Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Греція- це місце де можна побачити красу яка не залежить від часу і моди_ Сократ _

"Чудовий тур, під час якого можна відпочити на морі та відвідати багато відомих і гарних місць Греції"

Відгук туриста Аккорд тур Татьяна  (Чернівці) на тур
ще
34
фото
Поїздка: 06 липня 2023
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Липень 2023
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Солодкі дотики моря... Греція! Відпочинок на Егейському морі!

Побачити Грецію було моєю давньою мрією. В цьому турі випала нагода не тільки побачити, але і насолодитись її кухнею, покупатися у теплому, чистому і спокійному Егейському морі, позасмагати, отримати багато нової інформації.

1 день. У подорож ми з донькою вирушили 6 липня з Чернівців. Нас привітно зустріли керівник туру 888 Тамара Швець та водії Ігор і Олександр. Туристів всього було 49 (!). Українсько - румунський кордон проходили 4 години, румунсько - болгарський і болгарсько - грецький кордони - швидко. Автобус чистий, але не дуже зручний, так як крісла розташовані занадто близько. Були розетки. Зупинки робились кожні 3 - 3.5 години. Часу було достатньо, щоб сходити в туалет і щось перекусити. Тамара розповідала про кожну країну, в яку ми в'їжджали, включала фільми, музику. В цілому про Тамару залишилось подвійне враження. З одного боку, всі пункти програми виконано (екскурсії, домовленість про ранні сніданки і пізні вечері...), а, з другого боку, могла і накричати, не завжди вчасно подавала інформацію у вайбер-групі... Це 4 поїздка з Аккордом, і такий керівник вперше трапився. Водій Ігор більш досвідчений, ніж Олександр. Мабуть другий нещодавно працює в цій фірмі, йому все пояснював Ігор. Але то все дрібниці, бо відпочинок вдався! Всі, як могли, старалися, щоб все склалося. І таки склалося. Завжди можна знайти недоліки, а навіщо їх шукати і псувати собі настрій?

2 день. В готель приїхали після 15.00. В інфолисті було вказано, що ми будемо проживати в готелі "Grate Akexander" в Літохоро у підніжжя Олімпу. Опис готелю в інтернеті був не дуже, тому ми налаштувались на щось погане, але не таким вже і страшним все виявилось. Готель 3 - поверховий, до моря 5-6 хв, 2 басейни (1 великий, а другий для діток). У номері необхідні меблі, у т. ч. шафа з вішалками, маленький холодильник, телевізор, кондиціонер старий, десь схований, але робочий, балкон. Під балконом у нас росли апельсини. Фену і чайника не було. Шампунь і мило дали тільки при заселенні. Прибирали щодня. Полотенця змінили 1 раз. Сніданки достойні (яєчня, сир, ковбаса, хліб, йогурт, огірки, помідори, кукурудзяні пластівці, молоко, чай, кава, сік (морс)). На вечерю завжди був суп, салат, соус, а також давали картоплю, макарони, рис, м'ясо, котлети тощо (кожний день різний гарнір), а чаю чи соку не було. Тільки графін з водою. Але був кулер з холодною та гарячою водою, тому можна було зробити чай, каву (ми взяли з дому). Також давали 2 рази апельсини, а дітям - десерт.

Море тепле, чисте. Пляж майже порожній (частина - пісок, ближче до моря і дно - галька), з видом на неймовірний Олімп. До найближчих магазинів та кафе 25-30 хв пішки по пляжу чи по трасі. (це, звичайно, мінус).

3 день. Хтось відпочивав тільки на морі, а ми ще їздили на екскурсії, тому що завжди хочеться дізнатись чогось нового, побачити неймовірні краєвиди, відчути Грецію. Тим більше, тут ми вперше. Отже, першою була екскурсія на Метеори. Виїхали о 8.30. Це щось неймовірне! Дуже раджу її відвідати, хто не був ще. Краще раз побачити це диво, ніж сто раз почути. А ще у нас був чудовий екскурсовод Аріс, який не тільки провів цікаву екскурсію, показав скали, монастирі та найкращі локації для фото, але і дорогою до та з Метеорів (а це 2 год туди, і 2 назад) розповідав нам про Грецію, її населення, побут грецького народу і багато іншого. Розповіді Аріса дуже цікаві, грамотні, послідовні, тому дрімати не було часу. Він підняв так високо планку, що інші гіди не змогли до неї дотягнутися, нажаль. В готель повернулися після 18.00, на вечерю. На море пішли після 19.00

4 день. О 8.30 виїзд на гору Олімп, храм св. Катерини і монастир св. Деонісія. Екскурсію по монастирям об'єднали з Олімпом (про це нас повідомили заздалегідь). Проте монастирі затягнулись, тому було нудно, хоча вони гарні. (екскурсія на любителя). Але ми налаштувалися на підйом в гори. Гід Наталка не вразила чимось особливим. А вже коли автобусом піднялись на Олімп і побачили неймовірну панораму гір і моря, випили вино, яке купили і розлили керівники, прогулялися по селищу Пантелеймонас, то відчули смак цієї екскурсії. В готель повернулися о 15.00.

