Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Насичений відпочинок з неймовірною групою та найкращим керівником Оксаною Гончарук!

"Максимально насичений тур, від побаченого залишилися неймовірні враження!"

Відгук туриста Аккорд тур olena_kh (Харків) на тур
ще
2
фото
Поїздка: 11 жовтня 2023
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Жовтень 2023
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Найкращі хвилини в Італії!

Всім привіт! Вдруге подорожую з "Аккордом", цього разу ми з подругою були у турі "Найкращі хвилини в Італії" (11.10-16.10). Дуже насичений тур, від побаченого залишилися неймовірні враження! Особисто на мене вау-ефект справили Піза (додаткова екскурсія) і Колізей (побачили під час вільного часу). Ми відвідали усі міста і оглядові екскурсії за програмою, все встигли і дійсно морально і емоційно перезавантажилися!:)

Хотілося б ще раз подякувати нашій феї - неймовірній Оксані Гончарук, яка супроводжувала нас у турі. Оксана дуже приємна у спілкуванні, до кожного знайшла свій підхід, надавала відповіді на усі питання, чітко орієнтувала по часу, місцям, закладам, зупинкам, і загалом чудово організовувала групу з 55 (!) туристів! Наша дорога була б неможлива без чудових водіїв - пана Михайла і Олега, які також нам допомогали з речами. До речі, окрема подяка групі - на мій погляд, ми досить непогано організувалися, від вас залишилися позитивні враження)  

Тепер частина для туристів, які тільки планують їхати у даний тур - можливо мої суб'єктивні поради допоможуть вам у виборі туру і організації свого відпочинку.

1. Тур "Найкращі хвилини в Італії" максимально насичений. Не намагайтеся охопити усе. В один день у вас буде оглядова екскурсія, 2-3 години вільного часу, і максимум одна екскурсія з переліку, який дається на день. Вибір екскурсії залежить від групи - якщо набирається певна кількість людей - екскурсія буде. Якщо не їдете на екскурсію - то у вас замість неї вільний час у місті.

2. Відстані між містами дійсно великі. Переїзди можуть бути і по 500, і по 700 км (звичайно, з зупинками, але все ж дорога нелегка). Обираючи тур без нічних переїздів ви обираєте комфорт, проте маєте трохи менше часу у місті. Також у турі можливі пізні заселення в отелі - після опівночі. Це залежить не тільки від графіку, а й від зовнішніх факторів (наприклад, кордон, або затримки з екскурсій, як було у частини наших туристів у Ватикані). Це не залежить від туроператора, але це впливає на час.

3. Будьте готові до додаткових витрат на проїзд міським транспортом, city tax - вони зазвичай прописані у програмі туру, але не кожен до цього дочитується - і потім виникає питання, звідки ще + 50 додаткових євро на транспорт. Майте це на увазі. Особисто мені сподобалося їздити на міському транспорті - це допомагає відчути себе трохи місцевим)

4. Італія - недешева країна. Якщо хочете пообідати чимось типу пасти/лазаньї/піци + апероль чи бокал вина, то це буде коштувати не менше 20 євро на людину. Також у ресторанах у чеку зазвичай є доплати за обслуговування. Звичайно є варіанти дешевше за 20 євро (ніхто не відміняв Макдональдс), але якщо ви націлені спробувати щось аутентичне, то майте на увазі, що в Італії дійсно такі ціни. Словенія, на мій погляд, дешевша за Італію, а в Угорщині приблизно такі ж ціни, як в Україні.

5. Також майте на увазі, що більшість туалетів по дорозі на заправках платні - від 50 євроцентів до 1 євро. Тому бажано мати мілкі гроші вже на початку поїздки. А також бажано мати гроші на картці (наприклад, в Угорщині своя валюта, якщо щось придбати - то вигідніше картою (крім туалетів).

І пам'ятайте: не налаштовуйтеся на ідеальну мандрівку, скоріш за все будуть якісь нюанси і це нормально. З часом вони забудуться і залишаться лише приємні враження і незабутні спогади! А якщо керівником вашої групи буде Оксана Гончарук - то будьте впевннені, мандрівка пройде на найвищому рівн!

З повагою, туристка Альона з міста Харків:)

Реклама
Відгуки про інші тури