Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Прекрасний тур - рекомендую

"Гарний насичений тур, багато країн та вражень, але є декілька нюансів"

Відгук туриста Аккорд тур vitallina  (Чернігів) на тур
ще
27
фото
Поїздка: 10 червня 2023
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Липень 2023
Голосов 11 «
Всі лідери

Відгук на тур Курортний Роман Відпочинок на морі Іспанії Швейцарія + Іспанія + Франція

Тур мені сподобався, він в цілому продуманий, було доволі багато часу, щоб подивитися нові міста та місця, по програмі встигли майже всі екскурсії, літом день довгий, тому все дивилися при денному світлі. Звісно було декілька нюансів, які мені не сподобалися, але вони не вплинули на загальні позитивні враження від туру, крім того, думаю Аккорд може їх виправити.

Ще варто відмітити нашу прекрасну супроводжуючу Наталю Никифоренко. Наталя молодець, все якісно організувала, всіх підтримувала та вирішувала проблеми. Респектую, молодець!

Водії - Микола та Руслан - професіонали, жодних нарікань.

Автобус - бувало і краще, місця для ніг для мене було замало, перші дні було проблематично. Зате в нас був хороший кондиціонер і ми швидко охолоджували автобус під час спеки.

Група - 53 людини і 53 місця в автобусі. Мені таке перший раз було і це дуже незручно. Заповнений навіть останній ряд був. Будь ласка не пхайте стільки людей в автобус. Можна їхати двома автобусами або брати більший, треба хоч трохи вільних місць, щоб розсістися по одному.

Що ж, пройдусь по всіх екскурсіях.

День 1. Переїзд до Польщі. Кордон пройшли за 7 годин (обидві сторони) і це, як потім виявилося, ще нормальний час. Катовіце в нас не вийшло бо екскурсовод нас не дочекався, тому замість нього був Краків. Хороша екскурсія, я в Кракові з екскурсією перший раз, тому мені сподобалось. Ті, хто там вже був сто разів - могли провести час в торговому центрі в передмісті або оплатити трансфер до Кракова і самостійно гуляти містом.

День 2. Ночували у місті Брно. Приїхали в готель доволі пізно, тому виїзжали також пізніше. Можна встати о 5 ранку і піти подивитися центр міста, прогулянка півгодинки. Я цього не зробила і тепер жалкую, а там має бути гарно.

Далі місто Зальцбург і долина Зальцкаммергут. Оглядова по місту стандартна, я там вже 3й раз, тому нічого особливого. В Зальцкаммергуті також була 2 рази, хто не був - їдьте, там гарно. Хто був - раджу піднятися на замок. Краєвид приголомшливий. Квиток на фунікулер 17 євро включає всі музеї в замку та сам фунікулер туди і назад. На все про все максимум 2 години, ми справились за 1 год 40 хв.

День 3. На жаль, Рейнський водоспад ми не попали через перекриття доріг. Тому в нас був Берн та екскурсія в Оберланд. Оглядова по Берну також стандартна, гарне і приємне місто. А ось екскурсія в Оберланд розчарувала. Можливо тому, що вона скорочена. Приїхали в Лаутербрунен. Там гарненьке село, гарненькі хатки, гори і... 2 водоспади. Рекламували цю екскурсію цікавіше, звісно я не очікувала побачити всі 72 водоспади, але все ж думала, що їх там більше. Як такої екскурсії тут нема. Екскурсовод по дорозі щось розповідав, потім ми висадились, нам показали куди гуляти і дали десь з півгодини часу. Прогулялись в сторону гір, зробили пару фоток - все. Друга частина цієї екскурсії - Інтерлакен. Чогось я також думала, що там щось гарне. Тут гарні готелі та магазини для придбання швейцарських сувернірів. Причому я не зрозуміла нащо нас висадили біля луга і потім вели по периметру цього луга (розміром з велике футбольне поле) до магазинів. Ми просто витратили час, бо ніякої екскурсії тут також нема. З приємного - у Аккорда є знижки в магазині, де можна купити швейарські годинники та ножі, це особливо добре, вважаючи, що всі магазини в містах зачиняються о 18:00. В Інтерлакені ми були до 21.

