Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Угорщина як приємний сюрприз

"Про чудовий тур та труднощі з його бронюванням або коли їдеш "куди-небудь", а виходить дуже класно!"

Відгук туриста Аккорд тур Lena (Куп
ще
15
фото
Поїздка: 12 вересня 2021
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Осень 2021
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Мрії в подарунок… Егер, Відень і Будапешт!

Не скажу, що довго обирала саме цей тур, з нетерпінням чекала на подорож, радше потрапила в нього майже випадково, але жодного разу не пошкодувала про це. Тож про все по порядку.  

Свій відгук хочу поділити на дві частини, які хоч і пов'язані між собою, але організовувались різними людьми та проходили зовсім по різному.

Власне про подорож. Тур чудовий, фізично не складний, розмірений, спокійний. Екскурсії цікаві, досить вільного часу. Вперше користувалась аудіогідом. Спочатку було не звично, але згодом оцінила переваги та зрозуміла на скільки ця маленька штучка спрощує життя туриста! Всі три ночі жили в чотиризірковому готелі "Арена". Гарний готель, дуже ситні та смачні сніданки, затишні номери. Неподалік є супермаркет, де можна придбати смачні сувеніри додому.   Гроші раджу не міняти, а користуватися карткою, так простіше на багато!

Нам пощастило з самого початку, кордон пройшли рекордно швидко (за півтори години), був час на дьюті фрі. Дорога до Егеру пролетіла непомітно. Особисто мені дуже сподобалось це містечко та екскурсія ним. Таке старовинне, світле і затишне, дуже красиве. На центральній площі виступали народні колективи, а у повітрі літало відчуття свята. Особисто мені не вистачило відвідування фортеці (хотілось би потрапити всередину), а взагалі все чудово і гід просто молодець. В цей же день була дегустація вина і гуляшу в Долині красунь. В цілому непогана дегустація, але, як на мене, нічого особливого, крім того за ці гроші м'яса в гуляші мало би бути більше. Можливо, я не надто великий знавець вин і гурман, але чогось надзвичайного в тих винах я не відчула, у нас в Україні теж дуже хороші вина.

Наступного дня нас чекав Будапешт. Дуже красиве місто! Старовинні ошатні будівлі, кожна з яких вже є шедевром архітектури! Одразу відчувається вся велич і могутність Австро-Угорської імперії. Як факультативна екскурсія відбулась подорож у закрут Дунаю. Цікава екскурсія, однозначно варто їхати. Могутня фортеця у Вишеграді, неймовірна панорама на закрут Дунаю, затишне містечко Сентендре з купою сувенірних крамничок... все це не може залишити байдужим. Особисто мені найбільше сподобалось у музеї марципанів! Просто неймовірно, як із солодощів можна зробити такі витвори мистецтва! Та і власне марципани у крамничці при музеї дуже смачні і дешевші, ніж у Будапешті. Раджу купити кілька коробочок для себе та рідних! Ці екскурсії для нас проводила Олена. Це Гід з великої літери! Неймовірна молодець, цікавий оратор та співрозмовник, прогулянки супроводжувались зупинками для фото, надавалась можливість і час щось купити, на планшеті демонструвались фотоматеріали, які доповнювали зміст екскурсій. Дорогою в автобусі розповідала про місцеві традиції та життєвий уклад.

На третій день екскурсії до Австрії не відбулись через дуже малу кількість вакцинованих у нашій групі. Тож поїхали на озеро Балатон. Ну, напевно, потрібно бути угорцем щоб щиро любити ці місця та захоплюватися ними. Озеро гарне  (бірюзова вода, красива природа навколо), але... Перша частина цієї екскурсії, а саме поїздка до міста Секешфехевар, мені сподобалась. Цікаво, справді, особливо вистава на місцевому годиннику та історія і пам'ятник бабусі Каті. Півострів Тихань мене не вразив. Кілька вуличок з сувенірними крамницями та кафе, панорама озера. Абатство було на реконструкції, тож його майже не видно. На горі Ехо дійсно чути те саме Ехо, але то справа 10 хвилин (сумніваюсь, що комусь захочеться довше гратися з відлунням). Коротше, як на мене, ця екскурсія не варта тих коштів, що за неї просять. Хто дійсно її врятував, так це наш гід Ірина, яка всю дорогу розповідала про життя угорців, саму країну, а також щиро захоплювалась кожним побаченим куточком, передаючи нам свій настрій та натхнення! От заради Ірини варто їхати.