Ввечері з 19.00 до 00.00 була "Грецька ніч". Привезли в ресторан, нагодували (ми вже повечеряли в готелі), а потім місцеві музиканти і танцюристи співали грецькі пісні і танцювали сіртакі. Охочі долучалися до цього дійства. Нічого особливого не було, нас не вразила ця грецька ніч.

5 день. Ранній виїзд (о 6.00) на чарівний острів Скіатос (сніданок - з собою сухий пайок). Ось ця екскурсія бомбезна, хоча дорога до корабля 2 години, а потім ще на кораблі 2.5 години до острова. На кораблі було цікаво: капітан і його команда розважали туристів (українців, румунів і поляків), вчили танцювати сіртакі, включали пісні кожної країни і світові хіти, дивились на дельфінів у морі і годували чайок. Було весело і час минув швидко. Скіатос вразив своєю неймовірною природною красою в поєднанні з архітектурою. Це справжня Греція, яку ми звикли бачити у фільмах і на картинках! Там було достатньо часу погуляти, поїсти. Потім 30 хв. плили на інший острів, де мали змогу позасмагати і покупатися (десь 2,5 години) на пляжі з блискучим піском і морем. Круїз класнючий! Раджу обов'язково відвідати. В готель повернулися на пізню вечерю, десь о 21.30.

6 день. Вже о 1.00 виїхали в Афіни. Після Скіатосу були втомлені, тому в автобусі спалося добре, по одному на 2х кріслах (нас було 21чи 22). Спитаєте чи потрібно було їхати в Афіни? Звичайно! Бути в Греції і не побувати в Акрополі - це для мене був би злочин. Приїхали ми о 6.30 в Афіни (сніданок - сухпай), а потім за навігатором шукали Акрополь близько 2х годин. Ці пошуки, звичайно, залишили неприємний осад для тих, хто дуже хотів в туалет, а нам не зупинили автобус перед містом. Екскурсію проводила гід Марія, яка чекала на нас. Акрополь - це щось неймовірне, - це багатовікова історія, і нам до неї вдалося доторкнутися! Інформації було багато, не все чули через відсутність радіоприймачів з навушниками (Аккорд, візьміть до уваги!), але отримали масу задоволення, хоча була неймовірна спека. Потім ще була оглядова екскурсія по Афінах. Побачили стадіон із білого мармуру, на якому проводились перші олімпійські ігри, зміну караулу біля Парламенту та інші видатні місця. Був вільний час 50 хвилин. Ми встигли тільки поїсти. До речі, в усіх кафе розмовляють англійською. Тому, хто хоча б трохи говорить нею і розуміє, проблем не має. Назад виїхали десь в районі 14 години. Встигли на пізню вечерю о 20 годині.

7 день. О 8.30 поїхали у Салоніки. Якщо чесно, то були вже втомлені і насичені екскурсіями, тому їхати не дуже хотілося. Але Аккорд подарував мені цю екскурсію на день народження (щиро дякую за такий подарунок!) і ми все ж поїхали. Місто гарне, на березі моря, зі своєю історією і традиціями, друге за розмірами після Афін. Екскурсія сподобалась (гід Петрас), але забагато часу виділено на храм св. Дімітрія. Потім було 2.5 години вільного часу на магазини і поїсти. Для мене це багато при майже 40 - градусній спеці. Краще б я в морі покупалась. Замість обіцяної 15 години, в готель повернулися о 17.30.

8 день. Нікуди не їхали, насолоджувалися відпочинком на морі, засмагали. Море, як я вже писала, тепле, прозоре, чисте, спокійне, синьо - зелене. На пляжі відпочивали туристи з 2 х груп Аккорду (наша і ще одна), з якими ми їздили на екскурсії. Третя група була в іншому готелі "Афіна" (за відгуками - гірший нашого, до моря 1км). Також на пляж приїжджали місцеві греки сім'ями. Тихо і спокійно. Протягом усього туру була чудова сонячна погода, тому можна було насолодитися відпочинком на морі повною мірою. В готелі також тихо та спокійно і вдень, і вночі.

9-10 день. Зранку ще встигли позасмагати і скупатися, а в 11.00 виселення з готелю і виїзд додому. (за програмою виїзд у другій половині дня, але Тамара з водіями вирішили зранку їхати, бо черги на кордонах, і необхідно було встигнути на потяги). Два кордони пройшли швидко, румунсько-український за 3 години. В Чернівці приїхали о 13.30 наступного дня.

Дякую за ще одну неймовірну подорож Аккорд туру, керівнику групи Тамарі Швець, водіям Ігору та Олександру, а також водіям іншої групи, які возили нас на Метеори та Олімп, менеджеру Анастасії Пугачовій, яка бронювала і оформляла замовлення, та всій групі за приємне спілкування! Греція залишила чудове враження і гарні спогади. Хочеться повернутися ще...

Інші відгуки Татьяна

Календарь 11.12.2021 - відгук на тур Турецький вікенд...
Голосов 2
Реклама
Відгуки про інші тури