Общий рейтинг:
Аккорд-тур Львов – отпуск, отдых, путешествия

Пригоди невгамовних як вони є

"Дещо окрім меду"

Отзыв туриста Аккорд тур Stas (КИЕВ) на тур
Поездка: 23 октября 2023
Отзыв:
Рейтинг:
ТОП рейтинги месяца - Листопад 2023
Голосов 0 «
Все лидеры

Отзыв на тур Приключения неугомонных или ещё больше Италии + Сан-Марино

Пригоди невгамовних як вони є

(попередження наступним)

Блискучий перелік місць і екскурсій – лише блискуча обкладинка для залучення туристів на тур. Фактично і остаточно ваш виїзд в ту екскурсію, заради якої ви їхали в тур, вирішується шляхом «демократичного опитування» туристів у день, коли ви вже виїхали і ходу назад немає. Якщо бажаючих менше заданої норми – ніякої вашої екскурсії не відбудеться. І ніякої відповідальності ніхто нести не буде. Кинути тур і повернути гроші теж запізно. Ми маємо безвідповідальні обіцянки фірми, що лишає змоги виїхати в бажану і обіцяну на сайті екскурсію, а провину перекладає на самих туристів.

У випадку з екскурсією Неаполь-Помпеї треба було лише забезпечити піднайм гіда, який зустрів би туристів в Римі, довіз електричкою до Неаполю і провів екскурсії, потім посадивши людей назад в електричку. Навіть не чіпаючи автобус. І на це був цілий день. Зараз в Італії маса наших людей і знайти серед них потрібного гіда, хоч би і російськомовного – не таке вже неможливе чудо.

Щодо гідів детальніше.

Якість проведення екскурсій гідами в цілому добра.

Окрема подяка керівнику туру Наталії Никіфоренко. Якби не її енергія і винахідливість – все могло би бути ще гірше, чим було.

Найкращий гідом (суб’єктивно, звісно) була Анна, що проводила екскурсію по галереї Уффіци. Освіта історика мистецтва, любов до мистецтва і вміння передати слухачам максимум інформації виділяють її серед всіх інших.

Найгіршим гідом (нестерпно найгіршим) виявилася Ярослава, що вела екскурсію в музеї Ватикану. Артистичність натури, бажання бачити себе у центрі уваги і любов до фотосесій – добре, поки стоїмо годину-дві в черзі до музею. Але організовувати персональне стендап-шоу, вже зайшовши в музей, замість половини часу на екскурсію, в той час, як десятки груп проходять повз нас… Це знущання. Яке призвело до того, що власне в Сікстинську капелу ми ледве встигли під саме закриття, проскочили її наскрізь до виходу і вискочили по першому ж слову охорони, поперед всіх відвідувачів. Щоби знов стати на відкритому місці на проході до собору і дивитися другу частину стендапу, поки знов десятки груп пробігали повз у собор Святого Петра.

Так що дорогі наступні невгамовні! Якщо ви хоч пару раз цікавилися, куди, власне, ви їдете і знаєте, що таке Сікстинська капела і основи біблейської історії – дивиться в інтернеті про цікавості музею Ватикану, щоби знайти їх самостійно, якщо на вас випаде таке щастя, як Ярослава. А як випаде - Святий Петро вам в допомогу…
Реклама
Отзывы о других турах