Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

За чотири дні чотири країни

"Війна навчила цінувати життя! Щиро дякую ЗСУ за кожен новий день та можливість подорожувати! "

Відгук туриста Аккорд тур ОляЛя (Херсон) на тур
ще
76
фото
Поїздка: 04 серпня 2023
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Серпень 2023
Голосов 35 «
Всі лідери

Відгук на тур Душевний Вікенд  Краків, Прага, Відень, Будапешт + Егер

Вітаю всіх, кто читає даний відгук! Наша подорож "Душевний вікенд Краків, Прага, Відень, Будапешт + Егер" стартувала 04 серпня від парковки на залізничному вокзалі Львова. Автобус забитий під завязку - жодного вільного місця... Як виявилося з годом багатьом туристам в останній момент пропонували цей тур замість інших. Мені взагалі дісталося останнє місце в автобусі, але приємним бонусом була розетка для зарядки телефону та можливість дивитися у вікно. Незважаючи на велику групу, ми відносно швидко перетнули кордон та мали можливість відвідати Краків - місто королів, древнє місто, що велично лежить над Віслою, і є справжньою скарбницею національної і культурної спадщини Польщі.

Місто Краків не один рік слугувало столицею і резиденцією королів та знаті з усього світу. У давнину сюди з’їзджалися на пишні церемонії коронації монархів. Недарма Кракову присвоєно звання Європейського культурного міста та внесено до Списку спадщини Юнеско. Після Кракова на нас чекав тривалий переїзд до Праги, де ми ночували 2 ночі. Поселення було доволі пізнє о 03.30 бо деякі туристи заблукали у Кракові і весь автобус їх чекав хвилин 30. Також після виїзду з Кракова була зупинка у Макдональзі на 40 хвилин, бо деякі туристи були голодні... Як на мене краще було б мати щось їз їжі з собою і не витрачати час на таку зупинку.

Наступного ранку після сніданку о 10.00 наша група вирушила на екскурсію громадським транспортом (автобус+метро) до центру Праги.

Прагу, безумовно, можна назвати одним з найкрасивіших міст Європи. Столиця Чехії – рідкісне місце, в якому гармонійно поєднуються краса старовинних, дійсно середньовічних вуличок і оригінальна архітектура сучасних будівель.

Прага – зовсім не дороге місто, особливо порівняно з таким популярними туристичними напрямками, як Париж, Рим і Венеція. Тут безліч недорогих ресторанчиків і кафе, в яких обов’язково потрібно продегустувати знамените чеське пиво, а також незвичайні і дуже ситні блюда національної кухні.

Щоб краще відвідувати заклади, які не зустрінеш в путівниках – слід просто пройдіться празькими вуличками.

Незважаючи на те, що цілий день моросив дрібний дощик, прогулянка Прагою видалася доволі насиченою та комфортною, було не спекотно. Проте місцями мокра бруківка вимагала зосередження та концентрації, тому слід зазначити, що для таких подорожей краще обирати зручне взуття - бажано кросівки. На власні очі бачила як деякі туристи травмувалися на слизькому підьйомі до Градчанської площі.

Оскільки день насичений на факультативи, учасники нашої групи обирали варіанти на свій смак та поверталися до готелю самостійно. Особисто я не вперше у Празі, тому факультативи не брала, але з превиликим задоволенням прогулялася вздовж Влтави до танцюючого будинку, потусила з лебедями, піднялася до собору Віта, смачно пообідала у ресторанчику з видом на Прагу, а обрала його через те, що там працюють українці і в мене не виникло проблем з комунікацією. Завітала до орнітологічного парку, а вже блище до вечора повернулася до Старого міста. На останок відвідала ресторанчик Terasa U Prince, звідки відкривається шикарний вид на Староміську площу. Скупившись у маркеті продуктами, без проблем знайшла метро та близько 20.00 повернулася до готелю Meritum. Щодо готелю нарікань немає: стандартні номери, зручні ліжка, чисті рушники, але фен відсутній. Сніданок - шведський стол з різноманіттям на вибір.

