Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Дуже сподобався тур Різдвяні Ярмарки Німеччини

"Всім туристам нашого туру, керівнику Оксані, водіям Івану та Андрію вдячна за приємну Різдвяну подорож."

Відгук туриста Аккорд тур Марина (КИЇВ) на тур
ще
16
фото
Поїздка: 17 грудня 2022
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Грудень 2022
Голосов 1 «
Всі лідери

Відгук на тур Різдвяні Ярмарки Німеччини: Дрезден, Бамберг, Нюрнберг та Мюнхен!

Дуже сподобався тур «Різдвяні Ярмарки Німеччини» (с 17 по 21 грудня 2022 р.). Подяка нашому керівнику групи Оксані Гончарук та водіям за гарну роботу.

1 день складний, бо це перетин кордону та довгий переїзд до Кракова. Зверніть увагу на речення на сайті: «Вільний час в одному з торгових центрів», тобто, якщо ви не обрали платну екскурсію, а бажаєте тільки на ярмарку, то до Кракова на Різдвяну ялинку вас на автобусі довезуть за 10 євро. Вільного часу буде десь близько 2 годин, але і за цей час можливо встигнути прикупити ласощів, новорічних іграшок (в Кракові вони набагато дешевші ніж в Німеччині) та зробити фото. Навіть туман та мокрий сніг під ногами не перешкода для задоволення. Готелі та сніданки в Польщі та Німеччині дуже пристойні.

2 повноцінний день у чарівному Дрездені, як для мене, це самі яскраві та неповторні Різдвяні ярмарки, безліч різноманітних дерев’яних та інших сувенірів, дрезденський штолен, каштани, яскраві магазинчики з печивом та цукерками. Одразу біля Різдвяного ринку Штріцельмаркт великий торговий центр, який перед Різдвом в неділю був відкритий. Дуже морозна погода тільки додавала бажання скуштувати жарених каштанів, з’їсти смажених ковбасок та випити міцненького напою. Екскурсовод Михайло цікаво все розповідав.

3 день у Нюрнбергу та Роттенбург-об-дер-Таубер. Нюрнберг сподобався, але в ньому дуже мало часу та суцільна ковзанка під ногами не давала можливості швидко рухатися містом. Але біля «Чарівного фонтану» всі встигли покрутити кільце чорного кольору та загадати бажання, до речі, з іншого боку фонтану шукайте друге «золоте» кільце. Другу половина дня провели в неповторному та казковому Роттенбург-об-дер-Таубер. Яскраві та мальовничі магазинчики з новорічними ялинковими іграшками, з яких вийти без сувеніра майже неможливо. Маленькі вулички та приємні будиночки, а в кінці дня яскравий захід сонця. Приємним бонусом був великий супермаркет з Різдвяними знижками, де штолен купили за 4 євро (на ярмарках від 16 до 19 євро).

4 день у Мюнхені, якщо не брати факультативні екскурсії, то після оглядової екскурсії вільного часу буде дуже багато (до 20-00). Об 11-00 на Новій Ратуші впродовж 15 хвилин спостерігаємо за виставою фігурок, які під музичні звуки дзвонів, з відкритих вікон годинника на двох майданчиках розігрують сценки з історії Мюнхена.

5 день у Празі, але по факту це тільки до 11-00, а потім довга дорога до додому з проходженням кордону. Будьте готові до дощу та закритим сувенірним крамницям на Різдвяному базарі, але біля Новорічної ялинки на Староміській площі можливо вільно зробити фото, а в історичному центрі міста відкритий великий ТЦ Palladium.

В турі будьте готові до різноманітних негаразд: звістка за добу до виїзду про перенесення туру з 14 на 17 грудня з необхідністю доплати, погода може бути від дощу з туманом до сильного морозу, майже повністю заповнений автобус, тому що 44 людини, з яких 10 школярів, запізнення з вільного часу, прибуття у Львів майже о 3-00 ночі, тому при купівлі квитків це потрібно враховувати, перетин кордону теж займає час, особливо якщо попереду рейсовий автобус, який ретельно перевіряють та з якого знімають декілька пасажирів. Але якщо ви налаштовані отримати задоволення від Різдвяного туру, то в ваших спогадах залишиться дуже приємна сусідка Олена, дівчата з Харкова та Одеситка Алёна, для онука якої мі всі шукали особливого оленя і таки знайшли, та яскраві Різдвяні ярмарки. Всім туристам нашого туру, керівнику Оксані, водіям Івану та Андрію вдячна за приємну Різдвяну подорож.

Інші відгуки Марина

Реклама
Відгуки про інші тури