Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Найгірший супроводчуючий в турі

"Все почалося не дуже весело)))"

Відгук туриста Аккорд тур Sveta  (Нововолинськ) на тур
Поїздка: 05 квітня 2023
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Квітень 2023
Голосов 0 «

Відгук на тур Побачення в Парижі! + Мюнхен!

За 10 останніх місяців це моя далекоооооооо не перша поїздка з Акордом і ПЕРШИЙ відгук. Тур розпочався не так, як хотілось. За добу до виїзду помінявся супроводжуючий керівник групи. Ну помінявся то і помінявся, нічого вроді і не сталося. Тим більше Юлію Жирнову менеджер, у якого я постійно бронювала тури, дуже - дуже хвалила ще в кінці листопада, коли я тоді розглядала цей тур. Тоді я поїхала в інший, а Юля гналася за мною 4 місяці і таки мене догнала.)) Зайшовши в автобус, я побачила, що моє місце, яке я бронюю заздалегідь, і саме його, було не там, де мало би бути, та і не тільки моє. Супроводжуючий гід Юлія Жирнова сказала, що вона тут не причому, то офіс все поміняв і дав їй таку розкладку, бо в останній момент дали автобус не на 49 місць, а на 47. А 20,21,25 місце тут причому? Розбиратися з офісом о 5,30 ранку якось негарно, на що видно і був розрахунок. Добре, з місцями ми розібралися самі, помінялися з жінками зі Львову, бо їх місця теж виявилися не там, де вони бронювали, та і не тільки у них. Але настрій у людей був попсутий від початку туру. А далі почалася політінформація від Юлі, а якщо точніше сказати, то пресинг від Юлі. Я таке побачила вперше. Нам розказали все, що нам не можна. А не можна нам нічого. Зрозуміло, що ми виразили свою незгоду і сказали, що крім обов, язків ми ще маємо і права. Нас Юля назвала "Дуже важкою групою " і показали нам своє "Я". Я була у багатьох турах, у нас в липні в "Релаксі по італійські " горів автобус, потім ломався ще 2 чи 3 рази, туристи зі злості кидалися вже на керівничку групи Лєну Ковальчук, але вона не дозволила собі навіть голос підвищити на когось. Тут нам просто закривали рота. Дві жіночки зі Львова десь в середині туру просто перестали розмовляти з Юлею. Вони лікарі, то сказали, що так для нервів спокійніше. Значить нам не можна їсти в автобусі, ми маємо тільки 15 хвилин на туалет, який ми випрошували, і поїсти ми теж мали вкластися в ті 15 хвилин, бо в автобусі не можна. Ви коли небудь бачили картину, коли на європейську заправку приїзжає автобус, з нього вискакує 18 - 20 жіночок за 50 (бо 80% групи були саме такі) і біжать в прямому смислі цього слова до туалету. І тут їх всіх обганяє гід Юля, бо вона має бути в туалет перша Це треба було просто знімати на відео. Деякі німці, дивлячись на цю картину, крутили пальцем біля виска.

Нам дали роздруковану поїздку, яка відрізнялася від тої, що була отриманана напередодні. Завжди в поїздках був вказаний маршрут і отелі. Тут ми не знали, де будемо ночувати, скільки нам їхати. Всі претензії Юля сказала висловлювати тим, хто нас бронював. Зрозуміло, що у людей совість не дозволить телефонувати до своїх менеджерів о 6 - 7 ранку. Ще у роздруківці був анонсований Егерсалок, якого не було в початковому маршруті. Шкода, що це не зробили заздалегідь, я не взяла купальник, тому що за купальні Сечені, які вказані в початковому маршруті, мені за два дні до туру менеджер сказала, що в них ми можемо попасти тільки з 6.30 до 10 ранку, і без сніданку, бо далі у нас виїзд з Будапешта. Зрозуміло, що я вибрала сніданок, бо мене можна легенько покормити в обід, лишити вечері, але сніданок має бути повноцінний, інакше... , ну не буду писати про інакше, бо до цього туру воно не має ніякого відношення. Є така приказка, якщо ти не можеш змінити ситуацію, то відпусти її, що я і зробила ще до кордону і далі все робила так, щоб не отримати розчарування від поїздки, а тільки позитив. Бо в Париж, як в Індію, або закохуються, або розчаровуються. Відпустити ситуацію мені вдалося, бо чесно, хотілося вийти з автобусу і у Львові, і в Мукачево і навіть на митниці. Юлі Жирновій не групи возити, а в Одесі на Привозі бичками торгувати.

