Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Сонце-літо-море-пляж

"Море і природа вразили! Хочеться повернутись ще раз."

Відгук туриста Аккорд тур Neiffel (Запоріжжя) на тур
ще
44
фото
Поїздка: 20 червня 2021
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Лето 2021
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Чудеса Балкан: Чорногорія + Албанія + Македонія!

Привіт всім, хто їхав в рейсі № 644, і тим хто хоче трохи дізнатись про цей тур!

Наш тур тривав 7 днів, було два нічних переїзди, під час яких ми перетинали Румунський та Сербський кордони, які швидко проходили. Були санітарні зупинки кожні 3 години, але все-одно, дорога втомила, бо автобус був не дуже зручний (мало місця для ніг, сидіння не комфортні).

З усіх заявлених екскурсій я відвідала 6, враженнями від яких я поділюсь нижче.

1) Оглядова екскурсія (автобусна) по столиці Чорногорії – Подгориці. Місто це невеличке. Столицею його можна назвати з натяжкою. Більше нагадує провінційне місто, забудоване хрущовками. Під час екскурсії лише 1 раз зупинились біля православного собору. Жінку, яка проводила нам цю екскурсію, важко назвати екскурсоводом (було дуже нудно).

2) Боко-Которська бухта - дуже гарна місцевість. Вона з усіх боків оточена горами, а більша частина берега складається зі скель.

Котор. Місто захоплює цікавими історичними пам'ятками і пейзажами. Обов'язково оберіть максимально зручне, стійке взуття, так як вулички в Старому Граді викладені дуже слизькою плиткою. Хотіли піднятися на фортечну стіну, яка розташована у верхній частині міста, але не змогли (підйом платний – 8 євро; кажуть, що десь там є і безкоштовна дорога).

Пераст - це невелике курортне місто в Чорногорії. Ми там мали змогу поплавати в затоці та позасмагати на пляжі. Пляж гальковий, а море тепле, з дивовижно прозорою, криштально чистою водою. Навпроти Пераста знаходяться два невеликих острови. Один з них штучний і називається Госпа од Шкрпела або острів Богоматері на рифі.

3) Шкодер (Албанія). Тут ми гуляли самостійно, доки більша частина групи відвідувала фортецю Розафа. Центральна вулиця досить вузька, людна. Багато кав'ярень і ресторанів. Тут співіснують мечеті, католицькі і православні храми. Вдалині від центру не все так чисто і красиво. Цивілізована доглянутість в Шкодері межує з розрухою і занедбаністю. Одним словом – місто контрастів. А ще вразив жахливий дорожній рух. Абсолютно ніхто не дотримується правил - світлофорів немає, автомобілі їздять по зустрічній, велосипедисти їздять як хочуть, пішоходи, взагалі на транспорт не звертають уваги, ніхто нікого не пропускає.

4) Екскурсія по Круї і Тирані мені дуже сподобалась – гід Таня розповіла нам цікаву інформацію про Албанію в цілому, і про ці два міста зокрема.

Круя. Дуже красиве місце з шикарним панорамним видом. Будинки, стіни, сторожова вежа дихають старовиною. При підході до фортеці вулички з безліччю магазинчиків в яких продаються вироби ручної роботи. Якщо добре поторгуватися - можуть зробити знижку. Але платити потрібно або євро, або національною валютою - леками. Картки не приймають.

Тирана. Тут дуже багато об'єктів, що будують і реставрують. В нашій екскурсії був час для самостійної прогулянки. Тож ми з компанією відвідали торговий центр в якому ми охололи і пообідали. Торговий центр сучасний, зі скла і бетону.

5) Скоп’є (столиця Македонії). Це дуже старовинне місто з багатою історією. Центр міста можна назвати "місцем величезних пам'ятників і фонтанів". Вони добре продумані і дійсно дуже гарні. Вважається, що за минулі після землетрусу роки, Скоп'є був побудований практично заново. Справили на мене враження яскраво червоні двоповерхові рейсові автобуси. Майже як в Лондоні. В столиці в нас було 5 годин вільного часу, доки автобус був на відстої. І гуляючи, ми знайшли дуже цікаве місце, відвідування якого, на жаль, не було в програмі нашого туру. Це фортеця Скопско Кале. Фортеця Скоп'є, один із символів столиці, який на мій погляд обов'язково потрібно відвідати, походити по стінах, подивитися на види, що відкриваються на місто. Всередині скромно і дивитися нема чого, проте краєвиди з фортеці вражають, особливо здорово прийти сюди ввечері! Мені було б цікаво приїхати в столицю Північної Македонії років через 10. Напевно місто буде ще красивіше і цікавіше, ніж зараз.

6) Каньйон Матка - одне з найкрасивіших місць в Македонії. Красиве озеро і види, свіже повітря. Ми прокотилися на моторному човні і зайшли в печеру. Також подивилися, де пірнають дайвери. Види і пейзажі просто неймовірні. Ми не ризикнули скупатися, про що я тепер дуже шкодую!

Тепер враження від готелів, де ми зупинялись:

1) готель pod Lozom (Чорногорія, Петровац) не для тих хто звик до комфорту! Місцезнаходження відмінне. До пляжу - 5 хв. ходу. Море на пляжі напрочуд тепле і прозоре. Готель відразу починається з крутих підйомів по сходах, а на другий поверх ведуть гвинтові сходи і все це завершують вузькі коридори. Кондиціонер в нашому номері при включенні жахливо гримів, але правда не довго. Туалетний папір і шампунь ми так і не дочекалися (добре, що ми з собою взяли вологі серветки і свій шампунь), рідкого мила ледь вистачило на 1 день.

2) VH Belmond Durres Hotel & Beach Нові меблі, нормальний матрац і велика душова кабінка. Персонал не дуже зацікавлений в тому, щоб вам тут сподобалося; сніданок убогий. У номері не було склянок і тапочок. Періодично були перебої з Wi-fi.

Пляж був закритий, тому довелось йти на сусідній. Море неглибоке, прогрівається швидко, тому було комфортно купатися. Вхід в море пологий, пляж піщаний. Але дуже воняло бичком, як в Кирилівці.

3) Hotel Sileks (сподобався мені найбільше). Кімнати були просторі. У номері є все що треба (крім чайника) + хороший кондиціонер. Сніданки дуже хороші. Персонал привітний. У готелі є відкритий басейн із зоною для відпочинку. Готель знаходиться біля Охридського озера, тож є можливість поплавати і там.

В цілому, екскурсії були цікаві (правда відбувались в саму спеку, але місцеві гіди намагалися заховати нас в тінь, і орієнтували де безкоштовні туалети, де знайти і безкоштовно набрати питну воду і недорого поїсти).

І наостанок, хочу подякувати нашій супроводжуючій Ірині Кашиній і водіям Роману та Юрію за нашу безпеку на дорозі протягом усього туру.

P. S. Хотілося б, щоб під час поїздки було більше відео про ті країни, які ми відвідуємо (Наприклад з передач "Орел і решка" або "Еврочекін").

Номінації відгука "Сонце-літо-море-пляж"

8

Інші відгуки Neiffel

Календарь 06.07.2019 - відгук на тур Свіжість джерел Закарпаття
Голосов 16
Реклама
Відгуки про інші тури