Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Намисто Гуцульщини

"Добрий день! Привіт рейсу 166, що мандрував з 4 по 9 травня! Це була одна з найкращих поїздок в моєму житті. "

Відгук туриста Аккорд тур mary (Дніпро) на тур
ще
1
фото
Поїздка: 04 травня 2015
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Весна 2015
Голосов 0 «
Всі лідери  |  Придбати звіт

Відгук на тур Намисто Гуцульщини



Тур "Намисто Гуцульщини" надихає, дозволяє добре відпочити і відчути особливості українських звичаїв, природи, української душі та світогляду. Я, побувавши в Угорщині, Хорватії, Італії, Польщі, Чехії та інших країнах (з «Аккордом»), через підвищення рівня цін на євро тури, нарешті почала вивчати нашу неньку-Україну. І дуже цьому рада! З "Аккордом" наші стежки сходяться давно, і скажу, що завжди після поїздки залишаються тільки приємні враження. Але тільки в турах по Україні можна по-справжньому відпочити та насолодитися відпусткою, а не бігати "галопом по Європах", як це, зазвичай, відбувається в європейських турах.

Відмічу, що другий раз в турах нашим гідом став Ілля Симоненко - досвідчений, веселий, щирий, чуйний та відповідальний гід. В кожній розповіді відчувається любов до рідного краю та українців. Вся програма туру була продумана дуже добре: він обирав факультативи у зв’язку із змінами в погоді. Наприклад, через прогнозований дощ ми поїхали спочатку в Маняву, скупавшись в водоспаді, а на наступний день відправилися в Буковель. Ілля дуже цікаво повідав дивні слова гуцулів, історії про мольфарів, про місця Сили, гори двотисячники та розповідав гуморески. Ми відчули Україну новою – автентичною, неповторною та чуттєвою! Позабувши в турі про всі турботи, ми дійсно відпочили!

Перший наш екскурсійний день розпочався із Галича та Івано-Франківська. Місця дуже гарні. Втомившись після поїзду, ми приблизно о 14 годині заїхали в готель, після чого розпочалася екскурсія по Франківську. Це місто – охайне та файне, як і більшість європейських городків. Одразу ж помітні інший світогляд, більша богоязливість, чесність та доброта західноукраїнських мешканців. Обійшовши вулицями міста, ми лише раз побачили людей з цигарками та алкоголем, що дійсно радує.

Замітка туристам: дуже гарно можна повечеряти в кафе «Скеля». Ціни демократичні: ситна вечеря на двох коштувала до 100 гривень. Також більшість туристів хвалила й інші кафе.

Другий день розпочався із швецького столу в готелі "Надія". Це був дійсно гарний сніданок, після якого сил вистачає майже на весь день. Ми відправилися в Коломию. Тут вразив незвичний для мене звичай святкування у церкві першого причастя і сповіді дитини віком 8-10 років. Вдягнені в білі сукні дівчатка, а також хлопці у сорочках, стояли перед батюшкою та сповідували свої перші гріхи. В Західній Украйні одразу відчувається міцна віра у Всевишнього. До речі, ніде більше не побачиш стільки капличок та церков, як у цьому турі!

Третій день запам’ятався неймовірним курортним містечком Яремче. Тут одразу наповнюєшся красою природи, яка завмирає в пам’яті надовго! Вмившись у водоспаді Пробій, ми знову відчули себе молодшими на декілька років. Часу дали 2 години, ми встигли пообідати в кафе «Скеля» (ціни невеликі, а їжа дуже смачна, проте доведеться почекати) та зробили гарні фото. Ложкою дьогтю можна назвати лише недостатній сніданок в готелі Станіславський зранку.

Замітка туристам: Для тих, хто бажає купити сувеніри: на ринку біля готелю «Станіславський» ціни на 5-10 гривень вище, ніж в центрі містечка. Дуже смачними виявилися куплений квітковий мед та медовуха:)

Останнім акордом цього дня стала дегустація наливок. Запальна компанія, незабутні розповіді пана Романа про наливки та його діда мольфара дійсно вразили нас. Факультатив рекомендую!

Четвертий день запам’ятався казковим водоспадом та Скитом Манявським. До води ми добиралися на спецтранспорті, який дуже підняв наш настрій. 20-метровий водоспад заряджає позитивом та енергією, хоча ми й попали під дощик. Замітка туристам: обов’язково візьміть купальний костюм та скупайтесь у водоспаді. Це незабутні враження та емоції! Потім ми відправилися в монастир, де сам монах нагодував нас смачним пісним обідом. Після він повідав загадкову інформацію про це святе місце. Біля хреста та Діви Марії відчувається неймовірна енергетика та тепло…

Ввечері була святкова вечеря. Дуже сподобався ресторан «Гуцульщина». Музика грав на цимбалі, співав гуморески, а ми танцювали і підспівували. Дуже смачними виявилися грибна юшка, чанаха та сало. Останнє по-модному тут називають целюліт:)

П’ятий день – Буковель. Порадували чарівні краєвиди, дивно засніжені гори і тепле сонечко. Тут може бути прохолодно і в травні, тому беріть теплі речі. Крім того, на горі дуже слизько, вдягайте зручне взуття, бо я тут підслизнулася:) В передостанній день ми дуже гарно провели час, побачили диких кабанів та оленів, добре розім’яли ноги, походивши по горах, та вивчили околиці Яремчі.

В останній туристичний день до горла підходив ком, адже потрібно було повертатися до пилу мегаполісу. Нереально чисте повітря надає таку енергію та наснагу, що перехоплює дух! По дорозі у Рогатині ми відвідали старовинну дерев’яну церкву Святого Духу, - це святиня, що віднесена до Юнеско. Побудована вона без жодного цвяха, при цьому, деревина загалом добре збереглася.

Хочеться подякувати нашому гіду Іллі, що об’єднував нас, водію Янику, що справлявся з будь-якими схилами, та всій команді «Аккорду»! Я здобула нові, не гірші враження від поїздки, ніж у Європі. Вже надихнулася наступною мандрівкою і бажаю вам того самого! Адже всім потрібні нові враження та емоції, що роблять нас щасливими. Вони важливіщі будь-яких скарбів…

Віршик. :)

Веселий Ілля в дивовижних Карпатах

Єднає усіх нас в пригоди пірнати.

Афон та Яремче, Галич й Рогатин

Змогли ми із ним так яскраво пізнати!

Ліс Манявський і Карпатський храм

Де ми вклонили з почестю коліна,

Де дивувалися деревам та чічкам

Краса природи – гарна і нетлінна!

Яремча – дивний, мальовничий край

Манява – водоспад найвищий в горах.

В Гуцульщині - танцюй та заспівай!

Коли ще вдасться знов така нагода!?

Після наливок життя миліше стало

«Гуцульські» місця нам силу дали.

З Симоненко Іллєю мандруєм на славу

Наступна мандрівка: куди і коли?

11.05.2015 р.

Номінації відгука "Намисто Гуцульщини"

158

Інші відгуки mary

Календарь 22.06.2013 - відгук на тур Хорватія... А море близько!
Голосов 0
Реклама
Відгуки про інші тури