Автобус. За автобус, в якому заходять через передні двері і витирають ноги, я читала багато відгуків, навіть слухала вживу розповіді туристів, але попала в нього вперше. Що хочу вам сказати: - Не такий страшний вовк, яким лякають.

Автобус хороший, комфортабельний, справний. Водії Руслан і його напарник ввічливі, допомагали з речами, маршрут знають чудово. Так що до автобуса і водіїв ніяких претензій, - ми були хороші до них, вони до нас.

Митниця... трішки постояли, але не катастрофічно, у мене були тури, коли і 12 годин стояли і поїхали в Будапешт.

Відразу Юля почала збирати гроші за факультативні екскурсії. Мені знайомі, які живуть у Франції, ще до поїздки сказали, що я або за ці два дні дивлюсь Лувр і Версаль, або проникаюсь атмосферою Парижу, охопити все за такий термін неможливо, бо буде каша в голові. Тому я взяла тільки екскурсію Нічний Париж. Я взагалі люблю гуляти в нових для себе містах сама, відчувати його атмосферу, а не бігти галопом з групою.

День 1 - Будапешт (зі Львова 580км) - встигли і на оглядову, і плюс вільний час. Гід Єва завжди чудово проводить екскурсії, також все покаже, розповість, куди піти поїсти, де що купити. Колись мені розказала, де купити квитки в Собор Святого Іштвана, в Парламент. Нічний кораблик не склався, група не набралася і ми поїхали далі на ночівлю в Дьор 120 км від Будапешта.

День 2. Сніданок в 7.00, виїзд групи в 7.30 в Мюнхен, до якого 500 км. По дорозі у нас стався неприємний інцидент. Пара, чоловік з дружиною, які вчора взяли майже всі факультативи, зранку вирішила відмовитися від вечері у Мюнхені, на що Юля відповіла НІ, бо все вже приготовлено (ковбасу, я так зрозуміла, вони жарять ще зранку на вечерю. А може свиню спеціально ріжуть, то тоді так, потрібен час). Отримавши від Юлі відмову, вони почали передивлятися, яких же екскурсій вони набрали і відмовилися ще від 2, але вже наперед, за пару днів. Шановні менеджери, супроводжуючі гіди, не робіть такого. Якщо люди відмовляються, то значить на це є свої причини, бо тоді ви втратите більше. І тут почалося саме цікаве. Сума, яку вони заплатили, не зійшлася з тією, яка є, на 32€. Рівно по 16€ на кожного. Сіті такс було пораховано двічі. Цікаво, якби не стався цей інцидент, гроші би повернули? Щось я сумніваюсь, бо туристи зазвичай не перераховують. Так що туристи, якщо ви берете факультативи, та ще і багато, то пераховуйте те, що ви даєте декілька разів самі. По дорозі до Мюнхена наша " важка група " випросила зупинку, де ми змогли поїсти гаряче. Ви коли небудь випрошували туалети і поїсти? Ми так. Трошки принизливо це.

Мюнхен. Я в ньому вперше. Оглядова екскурсія була гарною. Гід, якщо не помиляюсь на ім'я Світлана, розповіла багато цікавого. Але в кінці взяла і все зпартачила. Чим? У нас група була, де всі хотіли нормально поїсти, а не сухпайками на заправці давитися. На питання, де це можна зробити, сказала що нема тут такого і пива теж на вулиці немає, а в середині в ресторанах все довго і дорого. Треба тільки з нею на обід за 28€ (факультетивна екскурсія в Мюнхені). А ось тут на базарчику

(показала рукою) ви можете взяти в першому кіоску ковбаску, а далі не йдіть, бо там дорого. Незнаю, чого мене туди понесли ноги, можливо тому, що я дуже допитлива. На тій площі, де базар, є все - і гольонка, і ковбаски, і пиво, і стільки столів - стільців на вулиці, що вистачить всім. І вкладетеся в 15 - 20€. Так що вийшли із туалету, який знаходиться під площею Марієнплац, повернули направо біля церкви Святого Петра і буде щастя для вашого живота. Вільного часу в Мюнхені було достатньо, погуляли, помилуватися архітектурою і поїхали ночувати ще 100 км у місто, яке навіть вимовити важко, Цусмарсхаузен.

