Одеси,   розряджені.   Кондиціонер включили через 3 години дороги, коли вже дихати не мали чим. Сам автобус - окрема історія. Старий, пошарпаний, брудний. На вікнах плями. Біля мого місця між вікном і шторою була щапхнута стара ганчірка, яка згодом впала мені на голову. Столики зняті, сітки розтягнуті і порвані. Крісла з низькими спинками. На останньому ряду текло на крісла з кондиціонера.  

Переїзд в Бухарест. Екскурсія в Терми, на яку очікували всі діти і багато дорослих, не відбулася. Не встигли. При чому, гід про це сказала до збору грошей. Що ми не встигнемо. Тобто, це  просто рекламний хід. Таможні пройшли, до речі, досить швидко. Поселення в Нotelest. Готель цікавий, дуууже маленьки номери, наш на 3х був такий, що ми не могли відкрити в ньому чемодан. Вікна виходять на трамвайні колії, вночі грохот такий, що прокидаються всі.   Спасає готель тільки гарний сніданок. Нас попередили, щоб в автобусі всі були о 7.30. Всі були, окрім водіїв,   які підійшли о 7.50. Весь автобус чекав.  

Переїзд в Болгарію. Екскурсія піша по місту, місцевий гід Мія намагалася впоратися якнайкраще, але у нас  не працюваои радіогіди, за які сплатили при купівлі туру по 10 євро, тому половину ми не чули. Літо, + 36, туристи ганяють по центру міста. Добре, що ніхто не втратив свідомість. Не продумано. Далі гуляємо по місту до 22.00. Добре, що там є торговий центр, де є кондиціювання. Але ті, хто не пішов  на пішу екскурсію, про це не знали і ховались по кафе. Жах

Водії запізнилимя на півгодини на условлене місце. Всі туристи стояли весь час в очікуванні без місць для сидіння.   Далі нічний переїзд в Будву, де ми мали бути десь о 14.00. Але водії заблукали. 3 рази. При чому кричали на весь автобус, якщо хтось запізниться з зупинки в туалет. Згадаємо, як часто запізнювалися саме вони. І після того, як водії зупинялися, питали дорогу у місцевих, поліції, повертали назад, мы нарешті потрапили в Будву. О 20.00 тобто майже доба в автобусі і втрачений день на морі. Готель  Butua в Будві красивий, комфортні номери, великі балкони.   Але в декого не було сушарок.   В коридорі є прасувальна дошка і, праска.   Сніданок дещо гірший, ніж в Бухаресті, але терпимо. Коли в мене захворіли діти, принесли в номер чайник, чашки, запропонували ліки. Страховкою не скористалися, навіть з температурою 39,7, бо в Будві, сказала гід,   немає лікарні.

Сама Будва  як мурашник. Дуже багато людей, міський пляж забитий і до вечора дуже брудний. Вихід - їздити на острів Гаваї на ложці за 5 євро або ходити зранку на живописний пляж Могрен 2 через скелю. Від нашого готелю 30 хвилин пішки. Море там надзвичайне, природа неймовірна, беріть екшн - камеру, багато рибок і каміння в водоростях. Також потрібні копалки, на острові дуже важко зайти в море, велике каміння і на пляжі, і в морі. Лежали 2 шт + 1 парасолька - 15 євро, при чому після 17.00 грошей за це не берут, місцевий негласний закон.

Ввечері раджу піти в старе місто, дуже автентично. Харчуватися можна як в ресторанах, 15 євро мін на людину, так і на ринку  готують свіжу рибу і морепродукти за 3 євро (дорада 10 євро/кг, королівськи креветки 20 євро/кг). В торговому центрі є супермаркет з кулінарією, де можна пообідати за 4 - 5 євро. Вода в супермаркетах по 0,7 євро за 1,5 л. Але всі магазини не працюють в неділю і свята. Ми приїхали як раз в свято. Тому вода по 2 євро в ларьках. Навіть на заправка була дешевшою. На острові взагалі вода 3 євро за пляшку. Пишу з такими подробицями, може комусь буде корисно.

Реально на морі були тільки 5 днів, в останній день від'їзд в Македонію був о 4.00 ранку, щоб встигнути в Каньон, отримали сухпай.  

В Скоп'є приїхали вдень, + 39. До каньону Матки їхали автобусом і потім йшли пішки десь 1 км. По спеці. Далі лодочка, яка довозить до печери, куди спускаєтеся пішки, не забудьте кофти, там + 14. Дуже раджу екскурсію, бо більше в цьому місті робити в цей час особливо немає чого. Далі піша екскурсія центром міста, екскурсовод Сашко чудовий,   багато знає,   відповідає на всі питання. Голос гучний, бо наша гід забула радіогіди,   якими ми так жодного разу і не скористалися в поїздці. 30 євро викинуті ' на вітер'. Далі мав бути нічний переїзд в Румунію. Водії мали забрати нас о 24.00, ресторани закриваються раніше. Водії не просто запізнилися, а коли гід зателефонувала їм о24.15, запропонували нам прогулятися до них у місце відстоювання. Вночі. Після сварки вони все ж таки до нас під' їхали. О 00.25. В турі багато дітей і літніх людей.   

Нічний переїзд в Бухарест,   в обід були на місці і гід знову пропоную погуляти пішки по місту. Всі втомлені, спека. Люди просять перенести на вечір. Ті, хто поїхав в Терми, які знаходяться за містом, дорога 30 хв в один бік, потрібно на все не менше 5 годин, краще 7, не встигають на екскурсію містом, яка!!!! Автобусна, про що наша гід не знала.   Знов маленький Hotelest і грохот трамваїв до пізньої ночі і  з 5.00. Сніданок, від'їзд в Україну, куди ми добралися о 20.00, що дуже обрадувало, бо в турі вказано 23.50, в комендантську годину не працюють навіть таксі.  

Висновок - Чорногорія пречудова країна, куди треба їхати, але не з Аккорд - туром. Хамство водіїв, нічого не знаючий  гід, блукання і запізнення.  
Реклама
Отзывы о других турах