Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Довгоочікуваний тур в Стамбул

"Велична Ая-Софія, неперевершені Метеори, чудовий каньон Матка, цікава прогулянка катером по Босфору, але перший і останній день - лише дорога"

Відгук туриста Аккорд тур Ruslan (Одеса) на тур
ще
9
фото
Поїздка: 09 серпня 2021
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Лето 2021
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Моя гірська симфонія...

Перший день - старт в 4:00 з Одеси, одразу зупинка для здачі ПЛР-тесту (оплачується окремо), переїзд до Ізмаїлу, довге очікування результатів тестів, потім - паром через Дунай на кордоні з Румунією, транзит через Румунію, кордон з Болгарією та прибуття в готель в Варні близько 22:00.

Другий день - завтрак, короткий переїзд до Несебиру (мені сподобалася екскурсія по фортеці, а на місцевому ринку купили вина та сувеніри) та "дегустація чорноморських вин" (насправди - 3 види вина - біле, рожеве та червоне - з невеликою кількістю закуски), для бажаючих - морська прогулянка катером, потім - довгий переїзд до Стамбулу. Ми з дружиною замовили вечірню прогулянку катером по Босфору з шоу-програмою (більше 2 годин), але як на мене - 55 євро занадто велика ціна для цього шоу, навіть з вечерею. До того ж - місцеві фотографи "розводять" на альбом фото - 10 євро на одного, 20 євро - на пару.

Третій день - завтрак в готелі з видом на Босфор з відкритої тераси, піша екскурсія по Ая-Софії (нам пощастило - інших відвідувачів майже не було), потім палац Топкапи (вхідний квиток - 21 євро - оплачується додатково), потім крамниця сладощів на Єгипетському ринку, потім або коротка прогулянка на катері, або вільний час, потім - відвідування фабрики шкіряних виробів (за 100 доларів можна купити гарну куртку, але є і більш дорогі моделі) - і знову довга дорога до Греції (там на кордоні перевіряли ті самі ПЛР-тести, які видали в Ізміїлі). В готель в Салоніки ми приїхали вже після 3 години ночі.

Четвертий день - ранній завтрак, для бажаючих - на мікроавтобусі трансфер на Метеори (3 години в один бік). Ця екскурсія також сама дорога в турі, але вона варта своїх коштів! Такої чудової природи і таких видів ви не побачите більше ніде! Після Метеорів - обід (комплексний обід - одне блюдо з гарніром, та грецький салат - 10 євро, порція грецького блюда мусака - 10 євро, склянка вина 500 мл - 6 євро) і дорога назад в Салоніки. Пересіли в основний автобус, забрали решту групи, коротка огляова (частково пішохідна) екскурсія - і дорога в Північну Македонію.

П'ятий день - завтрак, екскурсія в каньон Матка (дуже рекомендую - красива природа, затишне озеро, відвідування однієї печери), потім пішохідна екскурсія по центру міста, але нас дуже розчарував місцевий гід і зіпсував враження від цього туру - сподіваюся, що вам пощастить більше. Переїзд до Болгарії (проїжджали мимо Софії, але її не відвідали, що для мене було дивно), до містечка Арбанаси ми прибули близько 0:00 ночі, але нас чекали в ресторані - суп, основне блюдо, фруктовий салат, один напій (вино або пиво - на вибір). Готель неподалік від ресторану, тому тут нарешті вдалося виспатися. Пішохідну екскурсію "Велико-Тирново" ми не замовляли, але вона пройшла недалеко від ресторану та готелю, до того ж - вночі, тому я сумніваюся, що за неї варто платити 18 євро.

Сам готель дуже сподобався - в етнічному стилі, плюс басейн та зона відпочинку з гамаками та дитячим майданчиком. Завтрак у нас був в 8:00, виїзд в 10:00. Перетин Болгарії, транзит через Румунію (знову проїхали близько столиці - Бухаресту - але і її не відвідали). Довгі зупинки на кордонах Болгарії та Румунії і після Румунії - сумісний пукнт Молдови та України).

Цілком - тур спободався, Метеори та каньон Матка дуже вразили і не підвели. Для отримання всіх вражень від Стамбулу часу дуже мало (у "Аккорд-тур" є окремий тур "Уікенд в Стамбулі" чи щось подібне), вільного часу у нас майже не було, але ті, хто пропускав додаткові екскурсії - мали достатньо часу.

Всі завтраки були о 7:00-7:30, один навіть 6:30, виізд 7:30-8:00 - часу виспатися не було (тільки останню ніч).

Готелі не погані, а відкрита тераса з видом на Босфор на 8 поверсі готелю в Стамбулі дуже вразила!

Номінації відгука "Довгоочікуваний тур в Стамбул"

1

Інші відгуки Ruslan

Реклама
Відгуки про інші тури