День 3. Сніданок о 7.00, виїзд о 7.45, а не як вчора о 7.30. На цей раз я вициганила у Юлі ще 15 хвилин, пояснивши, що нормальні люди після раннішньої кави ще мають справити фізіологічні нужди, бо нам навіть задавали питання, чи ми не хворі, що через 2 години просимось до туалету. Ітак до Парижу нам 750 км. Поїхали. Фільми у Юлі були "Агонь" - або звук був поганий, або нічого не видно. Добре, що хоч французька музика була гарна, нею і спасались. Я колись їхала до Ллорет де Мар, а через 7 днів назад. Там кілометраж більший. У нас супроводжуюча була Надя Цвяк, то ми навіть фільмів не хотіли, сиділи і слухали її з відкритими ротами, бо вона за кожну країну, яку ми проїзжали, давала більше інфи ніж гугл і ютюб разом взяті. А Юля нам сказала, що вона не гід і розказувати нічого не буде, беріть факультативи, там все розкажуть. Було 3 зупинки по 15 хвилин, без гарячої їжі, бо на цій трасі такого немає. Приїхали в Париж о 18 вечора. О 18.30 розпочалася екскурсія в Лувр для тих, кому купили квитки, бо не всім "повезло" і не всім купили, ну не хватило квитків на касі і все, хоча в той день Лувр після 18.00 був безкоштовний, але з довжелезною чергою і не факт, що попадеш. Одна жіночка підсідала до нас в Німеччині, мріяла про Лувр, їй не хватило квитків. Слово повезло я взяла в лапки))) Бо факультативна екскурсія у Луврі тривала рівно годину. Факультативна екскурсія в Лувр годину... Акорд тур, ви трошки подумайте, що роблять ваші гіди і за що ви берете гроші 26€ плюс вхідний квиток. О 19.30 у нас вже почалася оглядова екскурсія з Лідією, яка розповідала взагалі не цікаво, а

о 21.00 нас чекав факультатив " Вогні Парижу" (30€), який компенсував попередню. Гід Олеся російськомовна, але то гід від Бога. Екскурсія бомбезна, рекомендую її всім. Розповідати про неї не буду, поїдете, самі побачите, бо ніжками, самостійно ви її не обійдете. Хоча до Булонського лісу за адреналіном вночі можете і самі.)))

О 23.00 ми розпили шампанське біля Ейфелевої башти, познімали красуню Ейфі і поїхали в отель за 30 км від Парижу.

День 4. Сніданок. Начитавшись відгуків про сніданки у Франції, де тільки круасан і кава, я прийшла зі своїм сиром, який вчора купила. Ну мій сир то ще квіточки, я його потім з'їла. У нас люди поснідали у номері, а потім пішли пити каву... , а тут... сніданок просто пречудовий. Якщо не забуду, то потім скину фото. І взазалі, компенсацією за наші зіпсуті нерви були прекрасні сніданки у всіх отелях. І до отелів, і до сніданків ніяких претензій. Виїхали ми десь біля 9 ранку до Парижу і першою у нас була екскурсія у Фрагонар, яка мала бути вчора. Біля півтори години там всі щось купляли, гід Лідія, та що вчора проводила оглядову, сиділа нервувала, бо після Фрагонару вона проводила оглядову по Латинському кварталу. Накінець всі вийшли задоволені, а найбільше наша Юля. Шановний Акорд тур, а не могли б ви якусь філію Фрагонару поставити десь на виїзді зі Львову, бо після нього нашу Юлю, як підмінити, то стала зовсім інша людина. То хай би ще до митниці народ скупився, гід отримав свої відсотки і все б відразу було чудово. А то чужі гіди, з інших груп нам у Парижі показували, де поїсти.