Цього ж вечора катались на кораблику по Дунаю. Не вистачить ані слів, ані зітхань щоб описати цю екскурсію. Це потрібно бачити. Враження просто неймовірні, надзвичайна підсвітка, цікава розповідь про будівлі, повз які ми пропливали та смачнюще шампанське! Що може бути кращим для завершення знайомства з Будапештом!? Однозначно варто їхати, навіть без сумнівів!!!

На четвертий день по дорозі додому заїхали до купальні у Мішкольці. Я не купалась, тому дізнавшись про 3 години, які на це відводились, готувалась до тривалого очікування. Якою ж була моя радість та здивування, коли я (за порадою нашої керівниці групи) пішла гуляти парком, що знаходиться поруч. Він просто неймовірний. Досить великий, з цікавими рослинами, яких я раніше не бачила, ручними білками, красивими квітучими водними ліліями приголомшливого рожевого кольору, привітними дикими качками, які з радістю поласують вашим печивом або іншими відповідними припасами. Тієї миті мені чомусь згадалося дитинство, відвідування лісу... Не знаю, як там купальні, але моя прогулянка парком була чудовою і час пролетів непомітно! Тож якщо ви не збираєтесь купатись, не засмучуйтесь, час буде де провести.

Після цього поїхали на дегустацію до погребу. Я її не відвідувала, оскільки вирішила, що однієї дегустації для туру буде досить.

Ще раз хочу підкреслити, що тур мені дуже сподобався. Особлива подяка нашій "автобусній мамі" Юлії Крилошанській, яка все чітко планувала та організовувала, дбала про кожного з нас, підказувала, куди сходити у вільний час, розказувала дорогу, давала поради. На початку туру роздала нам список сувенірів, які можна привезти з Угорщини, та словничок угорських слів. Разом з водіями провезла нас повз площу Героїв та дала можливість нам її побачити. Юлічка - Ви супер!

Окрема подяка нашим водіям Василю та Олегу за швидку та безпечну дорогу, а також за красиві краєвиди за вікном!

Привіт нашому рейсу 336! Спасибі за чудову компанію!

А тепер ложка дьогтю в цій величезній діжці меду. Процес бронювання туру. В мене таке враження, що цього року менеджери Аккорду з'їхали з глузду. Для мене особисто все почалось півтора роки тому, ще до карантину, коли я забронювала тур до Відня та Праги, який потім не відбувся через ковід. Гроші зависли на рік. За ці ж кошти я цього року зібралась у Францію і перебронювала тур, за 5 днів до подорожі дізналась, що він не відбудеться. Як альтернативу запропонували 4 тури з доплатою більше 100 Є. В цій ситуації мене обурює те, що тур я купувала як раннє бронювання за нижчою ціною, а альтернативу мені пропонують за комерційною ціною, яка, звичайно, за кілька днів до туру значно збільшується. Вважаю, що це не чесно, оскільки тур скасували не з моєї вини, то чому ж я повинна переплачувати? Моєю принциповою позицією було перебронювання туру без доплати, оскільки додавати кошти до тих, що і так зависли, я не бачила сенсу. Ввечері нам скинули посилання на тури, що точно відбудуться, у мою дату. Вранці ми бронюємо тур з цього переліку, нам пропонують доплатити, хоча тур дешевше на майже 50 Є, при цьому не пояснюючи, куди піде різниця. Погоджуюсь і на це, але за умови, що тур точно буде. Але ні, за 4 дні до туру менеджери Аккорду не знають, буде тур чи ні. Потім ми дізнаємося, що цього туру теж не буде, просимо надати перелік тих, що точно будуть. Обираю тур вдвічі дешевше за той, що був спочатку. Знову потрібна доплата. За що, не зрозуміло. Після 3 днів тріпання моє нервової системи та нервів і часу мого турагента, ми добилися бронювання без доплати та нарешті з'ясували, що різниця коштів піде до турпакету та може бути використана на екскурсії. Ну чому було одразу все нормально не пояснити та не витрачати зайвий час. 3 дні я жила у режимі "зранку їду-після обіду ні", причому кожного дня у новий тур. Тому щиро прошу Аккорд навести порядок з бронюванням турів. Це моя п'ята подорож з вами, але таке відбувається вперше, і, сподіваюсь, востаннє!

 

Номінації відгука "Угорщина як приємний сюрприз"

0

Інші відгуки Lena

Календарь 29.07.2019 - відгук на тур Свіжість джерел Закарпаття
Голосов 4
Календарь 13.08.2018 - відгук на тур Тільки чудеса… і нічого більше
Голосов 3
Календарь 15.08.2017 - відгук на тур Родзинки Закарпаття
Голосов 1
Реклама
Відгуки про інші тури