Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Хочу поділитися враженнями від подорожі «Балтійські мотиви: Стокгольм, Вільнюс, Таллінн і Рига».

"З компанією «Аккорд-тур» ми подорожуємо вже не вперше, відвідали багато країн, побували у багатьох містах, тому і обрали цю фірму, сподіваючись на гарний відпочинок та чудові враження."

Відгук туриста Аккорд тур Valentyna (КИЇВ) на тур
Поїздка: 21 жовтня 2023
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Листопад 2023
Голосов 0 «

Відгук на тур Балтійські мотиви Стокгольм, Вільнюс, Таллінн і Рига! 

Хочу поділитися враженнями від подорожі «Балтійські мотиви: Стокгольм, Вільнюс, Таллінн і Рига», в якій я побувала разом з чоловіком з 21 по 26 жовтня 2023 року.

З компанією «Аккорд-тур» ми подорожуємо вже не вперше, відвідали багато країн, побували у багатьох містах, тому і обрали цю фірму, сподіваючись на гарний відпочинок та чудові враження.

Але… Від самого початку все пішло не за планом.

Спочатку ми не вчасно отримали інфолист по майбутньому туру: не за три дні до подорожі, як це мало б бути, а за день до поїздки. Менеджер мотивувала це тим, що в останній момент додалася велика кількість туристів, яких потрібно було оформити та розсадити в автобусі. І це вже мало б мене насторожити. Але подробиць нам не було надано.

По приїзді у Львів, звідки ми мали автобусом вирушати у подорож, неочікувано з’ясувалося, що окрім мене з чоловіком та ще декількох туристів з нами їде група школярів (більше ТРИДЦЯТИ осіб!) та супроводжуючі їх вчителі.

Не можу описати того, як я була шокована! Я працюю в школі, і дуже хотіла нарешті якісно відпочити і отримати позитивні враження від нових місць та екскурсій, бо вже протягом трьох років (спочатку була пандемія COVID-19, потім повномасштабна війна в Україні) я не мала можливості кудись виїзджати.

Від залізничного вокзалу Львова ми виїхали о 8.30, хоча могли б зробити це і раніше, бо особисто ми прибули з Києва поїздом ще о 06.20. Але автобус приїхав на стоянку близько 08.00 години.

І ця обставина виявилася роковою! Бо на кордоні з Польщею (пропускний пункт Угринів Львівської області) наш автобус простояв 9 (ДЕВ’ЯТЬ) годин, хоча приватні автомобілі рухалися через кордон постійно і безперервно! Питання до керівництва компанії: чому не можна було організувати проїзд нашого туристичного автобуса через кордон за допомогою електронної черги???

Внаслідок цього дев’ятигодинного очікування на кордоні ми не встигли вчасно доїхати до Варшави, тому екскурсія по цьому місту була СКАСОВАНА, і всі туристи замість запланованої екскурсії отримали НІЧНИЙ переїзд до отелю в Каунасі, куди ми приїхали лише о 07.00 годині ранку.

Як ще з’ясувалося після тривалого перебування в автобусі – сидіння виявилися жорсткими, незручними і зовсім не пристосованими для довгих переїздів. Водії досить часто вмикали в автобусі опалення, хоча туристам було жарко і некомфортно. Жодного фільму чи просто релаксуючої музики під час подорожі туристам не пропонувалося. В автобусі було брудно і протягом поїздки взагалі не прибиралося!

Далі програму туру знову почали коригувати: оглядову екскурсію по Вільнюсу замінили на екскурсію по Каунасу, бо до столиці Литви ми вже не встигали потрапити. Дегустація лікерів Таллінна теж не відбулася, бо з нами були школярі.

Потім була найприємніша частина подорожі, «родзинка» туру – переїзд на поромі до Стокгольму. Хотілося б зауважити, що ми з чоловіком мали бажання подорожувати на поромі у двомісній каюті, і при замовленні нами туру передбачалася така опція за додаткову оплату (120 євро), але по факту нам відмовили у цій послузі, що теж негативно вплинуло на наш настрій.

У Стокгольмі ми планували відвідати Ратушу або екскурсію «Таємний Фрегат Vasa», але насправді виявилося, що дітям зручніше показати стокгольмське метро, ніж ті об’єкти, які хотіли ми.

А далі з’ясувалося, що група школярів з вчителями придбала квитки на потяг зі Львова додому на 26 жовтня на 21.30, тому ми обов’язково повинні були повернутися з туру о 20.00. І знову все пішло шкереберть!

Я планувала побувати на екскурсії «Місто музикантів і квітів – Юрмала», але за браком часу нам була запропонована лише годинна екскурсія по Ризі.

В останній день туру на зворотньому шляху додому була задекларована екскурсія по польському місту Люблін, на яку ми теж не потрапили.

Останній день нашої подорожі ми з 06.00 години ранку провели весь день в автобусі, поспішаючи на «чужий» потяг. І єдиний позитивний момент цього дня був, що наш автобус пройшов два кордони (польський та український) лише за ОДНУ годину, що стало для нас просто дивом! (Мені здається, що цього разу водії зареєструвалися в електронній черзі).

Розумію, що співробітники «Аккорд-туру» заздалегідь передбачили такий можливий розвиток подій і зазначили на своєму сайті, що «ТУРИСТИЧНА КОМПАНІЯ-ОПЕРАТОР НЕ НЕСЕ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА РОБОТУ МИТНИХ ТА ПРИКОРДОННИХ СЛУЖБ, А ТАКОЖ ЗА ЗАТОРИ І РЕМОНТИ НА ДОРОГАХ ТА ПОГОДНІ УМОВИ. Компанія-ОПЕРАТОР залишає за собою право вносити зміни в програму туру без зміни загальної кількості послуг.»

Але все-таки зроблю ПІДСУМОК нашої подорожі:

1. Я взагалі не відпочила, бо наша туристична група складалася переважно зі школярів, які галасували, голосно сміялися, розважалися в автобусі;

2. Я планувала побачити такі міста, як ВАРШАВА, ВІЛЬНЮС, ЮРМАЛА, ЛЮБЛІН, а відвідала лише Таллінн, Ригу та Стокгольм, в яких я вже бувала раніше;

3. Задекларована подорож без нічних переїздів перетворилася на багатогодинний марафон в автобусі: першого дня, 21 жовтня, ми провели в ньому 23 (ДВАДЦЯТЬ ТРИ!) години, і останнього дня, 26 жовтня, - 14 годин, майже без зупинок і зовсім без екскурсій і позитивних вражень.

Отже, якби менеджер компанії перед виїздом попередила мене, що туристична група переважно буде складатися зі школярів, то я би однозначно ВІДМОВИЛАСЯ від цієї подорожі або перенесла її на інший час.

Про такі речі потрібно попереджати туристів, а не ставити їх перед фактом. Адже для шкільних груп у туроператорів мають бути окремі спеціальні пропозиції. І я не повинна за свої ж кошти підлаштовуватися під такі умови, в яких я опинилася вимушено і непередбачувано.

І наостанок, ПОДОРОЖУВАТИ З «Аккорд-туром» Я БІЛЬШЕ НЕ ПЛАНУЮ.
Реклама
Відгуки про інші тури