Екскурсія з Лідією - Латинський квартал. Я пройшла одну четверту екскурсії і, попередивши Юлю, втікла. Бо то був марно витрачений час. Половину групи після Латинського кварталу повезли у Версаль. Всі лишились дуже задоволені. Це була католицька паска, пробок на дорогах не було, гід у Версалі на 100%. В той день включили фонтани, так що було дуже гарно. Екскурсія всередині і зовні тривала десь 2,5 - 3 години. (30€ плюс вхідний квиток 20€ всередині, плюс вхідний 12 € зовні) Це пишу зі слів людей, які там були. Друга половина групи, в тому числі і я, гуляли цілий день самостійно. Всім, хто не хоче брати факультативів, рекомендую подивитись в ютюбі відео Один день в Парижі, скачати карту, виділити локації, які вам подобаються, скласти маршрут і гуляти самостійно.

О 19.00 у нас була оглядова вечірній Монмартр. Гід Юля провела її гарно. Монмартр вартує того, щоб на нього йти навіть факультативно (у нас він входив в тур) Починалася у нас екскурсія біля Мулен руж, нас туди підвіз автобус, а закінчилася біля Базиліки Сакре Кьор. Там ми спустилися по сходинках вниз і поїхали в отель ночувати.

День 5. Сніданок, виїзд з отелю, приїзд в Париж, для бажаючих автобусна екскурсія по Парижу, для інших вільний час. 12.00 збір на площі Свободи і знову довгий переїзд 750 км до міста, назва якого не вимовляється.

День 6. Сніданок. Переїзд до Зальцбургу 250 км. У Зальцбурзі я була 5 грудня 2022, перед католицьким Миколаем. То був вечір, лив дощ, бігали чорти і різками вибивали гріхи із присутніх. То крім них, пам, ятника Моцарту і шніцеля з квашеною капустою нічого тоді не запам, ятала. А тут був гарний сонячний день, 4 години вільного часу, можна було обійти все місто. Гід Андрій на оглядовій в цілому нормально, але забагато 'пилі", яка немає ніякого відношення до міста. Чомусь нагадав мені Клару, яка була у нас колись в Швейцаріїї. Далі виїзд до Будапешта 550 км

По дорозі вирішили, що нам робити на 7 день. Декілька чоловік хотіли на екскурсію в Будапешті, декілька на купальні Єгерсалок, а пів групи взагалі хотіли вільний час в Будапешті. Маючи досвід першого і останнього дня в турах і знаючи, що якщо факультатив не набереться, то нас просто повезуть на кордон без всякого вільного часу, запропонувала заплатити трансфер по 10€ в Егер, частина групи йде в термали в Егерсалок, а інші мають 2 години вільного часу в Егері. Так і вирішили.

День 7. Сніданок, переїзд з Будапешта в Егерсалок, декілька людей пішла в купальні, інших завезли в Егер і дали 2 години. Потім збір і переїзд в Україну. Митниця в Чопі дала нам зелене світло, пройшли швидко і о 10 вечора були у Львові. При висадці Юля сказала, а давайте віддячимо нашим водіям і дамо ім на чай. Шок. Останній раз я таке чула у 2000 роках в Туреччині і Єгипті. У нас теж таке вже практикують після Нового року, бо перед тим не було? Аккорд, добавте по пару євро до туру з кожного і доплачуйте водіям.

Висновки. Тур важкий. Дуже багато часу в дорозі. Бракує ще дві ночі до нього, щоб у Париж приїздити не о 18 вечора і не виїзжати не о 12, бо в Парижі виходить тільки один повний день.

Туристи, які мають нічні потяги, не беріть їх, бо з-за вас втрачається в турі останній день. Купуйте квиточки після того, як переїдете митницю. Лишіться ще на день у Львові, повірте, він не гірше Кракова, Будапешта, Праги.

Париж... Їхати, їхати і ще раз їхати. Але вибирати тури, щоб були коротші переїзди з міста до міста і у Парижі було мінімум 3 ночі.

Чи поїду я знову з Акордом? Однозначно ТАК, я вже собі шість нових турів напланувала. Чи поїду я з Юлією Жирновою? Однозначно НІ. Якщо десь в останній день керівником групи, де в мене буде бронь, поставлять її, відразу буду відмовлятися, про що Акорд ставлю до відома відразу тут.

Всім читачам бажаю гарних подорожей, а супровуджуючим гідам терпіння і толерантності.

Пи. Си. Доповнюю. Відгук писався за участю багатьох невдоволених, чорновик редагувався, доки дійшов останньої версії.

Інші відгуки Sveta

Реклама
Відгуки про інші тури