Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Квітнева відпустка в Ломбардії в стилі dolce vita

"Як приємно викреслювати зі списку ще одну мрію, що збулась! Але озеро Комо - це те місце, куди я обов`язково хотіла б повернутись знову."

Відгук туриста Аккорд тур Наталя (Тернопіль) на тур
ще
54
фото
Поїздка: 13 квітня 2024
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Квітень 2024
Голосов 6 « Проголосовать
Всі лідери

Відгук на тур Стильна Італія... Трієст, Мілан, озеро Комо, Верона!

Вітання всім мандрівникам!

Не планувала заморочуватись з написанням відгуку але тур "Стильна Італія" дуже рідко відбувається, тому хочу написати  декілька слів про свій позитивний досвід в цій поїздці, щоб підтримати тур. На мій погляд, цей тур цінний і унікальний для тих туристів, які хоч трохи володіють англійською чи італійською і мають бажання частину часу провести самостійно, окремо від групи, щоб побачити неймовірно красиві місця, куди поки що туроператори не возять туристів. Завдяки тому, що в цьому турі передбачено 3 ночівлі поблизу Мілану, я змогла реалізувати свою давню, ще довоєнну, мрію і відвідати незабутні фантастичні локації на озері Комо.

Від готелю в Salice Terme, в якому група жила 3 ночі, до омріяних місць треба було добиратись спочатку автобусом до сусіднього містечка, звідти на поїзді до Milano Centrale, а з Мілану ще раз на поїзді до мальовничого містечка Варенна на самому березі озера. Автобус і 2 поїзди - звучить страшнувато, але на практиці виявилось все не так складно. Звісно, вдома потрібно було підготуватись: вивчити графіки руху поїздів  і корабликів по озеру, але в інтернеті вся ця інфа цілком доступна і легко гуглиться. Вийшовши з готелю в Саліче Терме в 7 ранку, вже в 10.20 я опинилась в п`янкій атмосфері свіжості, безтурботності, легкості і аристократичної краси кам'яних мощених вуличок Варенни і вілли Монастеро. Ще вдома, переглядаючи чужі фото в інтернеті, мені здавалось, що це рай. Коли я сюди приїхала, то зрозуміла - ні, не здавалось, це справді куточок земного раю. За кожним поворотом відкриваються такі пейзажі, від яких перехоплює подих навіть в похмуру погоду. Складно відірвати себе від цієї краси і піти далі. Складно виразити красу словами і через фото вона передається лиш частково, це треба бачити. На прогулянку по Варенні і віллі Монастеро в мене пішло годин 5. Далі я поплила в сусіднє містечко Белладжо на кораблику, який зустрів розкішною квітнучою гліцинією біля причалу. Що сказати про Белладжо? Все, що хочеться сказати, неможливо вжити без слова "дуже". Дуже вишукано, дуже респектабельно, дуже гламурно, дуже витончено, дуже досконало... Тихе розмірене життя... Засніжені вершини передгір'я Альп в поєднанні з буянням квітнучих рослин, граційні силуети гір з розкиданими по схилах яскравими будиночками, розслабляючий шум хвиль, солодкі аромати гліцинії, кави і свіжої випічки.... В Белладжо, після обіду, я ще відвідала віллу Мельці і ввечері заселилась в готель на березі озера. На другий день зранку прогулялась по відомій інстаграмній вуличці Salita Serbelloni і в 9.40 на кораблику вирушила в Тремеццо на віллу Карлотта, яка саме зараз  вражає своїми садами з квітнучими камеліями, азаліями, рододендронами. Насолодившись віллою і її парком, я вирушила на кораблику в сусіднє містечко Ленно на ще одну знамениту віллу, де знімали кінофільми, зокрема про Джеймса Бонда. Це - вілла Бальбянелло, дуже фотогенічна та романтична і в будь якому її куточку краєвиди запаморочливі. Дуже красиво все окремо: сама будівля, її сад, доріжки, природа, види на озеро. А все це разом - нокаутуюча краса. Після відвідин цієї вілли, на швидкісному кораблику я за годину доплила до міста Комо і благополучно доєдналась до своєї групи, яка поверталась з екскурсії з Лугано і ввечері у визначеному місці підібрала тих, хто в Лугано не їздив. Таким чином, я провела 2 чудових дні в своєму розміреному темпі і неспішно оглянула ті місця, які були цікаві саме мені.

Дякую Акорду за цей тур Окремо хочу відмітити нашого керівника Діану Мірило - чудова, весела, комунікабельна дівчина, з нею було легко і приємно в дорозі. Сподіваюсь, тур буде їздити надалі і не виключено, що через рік, якщо буде можливість, я знову скористаюсь цим же туром, щоб відвідати ще одну перлину Ломбардії - озеро Маджоре і Борромейські острови.

Інші відгуки Наталя

Реклама
Відгуки про інші тури