Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Поки це найкращий наш відпочинок! Дуже насичений і цікавий

"Ці два тижні були неймовірні, наче в казці. Ми відвідували шикарні міста і природні об'єкти. Як вдохнули на початку туру - так досі ще видихаємо, вражень вистачить дуже надовго!"

Відгук туриста Аккорд тур Ihor Diadiura (КИЇВ) на тур
ще
44
фото
Поїздка: 10 вересня 2023
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Вересень 2023
Голосов 1 «
Всі лідери

Відгук на тур Полуниця з Портвейном... Португалія

Це наш п'ятий тур з "Акордом", ми вже були у Відні, у Венеції, у Будапешті, і багато ще де.  

Цей тур, ювілейний (ми з дружиною відмітили 40 років разом) починався з нашого спільного бажання відвідати нарешті Лісабон ("Амстердам чи Лісабон? ОК, давай цього разу Лісабон, але наступного року точно Амстердам", щось таке), і мого додаткового - іскупатися в Атлантичному океані. Нічого особливого і додаткового ми від цього туру не очікували, і сприймали додаткові точки маршруту просто як необхідність: Лісабон же далеко, треба ж десь зупинятись, за раз не доїдеш.  

Як же ми помилялися!!!

Цей тур дуже грамотно спланований, не можу назвати жодної точки на маршруті, яка б нас не вразила (хіба крім трьох міст, де ми вже були до того: Вроцлава, Ерфурта і Праги на зворотньому шляху). Все було просто магічно. У мене не вийде описати цей тур так цікаво, як великий португальський письменник Жозе Сарамаго описав мандрівку слона (так так, після цього туру ми з дружиною зацікавились португальською літературою, не тільки історією)! В цей тур треба їхати, ніякі фото і ніякі тексти не передають ні велич Мон Сен Мішеля, ні відчуття, коли стоїш в Руані біля саркофагів Ролло і Ричарда Левине Серце або там, де відійшла у вічність Жанна Д'Арк, ні те, як перехоплений подих на вершині найбільшої, 120 метрової дюни на березі океану, ні від устриць прямо на устричній фермі, коли от їх тільки при тобі підняли на ринок (ти все це бачиш), ні від купання в Ла-Манші і в океані (мені вдалося!! Тричі!!!)...  

А після Франції - Португалія! Лісабон, краса, трагічна історія землетрусу 1755 року, відновлення, пам'ятки... Порту, мости, красивєйше місто, дуже раджу у вільний час з пристані корабликом проплити до океану і назад (займає годину, кораблики пожні 30 хвилин), подивитись на шість мостів над Дорою - це незабутні враження. Кашкаіш, Паща Диявола, Сінтра, Мис Рока... Я любив Португалію, але якось здалека, за великих мореплавців Вашку Де Гама, Магелана і інших. Тепер, побачивши зблизька, люблю Португалію ще більше.   

Потім Іспанія. Красень Мадрид, і прекрасна давня іспанська столиця Толедо, французький Страсбург, гори Швейцарії (дуже радію, що поїхали у Бернське високогір'я, а не в Женеву). Не описати словами, все треба бачити.

Дуже раджу цей тур.  

Окремо дякую Ірині, яка керувала в цьому турі. Все дуже чітко, зрозуміло, якісне ведення всього туру, доречні і корисні поради і підказки, максимально дружнє вирішення всіх питань. Молодець.  

Прекрасні гіди були з нами в Португалії (Юлія) і в Швейцарії (Ольга). Не бубнили текст, а дуже цікаво розповідали, навіть я слухав із захопленням, занотовував дещо, тепер читаю романи Жозе Саромаго, дивлюсь "Північну стіну" про те, як покоряли Айгер в тридцяті роки... :)   

Успіх туру був би неможливим без професійних водіїв. Сергій, Володимир, дякую вам, ви справжні профі.  

І, звичайно, у нас був прекрасний колектив, ми подружилися. Олег, Костя, Оксана, Олена, якщо читаєте це - привіт одеситам з Києва.

Я перепрошую у читачів, можливо мій відгук трохи сумбурний, але прошу розуміння - вражень настільки багато, емоції зашкалюють, і головне - не передати все це ніякими текстами. Треба їхати і відчути все це самому.  

 

 

 

 

 

 

 

 
Реклама
Відгуки про інші тури