Третій день розпочався раннім сніданком о 05.30 та виїздом з готелю о 06.10 у напрямку Відня. І вже близько 11.00 ми були на місці.

Столиця Австрії Відень з тисячолітньою історією завдяки вишуканій архітектурі, численним музеям, картинним галереям, концертним залам і всесвітньо відомій Віденській опері, вже давно стала культурною столицею Європи. Відень вважається одним з найчарівніших міст Європи, яке обов’язково варто відвідати кожному. Не зважаючи на періодичні короткотривалі зливи, прогулянка Віднем закохує у це величне та неповторне місто різноманітної архітектури та величності історичних подій.

Виїзд з площі Марії Терезії о 16.30 та подальший переїзд до Будапешту на вечірню екскурсію (факультатив) о 21.30 - прогулянка на кораблику "Чарівність Дунаю", одна з моїх найуспішніших, бо підсвітка вечірнього Будапешту дійсно того вартує, особливо з келихом шампанського!

Після години катання на кораблику, поселення до готелю Будапешт, в якому стандартні номери, але застаріла сантехніка та проблеми з ліфтами (їх 2, але вони не справляються кількістю туристів), тому рекомендую користуватися сходами, щоб не запізнитися на сніданок та виселення з готелю. Вранці доволі цікава екскурсія (факультатив) "Таємнича Буда" вартує уваги, бо відбувається у найкрасивішій локації Будапешту. Від готелю добиралися громадським автобусом, проїзд для українців безкоштовний, що приємно вразило.

Будапешт - це прекрасне місто, яке зберігає в собі багате минуле у вигляді безлічі чудових архітектурних споруд, скульптур, історії. Своїх гостей місто обдаровує неповторною і єдиною у своєму роді багатою культурною спадщиною.

Будапешт - це місто, в якому дивним чином дуже гармонійно поєднується сучасний вигляд архітектурних рішень з найбагатшим історичним і культурним спадком. Незважаючи на стрімкий розвиток, це місто не втратилосвоєї чарівності, шарму і привабливості.

З упевненістю можна сказати, що одного дня мало, для того щоб побачити всі історичні місця Будапешта. Їх занадто багато. Але разом з тим, в Будапешті є такі видатні місця і пам'ятки, побувавши в яких можна з відповідальністю заявити, що ви відчули і зрозуміли внутрішній світ угорської столиці.

Близько 11.00 наш автобус виїхав в напрямку Егеру, до якого ми доїхали за 2,5 години, і ми вже на дегустації (факультатив) егерських вин і смачного гуляшу в Долині Красунь. Смачно пообідали та рушили в бік кордону, де ми були 8им автобусом у черзі. В цілому провели на кордоні з 17.30 до 01.00 ночі. До Львова дісталися близько 06.00 ранку. Тому з квитками на поїзд треба бути дуже обережними. Кордон - це лотерея, як пощастить. Проте в цілому подорож видалася цікавою та насиченою. Особисто для мене не було нових міст, планувала інший тур, але він не набрався. Всеодно можливість опинитися у красивих європейських містах після всього пережитого, особисто для мене - це як ковток свіжого повітря та цілковите перезавантаження.

На останок хочу щиро подякувати своєму турагенту Сторожуку Сергію за оперативну організацію відпочинку, компанії Аккордтур за професіоналізм, водіям за комфортну та безпечну дорогу.

«Інвестиції в поїздки – це інвестиції в себе» Метью Карстен

Інші відгуки ОляЛя

Календарь 03.08.2018 - відгук на тур Тільки чудеса… і нічого більше
Голосов 138
Календарь 17.07.2017 - відгук на тур А над Говерлою - хмарки!
Голосов 112
Календарь 02.05.2017 - відгук на тур Альпійські красуні!
Голосов 131
Календарь 21.06.2014 - відгук на тур Мільйони вражень…
Голосов 20742
Голосов 188
Реклама
Відгуки про інші тури