Хто збирається розраховуватися карткою - цього разу були якісь приколи з картками, Visa у людей проходила без проблем, а MasterCard не вдалося. Не знаю чому, зі сторони нашого банку проблем не було, я питала. Тому якщо ви зібралися купити ніж або годинник, або ще щось - подбайте щоб у вас були гроші на різних картках.

День 4. Майже з бійками і переворотами між туристами, але у нас зібралася екскурсія на Монблан. І це круто. Женева і Швейцарська рив'єра також чудові екскурсії, але вони є в кожному швейцарському турі і в кожному турі, де Швейцарія просто по дорозі, тому варто все ж подивитися щось незвичайне. Також майте на увазі, що окрім 60 євро за екскурсію на Монблан, ще треба оплатити підйомник - 75 євро. Так це недешево, але воно того варте, ви ще заробите грошей, а вражень буде на все життя. Також майте на увазі, що там нагорі холодно, в червні було - 3 морозу, тому беріть теплі речі. Проте не зимові чоботи, а якусь куртку. Буде норм. Там багато приміщень де можна погрітися. Після Монблану було місто Ансі - дуже миле. Решта групи, хто не хотів на Монблан - гуляли в ньому цілий день і також були задоволені.

Після всіх цих екскурсій був довгий переїзд в Іспанію - приблизно 700 км. Приїхали в готель о 4 ранку. І ось тут я б хотіла попросити Аккорд виправити ситуацію, бо це все ж нічний переїзд. Їхати в Іспанію одразу без екскурсій взагалі, щоб встигнути на вечерю - не варіант, бо Монблан це круто, але приїзд о 4 ранку це дуже тяжко.

Тут же була ще одна неприємність - частину групи поселили у поганих номерах, наприклад, мене і мою сусідку поселили в тісний номер без балкону з одним ліжком. Деякі взагалі не погодились заселятись у видані номери і просиділи решту ночі на ресепшені. Не знаю чому виникла така ситуація. Ми погодились переночувати в таких умовах 1 ніч і на щастя, на завтра нам змінили номер, дали з двома ліжками та балконом, де вже все було добре.

Сам по собі готель Moremar хороший, 150м від моря, є басейн, хороші сніданки (хоча кожен день одне й те саме). Вечері в нас також були, в іншому готелі, і там уже годували дуже круто, кожен день різноманіття, перед нами смажили рибу та м'ясо, багато десертів та фруктів, все чого заманеться.

День 5 - 10. В тому ж готелі жили інші групи Аккорду, завдяки чому набралися майже всі екскурсії.

Тоса-де-Мар - гарне місто, є красивий замок, можна ходити по стінам як у Дубровнику, причому безкоштовно. Також був час купатися у морі. Назад плили на кораблику.

Барселона - взяла всі екскурсії, сподобалось дуже. Потім з'ясувала, що екскурсію в готичний квартал можна не брати, там можна гуляти самим, проте не знаю чи побачиш сам всі ті місця, там багато вузьких вуличок.

Гора Монтсеррат - непогано, екскурсія на півдня, можна загадати бажання у чорної Мадонни. Це така собі паломницька екскурсія, проте там гарні гірські краєвиди.

Андорра - якщо не були - поїдьте, один раз варто подивитись, але не більше.

Жирона - дуже сподобалась, виявляється там сходи, де знімали сцену з Гри Престолів.

Кадакес - на один раз норм, але там не особливо є що робити. Симпатичне місто, де жив Далі, білі будиночки з синіми вікнами, нагадує Грецію або Обідуш у Португалії.

Музей Далі - дивний був дядько, але варто подивитись його музей, це цікаво. Історії про нього також цікаві.

Катамаран - оце для мене було розчарування. В програмі написано, що будемо 4 години кататися вздовж узбережжя. Але насправді, ми годину пливли до Тоси-де-Мар, потім стали на якір, можна було купатися та в цей же час подавали барбекю. Півтори години ми стояли і потім годину пливли назад. Весь цей час на катамарані дискотека, голосна музика та багато людей, не тільки наша група. Всі танцюють та галдять. При цьомуу є безлімітні напої - пиво, сік, сангрія і тд. Барбекю було гарне. Якщо ви любите дискотеки - вам тут сподобається, якщо ні, якщо ви просто любите кататися на корабликах - вам сюди не треба.

Сам Ллорет-де-Мар де ми жили тиждень - дуже сподобався, там є все що треба, до того ж ми жили в місті, а не десь у лісі чи полі. Є велика набережна, багато магазинів, є замок, є місця де гуляти, всілякі стіни, башти, камені і тд. Суперово. Можна відвідати сади св. Клотільди - декілька км від готелю, там гарно, майже немаж людей і вхід 6 євро всього.

Аквапарки у програму не входять, це тільки самостійно у вільний час.

День 11. Ніцца - клас. Я думала тут нема чого робити, що тут тільки набережна і все. Тут є старе місто, є оглядовий майданчик на горі, куди можна піднятися на ліфті безкоштовно, можна купатися, вода тут різних кольорів, вигладає дуже ефектно. Раджуу купити тістечка в кондитерській - дуже смачно.

Далі переїзд у Ез. По дорозі неймовірні краєвиди. Сам Ез не дивимось, у нас екскурсія на Фрагонар. 2 рази була в Парижі, але тут сподобався більше. Купили парфумів і поїхали в Монако.

Монако це одним словом шикардос, треба подивитись хоча б 1 раз усім. Навіть бачили князя Альбера.

Хто не поїхав у Монако - гуляли біля Фрагонара, там Ез поруч - можна піднятися на фортецю. Там теж гарно.

День 12. Огладова по Мілану. Була там перший раз, тому сподобалось. Потім на вибір - або Генуя або Комо. Наша група вибрала Комо і залишились незадоволені. Комо дуже розрекламовано, а по факту там нічого робити. Саме по собі озеро нічого особливого не представляє. Вода звичайного кольору, вілли далеко і якихось дуже гарних не бачила. Тут також була екскурсія по місту Комо. Дуже гарний собор і саме містечко симпатичне, але думаю, краще б ми поїхали у Геную. На жаль і те і те не виходило по часу.

День 13. Любляна - гарне місто, серед усіх Югославських столиць найгарніше, на мій погляд. Далі поїхали на Блед - і ось тут вже було дуже гарно. Набагато краще ніж Комо. Вода бірюзова, острівець, замок (в замок ходили, круто). Тут у нас було півтори години вільного часу, можна було купатися. Також тільки в цьому місці можна спробувати десерт Кремна Резина. Смачний і коштує 5 євро. В Любляні такого нема, тому спробуйте.

День 14. Жили майже в центрі Будапешту, тому на оглаадову екскурсію поїхали трамваєм. Для українців безкоштовно поки що. Багато разів тут уже була, але екскурсія сподобалась. Погуляли, пофоткались і поїхали в Егер. Тут на вибір - або купальні в Егерсалоку, або гуляш і дегустація в Долині Красунь, або гуляти по самому Егеру. Так як ми тут були вдень, то можна було подивитись місто. Це вже самостійно без екскурсовода, але тут маленьке місто і тому було норм. Дякую Наталі, що висадила нас в місті, а не біля погребів як в вінших турах буває. В Егері є фортеця, можна сходити.

Все подивились і поїхали додому. Кордон пройшли за пітори години, на щастя. Але у Львів приїхали в 01:30, тому квитки на потяг беріть не раніше ніж на другу годину ночі, а краще взагалі не беріть заздалегідь, можна взяти після перетину кордону.

Вражень безліч, сувенірів стільки ж. Всім дякую за організацію, до нових зустрічей:)

Інші відгуки vitallina

Реклама
Відгуки про інші тури